Jump to content

Iss Closeup 14/8/2016


astrovox

O ISS πέρναγε πάνω από την Πάτρα σχεδόν στο ζενίθ. Για πρώτη φορά τον έβγαλα με το dob και την ASI. Χειροκίνητος εντοπισμός.

From the category:

Τεχνητοί Δορυφόροι

· 75 images
  • 75 images
  • 320 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Καταπληκτική, μπράβο. Μία ερώτηση μόνο, αν μου επιτρέπεις:πώς ρυθμίζεις την εστίαση, αφού φαντάζομαι ότι είναι αδύνατο να προλάβεις,αλλά και δεδομένου του ότι η απόσταση του ISS μεταβάλλεται ταχύτατα από τον παρατηρητή; Και πάλι συγχαρητήρια.

Φιλικά Κώστας...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Πρακτικά, στα 400km εστιάζουμε στο άπειρο. Είχα εστιάσει στη Σελήνη σήμερα, άλλες φορές που δεν έχει Σελήνη εστιάζω σε κάποιον φωτεινό πλανήτη.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Τις προηγούμενες φορές που το έκανα με DSLR το είχα άνετα, μάλιστα τον είχα σε τόσα πολλά καρέ μέσα που μπορούσε να κάνω animation. Με την ASI τώρα ζορίστηκα και πολύ λιγότερα καλά καρέ. Επίσης ως πρώτη φορά με ASI δεν είχα και τις ιδανικές ρυθμίσεις. Έχω κάτι στο νου για την επόμενη φορά να βελτιωθεί.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ε, τί λες τώρα, η ASI έχει μικροσκοπικό τσιπάκι, βάλε και το 5x ήδη τα κατάφερες εξαιρετικά. Πρέπει να είναι butter smooth που λένε η βάση σου ;) Σε τί έκθεση είχες την ASI;
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ναι η Orion Optics dob βάση έχει φοβερή κίνηση, επιπλέον την έχω πολλά χρόνια και έχω μεγάλη εξοικείωση με την κίνησή της. Το δύσκολο είναι στο ζενίθ καθώς πέρασε στις 85 μοίρες ύψος περίπου.

 

Την έκθεση την είχα ρυθμίσει στο 1ms με 80+ gain. Ήταν καθαρά θέμα εκτίμησης, έχει πολλές μεταβλητές το όλο ζήτημα μεταξύ άλλων το πραγματικό f και την απόσταση/λαμπρότητα του ISS. Με αυτή την έκθεση και αυτό το gain στο f/20 (θεωρητικά περίπου, στην πράξη μάλλον λίγο παραπάνω λόγο μεταβλητής μεγέθυνσης του Powemate) ήταν αρκετά υποεκτεθιμένος έως τις 60 μοίρες και όταν έφτασε σχεδόν στο ζενίθ ήταν μάλλον λίγο υπερεκτεθιμένος. Αν ξανακάνει τόσο καλό πέρασμα μάλλον θα βάλω 700μs.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης