Jump to content

Μ 16


giannis60

Μ16.

Τηλεσκόπιο: D200 F1000 Νευτώνειο της SW.

Στήριξή: EQ5 με τα απλά μοτέρ.

Οδήγηση: Στο χέρι με την βοήθεια προσοφθάλμιου με φωτεινό σταυρόνημα.

Το τηλεσκόπιο που έκανα την οδήγηση ήταν το ΕD80.

Φωτογραφική μηχανή: Canon 500D (Χωρίς να έχει αλλαχτεί το φίλτρο του αισθητήρα)

Τοποθεσία: Περιοχή Σουνίου απέναντι από την βραχονησίδα Πάτροκλος. 16-9-2019.

17 φωτογραφίες στα 1600 ISO. Χωρίς dark flat κλπ.

Επεξεργασία: Deep Sky StaKer - Fotoshop


From the category:

Νεφελώματα

· 5202 images
  • 5202 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Μπράβο Γιάννη, χαράς στο κουράγιο σου! Καταπληκτικό αποτέλεσμα! Αν μου επιτρέπεις μόνο, αφού έκανες τόσο κόπο, άξιζε να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο για μερικά flat για να σου καθαρίσει το πεδίο και να στο κάνει πιο ομοιογενές.

Νάσαι πάντα καλά και καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Θανάση. Οι εκθέσεις δεν ήταν μεγάλες σε διάρκεια διότι στον άξονα της απόκλισης υπάρχει πρόβλημα με την διόρθωση και δεν τον πειράζω καθόλου όσο γράφει η μηχανή. Μόνο το περιοδικό σφάλμα στην ορθή αναφορά διορθώνω.

Έτσι λοιπόν οι εκθέσεις ήταν 2 λεπτά.

 

Ηλία πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξω ένα φλατόκουτο. Προσπάθησα να περιορίσω το πρόβλημα όσο γίνεται στην επεξεργασία αλλά...

 

Νίκο κάποια μέρα θα σου έρθω με την φωτογραφική μηχανή και το λαπτοπ μου, για να μου εξηγήσεις κάποια πράγματα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιάννη όποτε θέλεις ... εγώ πλέον το έχω σχεδόν μόνιμα στην ταράτσα και κάνω διάφορες πατέντες να περιορίσω φωτορύπανση. Ειλικρινά όποτε θες στείλε μήνυμά να κανονίσουμε

 

Και πάλι μπράβο πάντως, είσαι αξιοθαύμαστος και απο το λίγο που σε ξέρω, η αγάπη σου και αφοσιωση σου για το χόμπι όπως και οι τρόποι που βρίσκεις για να χρησιμοποιείς τα μέσα που διαθέτεις στο μέγιστο θα έπρεπε να είναι οδηγός για όλους μας

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μάνο και Σταμάτη.

Το σετ απ είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία με την φάτσα μου. Πέρα για πέρα υπέρβαρο. Όπως βλέπεται έβαλα προέκταση στην ράβδο αντιβάρων. Εκεί που βιδώνουμε την ασφάλεια των αντίβαρων βίδωσα μία σκουλικόβιδα και πρόσθεσα άλλη μία ράβδο. Αντικατέστησα τα δικά της αντίβαρα με δύο ελαφρότερα αλλά λόγο του μεγάλου μήκους το τηλεσκόπιο ισορροπεί. Αυτό όμως που απέδωσε τα μέγιστα είναι το ξύλινο τρίποδο που έφτιαξα.

Από εδώ και πέρα κάνω κορυφαία πολική ευθυγράμμιση με δικό μου λογισμικό και έτσι για εκθέσεις με το Νευτώνειο μέχρι 5 λεπτά η διολίσθηση των άστρων είναι αμελητέα και δεν κάνει τρέιλ. Οι εκθέσεις των 17 φωτογραφιών που έβγαλα ήταν μόνο 2 λεπτά. Έτσι συγκεντρώνομε στο να κάνω διόρθωση μόνο στον άξονα της ορθής αναφοράς.

Επίσης η πολύ καλή πολική ευθυγράμμιση μου επιτρέπει να ψάχνω φωτεινό άστρο για να το παρακολουθώ άνετα ακόμα κι αν αυτό είναι πολύ μακριά από τον στόχο.

Αν τώρα φωτογραφίσω με το ΕD 80 που βλέπεται επάνω στο Νευτώνειο, επειδή έχει μικρότερη εστιακή απόσταση, μπορώ να φτάσω και τα 10 λεπτά χωρίς να πειράξω καθόλου την απόκλιση. Η πολική ευθυγράμμιση είναι το μυστικό.

Α! και κάτι άλλο. Να μην φυσάει! Εκείνη την ημέρα είχε άπνοια. Χωρίς αυτό το δώρο με τόσο βάρος και όγκο επάνω στην δυστυχή στήριξούλα μου, που από το 2003 της έχω βγάλει το λάδι δεν πρόκειται να έκανα τίποτα. :D

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης