Jump to content

Cygnus piggyback 100ASA


giorgosgr

Nikon FM2

Nikkor 50mm f/1.8 wide open

Kodak Gold 100

Εκθεση πολλα λεπτα,προσπαθωντας να πιασω περσειδες.

Βαση οπως παντα Vixen polaris του 1983.

Παλι μηδενικη καταγραφη στο κοκκινο......

Scanner HP3200c

Photoshop auto levels


From the category:

Υπόλοιπα Deep Sky

· 379 images
  • 379 images
  • 1001 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Παρά πολύ καλή μπράβο, εάν και δεν σας γνωρίζω!!! να σας ρωτήσω, τι εννοείται μηδενική καταγραφή στο κόκκινο? Και εάν θα σας ήταν εύκολο να μου πείτε το χρόνο φωτογράφισης σας.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστω για τα καλα λογια και παρακαλω οχι πληθυντικος.

Με το μηδενικη καταγραφη στο κοκκινο εννοω πως το συγκεκριμενο φιλμ εχει πολυ χαμηλη ευαισθησια στο κοκκινο φως.. το νεφελωμα Βορεια Αμερικη καθως και τα κοκκινα νεφελωματα γυρω απο τον γ Κυκνου δεν εχουν καταγραφει καθολου σε αντιθεση με την φωτογραφια με Fuji superia 1600 την οποια εχω επισης δημοσιευσει εδω και μπορει να γινει αμεση συγκριση.

Τον χρονο εκθεσης τον υπολογιζω χονδρικα 15-20 λεπτα (ισως και λιγο παραπανω).Δεν τον κατεγραψα,εκανα piggybacks υπολογιζοντας να πιασω καποιους περσειδες ενω παρατηρουσα ταυτοχρονα με το τηλεσκοπιο να περναει η ωρα.Απεφυγα τον στατικο τριποδα ελπιζοντας πως αν δεν πιασω καποιο μετεωρο θα χω τουλαχιστον καλα piggybacks αντι για ανιαρα αχρηστα αστροιχνη (star trails).Χρησιμοποιησα φιλμ μονο 100 ASA απλως επειδη ετυχε να το εχω μεσα στην μηχανη.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση σου!!! και μία ακόμη ερώτηση που ξέχασα να σου κάνω με πόσα dpi έκανες scan, εγώ χρησιμοποιώ 2400 dpi αλλά προκύπτει μεγάλο αρχείο και δύσκολα επεξεργάζεται μετά? Καθαρούς ουρανούς και πολλές επιτυχίες.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

χρησιμοποιω το φτηνο HP3200c σκανερ μου που υποστηριζει εως 1200 dpi και σκαναρω τις φωτο οπως τις παιρνω απο το φωτογραφειο.Φυσικα οι φωτο αδικουνται αλλα δυστυχως δεν εχω φιλμ σκανερ.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μάλιστα!!! παρόλα αυτά έχεις καλά αποτελέσματα .

Εγώ με το σκάνερ στην δουλεία φτάνω στα 6500 dpi και είναι Α3, κρίμα να μην είσαι κοντά να μου τις δίνεις. Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου Γιώργο.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης