Jump to content

Το νεφέλωμα του τριφυλλιού.


giannis60

Μερικές φορές βάζουμε κάποια στοιχήματα με τον εαυτόν μας και μετά αναρωτιόμαστε το γιατί. Αυτή η φωτογραφία έιναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Και το στοίχημα ήταν να δω αν γίνεται κανείς να βγάλει μια τέτοια φωτογραφία κάνοντας στην οδήγηση διόρθωση μόνο στον άξονα της ορθής αναφοράς και καθόλου στην απόκλιση. Τους τελευταίους δύο μήνες ανέβασα άλλες δύο αποτυχημένες προσπάθειας του στοιχήματος. Μα αυτήν όμως την φορά απ' ότι φαίνεται δεν το έχασα.

Αυτή η φωτογραφία είναι άθροισμα 6 λήψεων από 7 λεπτά και 30 δεύτερα, η κάθε μία. Κατά την διάρκεια αυτών των 6 λήψεων δεν έκανα την παραμικρή διόρθωση στον άξονα της απόκλισης, είναι χαλασμένος, Μόνο στον άξονα της ορθής αναφοράς. Το μυστικό ήταν όπως καταλαβαίνεται να πετύχω όσο το δυνατόν καλύτερη πολική ευθυγράμμιση.

Κατά τα άλλα το τηλεσκόπιο που χρησιμοποίησα ήταν το 80 ED της SW. Η στήριξη η EQ5 και η φωτογραφική μηχανή Canon 500D. Τον αισθητήρα τον ρύθμισα στα ISO 800 και την οδήγηση την έκανα στο χέρι.

Η τοποθεσία ήταν στο γνωστό μέρος στον Κιθαιρώνα.


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Το εγχείρημα πέτυχε στο απόλυτο πιστεύω!!!

Τέλεια οδήγηση και αν δεν ήξερα οτι είναι στον ένα άξονα και με σταυρόνημα θα πίστευα ότι είναι με ccd και πρόγραμμα!! :D

Μπράβο Γιάννη!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Γεια σου φίλε Γιάννη με τα ωραία σου! (Δεν καταλαβαίνω, με τόσο ωραίο… τριφύλλι, γιατί η φοράδα προτιμούσε προσοφθάλμια, lap top και χειριστήριο της EQ6;) :lol:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Σας έγραψα ότι την συγκεκριμένη φωτογραφία την τράβηξα χωρίς να κάνω διόρθωση στον άξονα της απόκλισης. Έχω σκοπό να το κάνω και σε άλλους τρεις στόχους. Το νεφέλωμα λιμνοθάλασσα το Μ17 και το Μ16. Το μυστικό λοιπόν είναι η πολική ευθυγράμμιση. Και το χειμώνα θα σας περιγράψω την μέθοδο της πολικής ευθυγράμμισης που εφαρμόζω και η οποία ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 10 λεπτά. (Χωρίς διολίσθηση. Άλλωστε την συγκεκριμένη νύχτα το άστρο παρακολούθησης χρειάστηκε μία ώρα και ένα τέταρτο για να διολισθήσει το τετραγωνάκι του φακού με το σταυρόνημα στις 216Χ!!!).
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης