Jump to content

M8 - Lagoon Nebula


raxxla

Επιστροφή σιγά-σιγά στον αγαπημένο μου χώρο, τα νεφελώματα.

Πήρα την περσινή λήψη σε Ηα από το Χαϊδάρι και την συμπλήρωσα με L-RGB από τον Κιθαιρώνα.

 

Από την πολύ ωραία βραδυά με τη συνήθη ύποπτη παρέα!

 

NP101is, QHY9

3.8 ώρες Ηα-LRGB


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας




Προτεινόμενα σχόλια

Ωραίο πεδίο και λεπτομέρεια Ηλία. Νομίζω ότι το παράκανες με το saturation. Στην οθόνη μου (calibrated με colorimeter) φαίνεται πολύ ροζ! Κατά τα άλλα είναι πολύ καλή η ανάδειξη της λεπτομέρειας
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ο καλλιτέχνης είχε κέφια φαινέτε πολύ καθαρά!!! :D

Ηλία όντως έχει μια χρωματική απόδοση διαφορετική απο τα συνηθησμένα αλλά και

εμένα μου αρέσει πολύ.

όπως είπα και πρίν ο καλλιτέχνης είχε κέφια!!! :twisted: :twisted:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Η φωτο ειναι πολυ καλη και το χρωμα μια χαρα για τα δικα μου γουστα.Στο δικο μου μονιτορ που ειναι καλιμπραρισμενο φαινεται κομπλε παντως.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλημέρα, σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας :P

Έχετε δίκιο για το υπερβολικό χρώμα, σήμερα με ξεκούραστα μάτια και στην οθόνη του γραφείου το βλέπω πως το πήγα πολύ μακρυά και την "ξέρανα".

Ίσως να φταίει και το ότι έριξα αρκετά το πράσινο ώστε να καθαρίσει το υπόβαθρο.

Ά ρε τι σου κάνουν τα tft των laptop.

Anyway, θα την ξαναπαλέψω :)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Captain raxxla μην μασάς, η φώτο είναι πολύ καλή. !!!

Το χρώμα όντως από monitor σε monitor είναι διαφορετικό. Εχτές το βράδυ που την είδα από το Laptop μου άρεσε το χρώμα στο νεφέλωμα και με χάλαγε το background . Σήμερα σε μεγάλη οθόνη το background μου φαινόταν μια χαρά αλλά το χρώμα στο νεφέλωμα, παρόλο που είναι στην σωστή απόχρωση, πολύ έντονο. ](*,)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπράβο Ηλία!! :D :P

Πολύ ωραία Λιμνοθάλασσα! Μπορεί να είναι λίγο έντονη αλλά σου δίνει πολύ ωραία τρισδιάστατη αίσθηση και πολύ καλή λεπτομέρεια!!

 

η αλήθεια είναι ότι στο Desktop μου δείχνει πολύ έντονο το υπόβαθρο ενώ στο Laptop είναι μια χαρά, πάντως όπως είναι δείχνει πολύ ωραία το Νεφέλωμα :P

 

Συγχαρητήρια!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Ανάγλυφη όψη και πολύ όμορφος συνδυασμός των αποχρώσεων. Μου αρέσουν ιδιαίτερα επίσης και η πολυχρωμία των αστεριών στο φόντο, ώστε να αναδεικνύεται εντονότερα η αντίθεση μεταξύ του κόκκινου και του μπλε. Από τεχνικής απόψεως δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι, γιατί δε διαθέτω την εμπειρία των προλαλήσαντων, αλλά αισθητικά, σε ταξιδεύει. :)
Σύνδεσμος για σχόλιο
ΜΠΡΑΒΟ ρε Captain!!!Τέλεια από όλες τις απόψεις.Όσο για την χρωματική απόδοση κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε(η να λάβουμε σοβαρά υπόψη) ότι είναι και θέμα του ''καλλιτέχνη''για το πως θέλει να αναδείξει την φωτογραφία του,και όχι πως αρέσει στον καθένα από εμάς. :D Προσωπική άποψη πάντα και χωρίς παρεξήγηση παιδιά... :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Παιδια, φυσικα και παιζει η καλλιτεχνική αποψη, για ονομα. Απλα επειδη λατρευω την δουλεια του Ηλια και ξερω οτι το μαγικο του χερι πετυχαινει θαυματα, ειπα την γνωμη μου.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Άσε τις δικαιολογίες κύριε Γιαννη(roryt).....προσπαθείς να σπιλώσεις την δουλειά του φίλου μας Ηλία....Την επόμενη εβδομάδα θα σε ανεβάσουμε στην ΠΥΡΑ!!!!!Τέλοςςςςς η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία..... :lol: :lol: :lol:
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ηλια βλεπω την φωτο σου και σκεφτομαι που εχει παει το επιπεδο της αστροφωτογραφιας...Πριν 2-3 χρονια με τετοια εικονα θα παθαιναμε εγκεφαλικο.

Εξαιρουνται 1-2 φιλοι που απο παλια ειχαν ξεφυγει.

Αψογη εστιαση,τρομερη πληροφορια.

Οσον αφορα το χρωμα δεν με χαλαει καθολου.Ο δημιουργος μιας αστροφωτογραφιας ειναι και ο μονος που εχει στο μυαλο του το πως θα μοιαζει αυτη στο τελος.

Αυτο που θα συζητουσα (ισως) ειναι ενα πιο ομοιομορφο χρωματικα background,αν ηταν δικη μου η φωτο.

Χιλια μπραβο φιλε.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ηλία εκπληκτική δουλειά με έντονη αντιπαράθεση χρωμάτων. Κάθε αστροφωτογράφος έχει τη δικιά του αντίληψη σχετικά με τα χρώματα και τον τρόπο που εργάζεται. Μην αλλάξεις τίποτα είναι πρωτότυπη και άκρως καλλιτεχνική. Τέλειο!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης