Jump to content

Lbn 438-Lbn440 Halrgb 2 Panel Mosaic


Spectral

FSQ-85EDX F5,3

Atik 460ex M

Astrodon Ha-3nm LRGB

NEQ6 & Pegasus Astro EQDIR

Pegasus Astro Ultimate Powerbox + Focus

Cetus Technik - Rings & Metal parts

Pixinsight-Photoshop

Total Exposure 70h (40h L + 30h Ha 3nm)

 

Το LBN 438 είναι ένα σκοτεινό νεφέλωμα που περιβάλλεται απο IFN (Integrated Flux Nebula) καθώς και από πολύ αμυδρο Ha.Στα αριστερα του πεδιου παρατηρουμε το σκοτεινό νεφέλωμα LBN 440 σχήματος C.

Ολο αυτο το συμπλεγμα σκονης και υδρογόνου βρίσκεται στον αστερισμο της σαυρας (Lacerta) και αποτελεί μέρος του Sharpless 126.

 

Οι λήψεις του LRGB εγιναν κατα την διαρκεια της 12ης ΠΕΕΑ στον Δρυμώνα Θέρμου και της εξορμησεις του Αυγουστου στον Παρνωνα το Ha βγηκε απο το εξοχικο μου στην Συρο.


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Eυχαριστω πολυ παιδια για τα καλά σας λόγια!

 

Στάθη δεχομαι την κακη κριτικη απλα ειναι πολυ γενικη μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμένος ?

ή ειναι αποτελεσμα της προσωπικής μου διαμάχης με τους Atlas\"?

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δεν θα χαρακτήριζα την κριτική μου κακή όπως κακή δεν είναι και η φωτογραφία σου αλλά αφού θες λεπτομέρειες να στις δώσω με τις λίγες γνώσεις που έχω, βλέπω πως όλα τα άστρα σου έχουν halo ειδικά τα μπλε, πάνω δεξιά έχεις λίγη κόμη καθώς και στο κέντρο ψηλά εκεί που ενώνεις τα μωσαικά και γενικά η φωτογραφία σου είναι κάπως υπερφωτισμένη. Δεδομένου ότι τράβηξες LRGB από τον Πάρνωνα με ένα από τα καλύτερα τηλεσκόπια στο F3,9 με μια καλή κάμερα και το ha από την Σύρο που έχεις σχετικά καλό ουρανό θα έπρεπε να ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα. Άρα κάτι φταίει, τα φίλτρα είναι, το γρήγορο F, κάτι άλλο;

 

Όσο αφορά την προσωπική σου διαμάχη με την Άτλας εκτός του εσύ την δημιούργησες την συνεχίζεις κιόλας με κάθε ευκαιρία που βρίσκεις.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δέχομαι την κριτική σου άλλα διαφωνώ σε αρκετά απο αυτά που γραφής όπως πχ τα Halo (προσωπικά μου αρεσουνε) επίσης το τηλεσκόπιο είναι F5,3 ....

 

Oσο για το ποιος δημιούργησε θέμα νομίζω δεν σας παίρνει αυτή η συζήτηση και ας μείνει κάπου εδώ!

 

Ηλια & mad σας ευχαριστώ πολύ!!! :D

Σύνδεσμος για σχόλιο

Νόμιζα πως είχες και τον reducer επάνω, έστω αλλά με πιο γρήγορο F ίσως είναι χειρότερα τα halo αλλά αφού σου αρέσουν όπως λες δεν μου πέφτει λόγος.

 

Εδώ και πάρα πολύ καιρό είχα ξεχάσει το θέμα, όπως και εσένα άλλωστε, αλλά το επανέφερες στην επιφάνεια από το πουθενά. Όπως και να χει καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Είναι πολύ καλή η φωτογραφία. Για 40 ώρες lum έχει λίγο θόρυβο στη φουλ ανάλυση που με ιντριγκάρει λίγο, αλλά ίσως είναι λόγω αμυδρότητας της σκόνης εκεί που ήθελες να αναδείξεις.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Eυχαριστώ πολύ παιδιά!!! :D

 

Στάθη (Efstathios) η αλήθεια είναι πως με δυσκόλεψε πάρα πολύ ο συγκεκριμένος στόχος ειδικά από θέμα λήψεων μιας που είναι πραγματικά αμυδρός σκέψου πως σε στακαρισμένο Lum 5h δεν φαίνεται τίποτα άλλο πάρα η κεντρική στήλη (Lbn 438) :?

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης