Jump to content

Messier 92


teoplasm

Σφαιρωτό σμήνος στον αστερισμό του Ηρακλή. Από τα πιό φωτεινά του Βορείου ημισφαιρίου (αν και υποδεέστερο σε φήμη του Μ13) και από τα πιο αρχαία με ηλικία 14,2 δισ έτη, όση περίπου εκτιμάται και η ηλικία του σύμπαντος. Εύκολος και όμορφος στόχος, προσιτός ακόμα και σε γυμνό μάτι. Οσο μεγαλώνει η εστιακή, τόσο και περισσότερες λεπτομέρειες θα εμφανίζονται.

 

Vixen VC200L, QSI 683 (-20 C), AP Mach1 GTO

Lum 29x300s, RGB 5x300s, B 9x300s

Επεξεργασία Pixinsight, photoshop

Σκύρος, Σεπτέμβριος 2015


From the category:

Σμήνη

· 931 images
  • 931 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

ωραια η φωτο και δινει τρισδιαστατη ιασθηση στο σφαιρωτο αλλά εχεις καψει παρα πολυ το μαυρο και χανεις πολλες λεπτομεριες
Σύνδεσμος για σχόλιο
φανταστική φωτο! Άστρα μέχρι τον πυρήνα! Κατι στρογγυλά σαν άστρα αφεστιασμένα είναι αντανακλάσεις ή artifacts από το στακάρισμα;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κώστα, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να αποδοθεί το σφαιρωτό και όχι οι λεπτομέρειες εκτός αυτού. Επιπλέον ο εξοπλισμός μου γενικότερα, δεν μου έδωσε τελικά τη λεπτομέρεια που επιθυμούσα. Σε αυτό το θέμα, αρνητική συνεισφορά είχαν οι περιβαλλοντολογικοί και τεχνικοί περιορισμοί που είχα κατά τη διάρκεια των λήψεων. Για το λόγο αυτό και αυτή η επιλογή επεξεργασίας στο backround. Μάνο, απόρροια όλων αυτών από τις λήψεις, την προεπεξεργασία, μέχρι και την τελική επεξεργασία, ήταν η καταγραφή όλων αυτών των artfacts μέχρι και την τελική εικόνα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Θοδωρή η φώτο σε ταμπλετ είναι φανταστική, την εκανα wallpaper και τα artifacts δεν φαίνονται καθόλου, ισως λογο χαμηλοτερης ανάλυσης!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης