Jump to content

Iris Nebula Lrgb


ted1977

Με εχθρό για άλλη μια φορά την φωτορύπανση και δεδομένου ότι το νεφέλωμα είναι ανάκλασης επιχείρησα να φωτογραφίσω το Νεφέλωμα της Ιριδας από την ταράτσα του σπιτιού μου.

Τηλεσκόπιο : skywatcher ED 100 pro. Gold tube

Στήριξη Skywatcher Eq6

Camera: ATIK 314 L+

Exposure 13,5h

Lum 9h - Red 1,5h - Green 1,5h - Blue 1,5h

Software pixlnsight - Photoshop CS5

Περιοχή : Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

 

Αυτά τα νέφη διαστρικής σκόνης και αερίων άνθισαν 1.300 έτη φωτός μακριά στα εύφορα αστρικά πεδία του αστερισμού Κηφέα. Μερικές φορές ονομάζεται Νεφέλωμα Ίριδα (Iris Nebula) και έχει καταλογογραφηθεί ως NGC 7023, και δεν είναι το μόνο νεφέλωμα στον ουρανό που θυμίζει εικόνα λουλουδιού.

 

Γύρω του υπάρχουν νέφη σκόνης και ψυχρού μοριακού αερίου που θυμίζουν άλλα περίπλοκα και εκπληκτικά σχήματα. Εντός της Ίριδας, σκονισμένο υλικό από το νεφέλωμα περιβάλλει ένα θερμό, νεαρό άστρο. Το κυρίαρχο χρώμα του λαμπρότερου νεφελώματος είναι μπλε, χαρακτηριστικό των κόκκων σκόνης που αντανακλούν το φως των άστρων. Τα κεντρικά νήματα της κοσμικής σκόνης λάμπουν με ελαφρά κοκκινωπή απόχρωση καθώς μερικοί κόκκοι σκόνης μετατρέπουν αποτελεσματικά την αόρατη υπεριώδη ακτινοβολία του άστρου σε ορατό κόκκινο φως. Υπέρυθρες παρατηρήσεις δείχνουν ότι αυτό το νεφέλωμα μπορεί να περιέχει σύνθετα μόρια άνθρακα γνωστά ως PAHs. Στην εκτιμώμενη απόσταση του Νεφελώματος Ίριδα αυτή η αξιοθαύμαστη θέα εκτείνεται σε πάνω από 30 έτη φωτός.


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης