Jump to content

Θεσσαλονικη 04/06/2017...Θερμαικός


BLONDIE

Νikon D7000

iso 200

f11

20sec


From the category:

Ατμοσφαιρικά Φαινόμενα

· 144 images
  • 144 images
  • 334 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Φίλε Νίκο για σου κι από εμένα. Σου γράφω σε συνέχεια με όσα σου γράψανε οι φίλοι μας στην προηγούμενη φωτογραφεία σου.

Καταρχάς είναι πολύ ωραίες κι εντυπωσιακές. Τα παρακάτω αφορούν κάποιες σκέψεις οι οποίες δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη, και αφορούν το πώς γίνεται να αυξήσεις την ευκρίνεια της φωτογραφίας σου.

Οι φωτογραφείς που τράβηξες καλύπτουν μεγάλο οπτικό πεδίο αλλά μεγεθυμένες μοιάζουν όχι καλά εστιασμένες. Αν όμως εσύ είσαι σίγουρος ότι εστίασες καλά και έχεις αυτό το αποτέλεσμα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συνδύασες μικρή εστιακή απόσταση φακού με μεγάλο εστιακό λόγο (F11 γράφεις). Η συνέπια τώρα είναι ότι διακριτική ικανότητα του φακού σου να γίνει πολύ μικρή. Αν πχ έχεις ένα φακό zoom 18mm - 55mm όπως εγώ, και τράβηξες αυτές τις φωτογραφίες στα 18mm με F11 τότε ο ενεργός φακός είχε διάμετρο 18/11=1,6363.. χιλιοστά. Πολύ μικρή διακριτική ικανότητα όταν το θέμα που φωτογραφίζουμε βρίσκεται στο άπειρο. Αν θέλουμε μεγαλύτερη ευκρίνεια θα πρέπει να αυξήσουμε την διάμετρο του φακού. Στα 18 λοιπόν χιλιοστά εστιακή με F8 η διάμετρος του ενεργού φακού ανεβαίνει στα 2,25 χιλιοστά. (Σχεδόν διπλάσια διακριτική ικανότητα!!! Η διαφορά είναι τεράστια) Τώρα όσο για την φωτεινότητα αυτή θα είναι σχεδόν η διπλάσια στα 200 ISO, επομένως επιλέγεις 100 και είσαι ελαφρά σκοτεινότερος από αυτές που τράβηξες.

Με εκτίμηση Γιάννης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Φίλε Γιάννη σ ευχαριστώ πολύ !!! Σε κάθε φωτογράφιση αστραπών – κεραυνών κάνω πολλές δοκιμές στις ρυθμίσεις για να πετύχω κάτι καλύτερο. Ναι πολλές φορές έχω πρόβλημα στην εστίαση, ίσως γιατί δεν βλέπω και τέλεια, άλλα ποτέ δεν βάζω και βοηθητικά γυαλιά ..Πιστεύω αυτά που έγραψες να με βοηθήσουν και σε ευχαριστώ πολύ και πάλι !!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ε αν έχεις πρόβλημα κι εσύ με τα μάτια σου, τότε όταν εστιάζεις πρέπει να φοράς τα γυαλιά σου.

Εγώ όταν εστιάζω φοράω και τα δύο ζευγάρια γυαλιά. Της υπερμετρωπίας 1,75 βαθμούς + της πρεσβυωπίας 3 βαθμούς. Σύνολο κοντά 5 βαθμοί!!! Σαν να μην φτάνει αυτό από ένα παλιό φακό φωτογραφικής μηχανής έχω πάρει το εξωτερικό στοιχείο το έχω προσαρμόσει σε ένα φιλμόκουτο και με αυτόν τον τρόπο έχω κάνει ένα ισχυρό μεγεθυντικό φακό και όταν εστιάζω τον ακουμπάω επάνω στην οθόνη της μηχανής για να βλέπω καλύτερα. Επίσης σου λέω ότι το πράγμα κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερο.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης