Jump to content

Τρεις ώρες στη ζωή του Δία


aktistar

Orion Optics 150 f/8

ToUcam

Barlow 3X

Συνθήκες αρχικά μέτριας και μετά συνεχως αυξανόμενης ατμοσφαιρικής διαταραχής.


From the category:

Δίας

· 1271 images
  • 1271 images
  • 3006 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Κυριε Γιαννη,

 

Πολλα συγχαρητηρια στον χρηστη η στο τηλεσκοπιο? Ετσι και αλλιως, ΠΟΛΥ ωραια δουλεια!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ Αντώνη,

τις φωτογραφίες αυτές τις αφιερώνω στον SAKI που τον έχει πιάσει κατάθλιψη στη σκέψη ότι η διάμετρος του τηλεσκοπίου του (150mm) είναι μικρή για να κάνει ενδιαφέροντα πράγματα προτού ακόμη καλά καλά αρχίσει να το χρησιμοποιεί..

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φιλε SAKI,

 

Αν ηξερες ποσα εχωσα προσφατα για 160 mm !!!!!!!

 

Και κατι αλλο, αν σε βαλω πισω απο το τιμονι μιας Φερραρι, θα εχεις τις ιδιες αποδοσης με τον Schumacher; Η ισως ο ιπποτης παιζει ενα (σημαντικοτατο) ρολο?!

 

Ζουμε σε μια χωρα που εχει πολλα προνομια οσον αφορα την αστρονομια (πλουσια ιστορια, καταπληκτικες καιρικες συνθηκες, πολυ καλο seeing και διαφανια, ελαχιστη φωτορυπανση) και ειναι κριμα που δεν ειμαστε στο επικεντρο του κοσμου (επαγγελματικα και μη) στην αστρονομια και αστροφωτογραφηση!

 

Θα σου λεγα και κατι αλλο οσον αφορα το θεμα του μεγεθους εναντι ποιοτητας (:-)) αλλα ισως ειναι καλυτερα να τα πουμε απο κοντα καποτε!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κωστα,

 

Οι αποδοσεις του Ηλια οντως ειναι η καλυτερη απαντηση και τι βγαινει με ενα 125-αρη! Αξιζει τον κοπο για τη Meade να δημοσιευση τις φωτογραφιες του Ηλια ως τις ικανοτητες του ETX-125.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιάννη πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη σύνθεση.Με εντυπωσίασε και η πολύ καλή δουλειά αλλά πολύ περισσότερο ο συνδυασμός με τον τίτλο της φωτογραφίας !!! Σίγουρα κάθε φωτογραφία αποτυπώνει το παρελθόν. Όμως αυτή η δυνατότητα στην αστροφωτογραφία σημαίνει περισσότερα. Το να "παγώνεις" το παρόν ενός γιγαντιαίου πλανήτη , και απο μια απλή περιστροφή να μπορείς να το μετατρεψεις σε τρίωρη απεικόνηση μέρους τής αρμονικής κίνησης των σωμάτων του σύμπαντος που περνάει στην αιωνιότητα , είναι συγκλονιστικό.

Νίκος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιάννη,

 

εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες με χρονική διαδοχή. Προτρέπω και τους υπόλοιπους αστροφωτογράφους μας να επιχειρούν τέτοιες συνθέσεις, (ξέρω, είναι επίπονο), Όταν το πέρασμα του χρόνου φωτογραφίζεται, παρουσιάζει με πολύ διδακτικό τρόπο την εξέλιξη ενός φαινομένου.

 

Στέφανος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης