Jump to content

Neptune- Ποσειδώνας, 24 Αυγ. 2007



RGB filters Astronomik, Barlow 5X σε Barlow projection γύρω στα f/43.3, τηλεσκόπιο 250mm at f/6.3.

From the category:

Ποσειδώνας

· 33 images
  • 33 images
  • 65 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Το πήρα για πλάκα για πρώτη φορά και δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να πάρω έστω και αυτήν την πληροφορία. Απλά ξέχασα να πάρω το L!!! ; ίσος να ήταν καλύτερη, αν και μου τα χάλασε και το αεράκι που έμβαζε κάπου κάπου.

Εντύπωση μου έκανε η εμφάνιση των πόλων δεν ξέρω γιατί ο ένας είναι πράσινος και ο άλλος κόκκινος, αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει? Ίσος και να μην είναι και τίποτα απλά μου κάνει εντύπωση για την σύμπτωση.

Η εξομοίωση εικόνα είναι από το Solar System Simulator για αυτούς που δεν το γνωρίζουν ας δουν στο : http://space.jpl.nasa.gov/

 

Έγινε λήψη 3 AVi files σε RGB με περίπου 2300 frames/AVI processing στο Registax. Σύνθεση RGB στο MaximDL τελική επεξεργασία για crop και resize στο Photoshop.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Σοβαρά μιλάς; Βγάζεις τέτοια φώτο του Ποσειδώνα; Μήπως είναι ο Ουρανός; Αν έχεις τέτοια φώτο του Ποσειδώνα, γιατί δεν βγάζεις και του Ουρανού; Λογικά θα είναι πολύ καλύτερη. Εγώ πάλι δεν μπορώ να τον εντοπίσω γμτ...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Planetman σε ευχαριστώ τον Ουρανό τον έβγαλα αλλά δεν το δημοσιεύω γιατί δεν μου άρεσε. Μετά όπως αναφέρθηκα χάλασε το seeing λόγο ενός μικρού αέρα που βγήκε.

 

Θα ξανά προσπαθήσω με την πρώτη ευκαιρία.

Για τον εντοπισμό είναι το ποιο δύσκολο σημείο, απλά με την βοήθεια ενός Πλανηταρίου βρες το κοντινότερο λαμπερό άστρο, επίσης θα πρέπει να έχεις τέλια ευθυγραμμισμένο το finder σου. Μην απελπίζεσαι

Προσπάθησε ξανά και ξανά μπορεί να φας και 2 ώρες!!! Βάλε 12mm προσοφθάλμιο και μετά όλο και κατέβαινε, τέλος θα βάλεις το Barlow με την toucam αν έχεις ή την φωτογραφική σου.

 

Καλή επιτυχία και σε εσένα

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης