Jump to content

Απροσδόκητη συνάντηση στον Κοπέρνικο.


Nikos SaM

Στην διάρκεια βίντεο με στόχο τον Κοπέρνικο πέρασε κάτι από την οθόνη μου , έλπιζα ότι κατέγραψα κάποιον δορυφόρο. Βλέποντας όμως τα frames αναλυτικά είδα ένα πτηνό. Μέχρι εκείνη την στιγμή το θεωρούσα μάλλον αδύνατο να γίνει τέτοια καταγραφή λόγο της τεραστίας διαφοράς στην εστίαση. Αλλά αν και φυσικά μεγάλη η διαφορά στην εστίαση η σιλουέτα του πτηνού ήταν ορατή.

meade etx 125

Zwo asi 224

Barlow x3


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Ένα μοναχικό πουλί είναι!

Είναι απίστευτο το πόσες πολλές φορές στα 20 χρόνια που κάνω παρατήρηση όταν βλέπω το φεγγάρι έχω δει πουλιά να πετάνε στο σκοτάδι της νύχτας διασχίζοντας το φεγγάρι. Αεροπλάνα μόνο ένα! Από Σαρωνίδα.

Νομίζω αν και όχι αμιγές αστρονομικό θέμα αξίζει να πέσει λήγω φώς με μία συζήτηση.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κ. Γιάννη συμφωνώ απόλυτα πως δεν είναι καθαρόαιμο αστρονομικό θέμα. Για εμένα ήταν μια αφορμή να προσπαθήσω να καταλάβω καλύτερα τον εξοπλισμό μου και έννοιες οι οποίες είτε διέφυγαν της προσοχής μου είτε απέφευγα να τις μελετήσω έως τώρα. Για παράδειγμα υπολογίζοντας ότι το gif είναι μόλις 10 frames και ότι το βίντεο έγινε στα 130fps φαίνεται ότι το <<φτερούγισμα>> είναι εξαιρετικά γρήγορο οπότε και εγώ υποθέτω ότι πρόκειται για νυχτερίδα… αν ήμουνα καλύτερος στα μαθηματικά και την φυσική θα ήθελα να υπολογίσω αν είναι δυνατόν την γωνιακή απόσταση και να βρω την ταχύτητα του ζωντανού ή ίσος την απόσταση του από το τηλεσκόπιο.

 

 

Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι είναι ένας διασκεδαστικός γρίφος για εμένα ,και για αυτό το μοιράστηκα, αντίθετα τα τελικά αποτελέσματα τις προσπάθειας μου με το υπερβολικό εστιακό μήκος ( 5.700 f45) δεν ήταν άξια αναφοράς.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Λοιπόν κι εσύ κι ο Jim 1998 μάλλον έχετε δίκιο. Νυχτερίδα πρέπει να είναι. Αυτά που έβλεπα - βλέπω, (τελευταία φορά ήταν πριν 5 μέρες) είναι πάντοτε πουλιά. Πρέπει να πετούν πολύ ψηλά διότι είναι τέλεια εστιασμένα και μεγάλα σαν γλάροι ή πιο μεγάλα, δίότι σπάνια κουνούν τα φτερά τους ή αν τα κουνούν είναι με αργές κινήσεις κι όχι γρήγορα όπως αυτό. Οπότε μάλλον αυτό νυχτερίδα είναι και σχετικά κοντά στο τηλεσκόπιο. Είναι αφεστιασμένο τελείως.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης