Jump to content

Αρης Canon550d Vs Asi224mc


murcielago650

Συγκριτικα με τους Κρονο και Δια,στον Αρη ισως επειδη ειναι πιο δυσκολος στοχος(τουλαχιστον για μενα)η διαφορα ηταν αρκετα μεγαλυτερη στην ποιοτητα.

Παλι ισχυουν τα ιδια με πριν,ιδιος χρονος βιντεο με πολυ μικρη χρονικη διαφορα αναμεσα στις 2 καμερες.

 

Skywatcher 200/1000 dsf

Skywatcher neq6 pro go-to

Asi224mc(αριστερη φωτογραφια) - Canon 550d(δεξια φωτογραφια)

Televue powermate 5x.

 

Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Νικο για την βοηθεια του και την παρεα του!!!

Ευελπιστουμε να επανελθουμε καποια στιγμη με καποιον πιο μακρυνο στοχο...αφου μαθει πρωτα να χειριζεται την ASI224MC για deep space photography :))))))

 

Η ASI224MC ειναι του φιλου Νικου Πεσματζογλου.


From the category:

Άρης

· 439 images
  • 439 images
  • 1022 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Οντως Παναγιωτη εδω η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη ... :o

 

Θα κατσω να διαβασω τον Αυγουστο να βελτιωθουμε κιαλλο :D

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις δοκιμές που κάνατε και τις μοιραστήκατε μαζί μας.

 

Μια παρατήρηση μόνο που θα σας φανεί χρήσιμη στο μέλλον είναι πως δεν παίζει ρόλο η ιδια διάρκεια των video αλλά τα συνολικα frames που έχει τραβήξει η κάθε κάμερα στον ίδιο χρόνο. Εκεί σαφώς η ASI έχει πλεονεκτημα σε σύγκριση με την Canon αφού τα frames per second είναι πολύ περισσότερα.

 

Συγχαρητήρια και πάλι, οι λήψεις σας με τον εξοπλισμο που διαθέτετε είναι πολύ καλές.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλησπερα stathisb και ευχαριστουμε για τις συμβουλες.

 

Εχω μια ερωτηση καθως κ ο Νικος που εχει την asi224mc δεν ηξερε να μου απαντησει αφου κ αυτος δεν την εχει χρησιμοποιησει πολυ για να την μαθει καλα.

 

Η canon 550d ηταν σε crop mode 640*480 @ 60 fps με iso 800 για τον αρη, 1600 για τον δια και 6400 για τον κρονο.

 

Η asi224mc απο την αλλη ενω περιμενα να εχει πολλα παραπανω fps εγινε το αντιθετο....

Ο αρης ειναι τραβηγμενος στα 22fps, ο διας στα 15-16 και ο κρονος στα 10-12!!!!!

 

Ο Νικος το απεδωσε στο οτι χρησιμοποιησαμε τον powermate 5x και ετσι ειχαμε f25 με το τηλεσκοπιο μου.Αλλα και παλι εμενα μου φανηκε περιεργο,περιμενα πολλα παραπανω!!!

 

Υπαρχει περιπτωση να καναμε κατι λαθος στις ρυθμισεις?Χρησιμοποιουσαμε το fire caprture.

 

Επισης για την διαρκεια που λες πχ στον δια τραβαγαμε max 2 λεπτα και κατι δευτερολεπτα για να μην υπαρξει rotation.στους αλλους 2 ποιο ειναι το οριο?

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλημέρα,

 

Χωρίς να είμαι και ειδικός στην πλανητική φωτογράφιση νομίζω πως η διάρκεια στον Δία και τον Κρόνο πρέπει να είναι γύρω στο 1,5 με δύο λεπτά πριν αρχίσει να φαίνεται η περιστροφή τους. Στον Άρη επειδή είναι μικρότερος και έχει και μεγάλη διάρκεια περιστροφής είναι παραπάνω.

 

Σωστά το κάνατε με το crop Mode στην Canon για να πάρετε τα 60 frames/seconds. Με την Asi μμπως τραβούσατε με την μέγιστη ανάλυση και \"μπουκώνει\" η θύρα USB του υπολογιστη; οσο μεγαλυτερη η αναλυση τοσο λιγοτερος ο αριθμος των frames. Αν δεν κάνω λάθος η 224 πρέπει να είναι usb3. Δουλεύει και σε usb 2 αλλά ισως με μειωμένη απόδοση. Αν ο υπολογιστής που χρησιμοποιησατε δεν είναι \"δυνατος\" μπορεί να οφείλεται και εκεί ο μικρός αριθμός των frames που είχατε. Δεν έχω ASI αλλά qhy5l-ii οπότε δεν γνωρίζω να σας πω ποιες είναι οι ρυθμίσεις στο firecapture αλλά μπορείς να ανοίξεις ένα thread στο φόρουμ και τα παιδιά που γνωρίζουν περισσότερα θα σας βοηθήσουν.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Οι χρόνοι για την καταγραφή πλανητών εξαρτώνται από τις αντίστοιχες γωνιακές διαμέτρους τους,οι οποίες μεταβάλλονται ανάλογα με την απόσταση τους από τη Γη. Για την συγκεκριμένη περίοδο οι χρόνοι είναι οι εξής :Δίας 120sec,Κρόνος 240sec,Άρης 600sec. Σχετικά με τα fps,ο υπολογιστής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ξαλαφρωμένος,ο σκληρός να είναι όσο γίνεται πιο άδειος, καλό είναι να έχεις κάνει defrag,εκτός κι αν είναι ssd,που είναι και το βέλτιστο,να μην τρέχουν περιττά προγράμματα(διαδίκτυο-antivirus κλειστά),και αν η κάμερα το υποστηρίζει, να χρησιμοποιείς USB 3. Με λίγα λόγια θα πρέπει ο υπολογιστής να είναι αφοσιωμένος μόνο στην καταγραφή, χωρίς να εκτελεί περιττά καθήκοντα
Σύνδεσμος για σχόλιο

Εδω θα μας διαφωτισει ο scipii σχετικα με το λαπτοπ του που χρησιμοποιουσαμε,ομως σιγουρα χρησιμοποιησαμε usb3 και σιγουρα ο υπολογιστης δεν εκανε καποια αλλη εργασια.Νομιζω τον ειχαμε και με τροφοδοσια,αφου μονο με μπαταρια ισως εριχνε τις επιδοσεις για να κρατησει περισσοτερο.Δεν γνωριζω ομως αν ειχε ssd και ποσο χωρο ελευθερο ειχε.

 

Δλδ περα απο τις δυνατοτητες της καμερας παιζει ρολο κ ο υπολογιστης?θα μου φαινοταν πιο σωστο αν επαιζε ρολο μονο ο σκληρος,που παιζει να μην μπορουσε να γραψει τοσο γρηγορα οσο γρηγορα του μετεφερε η καμερα δεδομενα.

 

Αναλυση οχι χρησιμοποιησαμε κ μικρες αναλυσεις οπως 400*400 και 600*600.

 

pepito Σε ευχαριστω για την βοηθεια του οδηγου που εστειλες :D :D

Σύνδεσμος για σχόλιο

Το μονο που μπορω να απαντησω για την ωρα ειναι πως ο δισκος ειναι γεματος ο μισος.

 

Η αναλυση ηταν περιπου 600*600 στα περισσοτερα, ομως δεν ειχε μεγαλη αλλαγη σε μεγαλυτερες

Σύνδεσμος για σχόλιο
Το laptop μου είναι ένα απαρχαιωμένο Toshiba 8ετιας, το οποίο κυριολεκτικά σέρνονταν. Από τότε που του έβαλα ssd και φόρεσε windows 7,σε συνάρτηση με κάποιες άλλες μικρορυθμίσεις που έκανα (βλέπε winutilities), τα fps πλέον δεν πέφτουν κάτω από 56-57 με την DBK21AU618,ακόμη και με γεμάτο σκληρό κατά τα 2/3...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης