Jump to content

Ο Κρόνος σε φιλμ


giorgosgr

Μπορεί να είναι ξεπερασμένη η φωτογράφηση πλανητών με φιλμ αλλά δεν βλάπτει ποτέ να δοκιμάσεις. Ο Κρόνος χτες με το διοπτρικό Vixen 80mm f/11.4 Προσοφθάλμια προβολή με 10mm Plossl περίπου f/100. Φιλμ Agfa έκθεση 8 δευτερόλεπτα.

Μηχανή Nikon F-801. Η φωτογραφία φωτογραφήθηκε με την ψηφιακή Nikon Coolpix 4500.


From the category:

Κρόνος

· 559 images
  • 559 images
  • 1477 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ευχαριστώ Παναγιώτη για τα καλά σου λόγια. Ήταν η τελευταία στάση στο φιλμ και δεν είχα δυνατότητα να πειραματιστώ περισσότερο σε χρόνους έκθεσης αλλά και σε προσπάθειες να πετύχω στιγμές με καλύτερο seeing. Παρ' όλα αυτά διακρίνεται ο δακτύλιος και μπροστά από τον δίσκο του πλανήτη αλλά και μια ζώνη νεφών πάνω από αυτόν. Η φωτογράφιση αυτή είναι πολύ δύσκολη. Δύσκολο να εστιάσεις σωστά (εστίασα σε άστρο και μετά στόχευσα τον πλανήτη) και απαιτείται και ακριβής οδήγηση. Τα 8 δευτερόλεπτα έκθεση είναι πολλά για αυτή τη μεγέθυνση. Αν προσπαθήσει κανείς να μιμηθεί τις τεχνικές του παρελθόντος θα εκτιμήσει τις φωτογραφίες πλανητών που βρίσκουμε σε παλιά βιβλία.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιώργο πολύ καλή, συγχαρητήρια! Αυτή η φωτογραφία μου έφερε στη μνήμη παλιές καλές εποχές. Η φωτογράφιση με αυτό τον εξοπλισμό είναι πολύ δύσκολη και φυσικά το αποτέλεσμα έχει μοναδική αξία.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης