Jump to content

M1


MANOS

Χαίρε, είχε τόσο ωραίο ουρανό χτες που δεν κρατήθηκα.''Ετσι παράτησα για λίγο την φωτομετρία μεταβλητών και γύρισα για λίγα λεπτά στο M1. Φωτό στο οπτικό φάσμα με ότι σημαίνει αυτό για φωτογράφηση μέσα απο την πόλη.

From the category:

Νεφελώματα

· 5202 images
  • 5202 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πολύ ωραία! Και μέσα από πόλη με φωτορύπανση δύσκολος στόχος....να σου πώ έχω μια αδυναμία στις ασπρόμαυρες. Εχεις λίγο οβάλ αστεράκια νομίζω? Θα μπορούσες να κάνεις drizzle στο 2χ κατά το stack ώστε να το εξαλείψεις.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ, όποιες συμβουλές δεκτές μιας και δεν χρησιμοποιώ τίποτα άλλο εκτός απο Photoshop για τα deep sky. Θοδωρή μου κάνει εντύπωση γιατι το drizzling μπορεί να λύνει τέτοιο θέμα. Αν έχεις περισσοτερες πληροφορίες...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Μάνο καλησπέρα. σχετικά με το drizzle που ανέφερα. Στακάροντας με drizzle διπλασιάζουμε τις διαστάσεις μια εικόνας και πετυχαίνουμε τεχνητά αύξηση τις διακριτικής ικανότητας του τηλεσκόπιού μας. Επίσης το πρόγραμμά μπορεί να προσδιορίσει καλύτερα το κέντρο ενός αστέρα και να το αποδώσει στην τελική εικόνα με λιγότερο οβάλ. Ένα άλλο φαινόμενο στο οποίο το drizzle επιδρά θετικά είναι και ο καλύτερος διαχωρισμός των αστέρων, οπότε φεύγει και πάλι η εντύπωση του οβάλ . Τέλος βελτιώνει σημαντικά και το<πιχελάρισμα> επιτρέποντάς μας να ζουμάρουμε ή να κροπάρουμε λίγο παραπάνω. Το drizzle έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε κοντές και πολλές υποεκθέσεις ενώ αντίθετα σε μεγάλες και λίγες δεν έχει νόημα να γίνει. Επίσης αν γίνεται και dithering κατά τη λήψη είναι ακόμα καλύτερα.

Για όποιον θέλει να διαβάσει σχετικά ή να κρατήσει κάτι στο αρχείο του υπάρχει ένα αναλλητικό κείμενο σε μορφή pdf εδώ.....http://www.stark-labs.com/craig/resources/Articles-&-Reviews/Drizzle_API.pdf

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης