Jump to content

Μ101 και δορυφόροι


giannis60

Τηλεσκόπιο:SW 80ED 600mm F7.5

Στήριξη:EQ5

Φωτογραφική μηχανή:Canon EOS 500D

Λήψεις: 4Χ10 λεπτά στα 800 ISO

Τόπος: Κιθαιρώνας 6-6-2013

Η οδήγηση έγινε στό χέρι και με τον άξονα της απόκλισης να μην δουλεύει. Φέτος η ατυχία με κυνηγά και κυριολεκτικά το 2013 δεν με έχει αφήσει να βγάλω ούτε μία φωτογραφία της προκοπής.Κάτι έχει πάθει ο άξονας της απόκλισης και ενώ δίνω εντολές αυτός παραμένει αδρανής, και ξαφνικά και ενώ δεν πατάω κανένα κουμπί το τηλεσκόπιο αρχίζει και κάνει από μόνο του διόρθωση!!! Και φυσικά επειδή προηγουμένως το είχα παρακάνει (επειδή δεν ανταποκρινόταν) τώρα κάνει το χειρότερο.

Υπερδιόρθωση, με αποτέλεσμα να μου καταστρέφει ολόκληρη την λήψη.Αυτές είναι 4 δεκάλεπτες λήψεις και δεν έκανα καθόλου διόρθωση στον άξονα της απόκλισης. Όμως όσο καλή πολική ευθυγράμμιση κι αν κάνεις, εντέλη δεν γίνεται να μην αγγίξεις καθόλου τον άξονα της απόκλισης και να μην βγουν μακρουλά τα αστέρια.

Τέλος είχε και τις δύο βραδιές που μηνάμε πολύ δρόσο. (για αυτό έκανα μόνο 4 λήψεις) Παρόλα αυτά γαλαξίας έγραψε απρόσμενα καλά και εκτός από αυτόν βγήκανε και άλλοι έξη!!!

Σας την παρουσιάζω γιατί το κάδρο έχει ενδιαφέρον για όποιον θέλει να σκοπεύσει στην περιοχή. Θυμηθήκατε ότι το κάδρο έιναι αποτέλεσμα 600χιλιοστά εστιακή απόσταση και DSLR φωτογραφική μηχανή.


From the category:

Γαλαξίες

· 2168 images
  • 2168 images
  • 10308 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης