Jump to content

M13 C11/eq6 Atik 314l


eliasg2004

Ακόμα μια φωτογραφία του M13...

C11/EQ6, Atik 314L/Nexgen 0.5X, οδήγηση με TS OAG/Meade DSI II pro

Image scale: 0,95

L: 20 X 4 min bin 1X1

R,G,B: 6 X 4 min bin 1X1

Στακάρισμα/επεξεργασία με CCDStack, photoshop για τη σύνθεση LRGB. Τα άστρα παρα-κιτρινίζουν αλλά calibration με G2V είναι στα προσεχώς και ελπίζω κάποια στιγμή η χρωματική απόδοση να είναι καλύτερη...


From the category:

Σμήνη

· 931 images
  • 931 images
  • 3496 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Ηλία παρα το οτι εχει γραψει μπολικη πληροφορια (οπως παντα, τι ειναι αυτο το 11ρι βρε παιδι μου ! ) , οντως δειχνει καποια προβλημα στις ακρες (μηπως ο Χ0.5 σου κανει νουμερα ; οδηγηση ; ή μηπως κατι στο stack ; ). Οσο αφορα το χρωμα δεν ειναι αναγκη να καταφυγεις στο g2v , λιγο το saturation αν πειραξεις νομιζω ερχεται στην θεση του.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ παιδιά! Όντως υπάρχει πρόβλημα στα άκρα. Το πρόβλημα είναι ...σύνθετο: αρχικά ο F/R δουλεύει εκτός προδιαγραφών... είναι 2.5μμ πιο έξω από τηνθέση που προτείνει ο κατασκευαστής... Ίσως γι αυτό το λόγο έχω παρατηρήσει ότι είναι ευαίσθητος στις μικρομετακινήσεις του πρωτεύοντος. Συνήθως πρέπει να εστιάσω 2-3 φορές για να "κάτσει" καλά το πρωτεύον και να είναι σωστά τα άκρα. Αυτή τη φορά έκανα τη δουλειά βιαστικά και δεν το πρόσεξα στα δοκιμαστικά fit. Τα fit της επόμενης νύχτας σε ένα γαλαξιάκι στον Δράκοντα (δεν τα έχω επεξεργαστεί ακόμα) είναι χωρίς προβλήματα. Το ίδιο συμβαίνει με μια σειρά από 20λεπτες λήψεις με Hα σε ένα κομμάτι του Pickering triangle που επίσης δεν έχω επεξεργαστεί :oops:

Φυσικά χρήματα να έχει κανείς να ρίξει στο πρόβλημα και λύσεις για κλείδωμα του καθρέφτη και crayford υπάρχουν, αλλά δεν σκοπεύω τουλάχιστον προς το παρόν να πάρω αυτό το δρόμο... Όσο έχω υπομονή θα το παλέψω, ενώ σε άλλη περίπτωση θα επιστρέψω στον 0.63 με τον οποίο δεν είχα ποτέ πρόβλημα στα άκρα. Από την άλλη το image scale και το πεδίο που δίνει ο 0.5 μου αρέσει καλύτερα παρά το όποιο παίδεμα στη διαδικασία της λήψης. Είπαμε, όσο έχω υπομονή... :)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης