Jump to content

δεν θα ταν τελειο????


amgamer

δν θυμαμαι απο ποιον την πηρα...

παντως ειναι γνωστος ξενος αστροφωτογραφος...


From the category:

Διάφορες αστρονομικές φωτογραφίες

· 434 images
  • 434 images
  • 883 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

κτ θα βρισκαμε!

παντως δ συγκρινεται με τπτ

αυτο στη φωτο...

αν μπορουσαμε να τα βλεπαμε ετσι,θα καθομασταν ξαπλα κατω στο γρασιδι με ωραια παρεουλα κ θα απολαμβαναμε ρομαντζο...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πιθανόν έτσι να βλέπαμε το γαλαξία μας τη νύχτα, αν ο Ήλιος είχε πέσει σε καμμιά ''βαρυτική σφενδόνα'' και εκτοξεύονταν με ταχύτητα έξω από το γαλαξία. Ή αν βρισκόμασταν σε κάποιο γαλαξία δορυφόρο του δικού μας, ή σε κάποιο σφαιρωτό σμήνος. Αν και εκεί η πλανητογέννεση είναι μάλλον δύσκολη όλα είναι πιθανά. Εφόσον είμαστε σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο ο γαλαξίας δε μας χρειάζεται. Μάλλον δύσκολη μας κάνει τη ζωή( κομήτες, μαύρες τρύπες...). Θα χάναμε βέβαια την ομορφιά των νεφελωμάτων, αλλά μια τέτοια θέα θα ήταν πολύ πιο ανταμοιφτική.

Γιώργο, τα τηλεσκόπια τότε θα ήταν πιο ανάπαρστα από σήμερα. Φαντάσου ότι θα μπορούσες να σκαννάρεις όλο το δίσκο του γαλαξία και να βλέπεις αστρικά σμήνη και νεφελώματα σε όλο το γαλαξία και όχι μόνο στη δική μας αστρική γειτονιά όπως συμβαίνει τώρα.Βέβαια σε μικρότερη μεγέθυνση. Επίσης αν είχε λίγο παραπάνω κλίση οι αστρονόμοι θα μπορούσαν να δουν τη μαύρη τρύπα του γαλαξία και να απαντήσουν σε διάφορα ερωτηματικά.Η παρατήρηση άλλων γαλαξιών θα ήταν καλύτερη δεδεμένουν ότι δε θα μας έκρυβε ο γαλαξιακός δίσκος τους περιμετρικά προς τον ουράνιο θόλο γαλαξίες.

 

Πάντως αυτό που παρατηρώ σ' αυτή τη φωτογραφία είναι ότι όταν βάλεις έδαφος και οικεία ατμόσφαιρα σε ένα μακρινό αντικείμενο του σύμπαντος, του δίνεις άλλη όψη. Άλλο να τον βλέπεις να κείτεται στο πουθενά και άλλο να τον τοποθετήσεις σ' ένα φανταστικό ορίζοντα. Του δίνεις άλλη αξία και προσοχή.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης