Jump to content

Νεφέλωμα λιμνοθάλασσα.


giannis60

Αυτή αποτελεί την δεύτερη φωτογραφία που τράβηξα φέτος με νεκρό τον άξονα της απόκλισης. Η διόρθωση στην οδήγηση έγινε μόνο στον άξονα της ορθής αναφοράς. (ελπίζω να βρεθεί ανταλλακτικό για την στήριξη μου από κτύπημα έχει στραβώσει ο ατέρμονας άξονας της απόκλισης με αποτέλεσμα στην αστροφωτογραφία να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω την απόκλιση,διότι δεν μπορώ να κάνω μικρο διόρθωση. Ή δεν θα μετακινεί καθόλου το τηλεσκόποιο ή θα το μετακινεί πολύ.)

Την φωτογραφία την τράβηξα στο Σούνιο το περασμένο Σάββατο με πολύ αέρα. Έτσι από τις 10 λήψεις στακάρισα μόνο τις τέσσερις γιατί οι άλλες κουνήθηκαν.

Το τηλεσκόποιο είναι το ED 80 της SW

Η στήριξη η EQ5

και η φωτογραφική μηχανή Canon EOS 500D.

Τέσσερις 6λεπτες εκθέσεις με ρυθμισμένο τον αισθητήρα στα 800 ISO

Η οδήγηση έγινε με φωτεινό σταυρόνημα και στο χέρι.

Και αυτό το οποίο θέλω να σας πω φίλοι μου είναι ότι εγώ είμαι χαρούμενος,διότι ναι μεν όταν την άνοιξη ήρθα σε επαφή με το πρόβλημα της στήριξης μου απογοητεύτηκα, στην συνέχεια όμως όταν αποφάσισα έστω και με χαλασμένο τον άξονα της απόκλισης να βγάλω αυτές φωτογραφίες απόκτησα την εμπειρία από πρώτο χέρι ότι και αυτό είναι εφικτό. Και το μυστικό φυσικά είναι η κορυφαία πολική ευθυγράμμιση ώστε τα άστρα να διολισθαίνουν απειροελάχιστα.


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιάννη, δεν ξέρω τι να πρωτοεκθειάσω: Την όμορφη φωτογραφία σου, ή την υπομονή σου στην ευθυγράμμιση και την χειροκίνητή σου οδήγηση. Μπράβο, φίλε.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Πραγματικα Γιαννη ειναι εκπληκτικη φωτογραφια. να κανονισουμε να παμε εκει που ειπες γιατι εχω γεμισει υδρογονα ,τουλαχιστον να βγαλω τα rgb απο εκει. με ρευμα τι κανουμε εκει? τον ατερμονα της στηριξης σου αν θες μπορω να σε βοηθησω να το φτιαξουμε γιατι ειμαι της δουλειας.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης