Jump to content

Smartphone Astrophotography!


pepito

Παιδιά, έχω πάθει πλάκα με το καινούριο κινητό της γυναίκας μου. Ο Κινέζος τα σπάει! Ούτε που φανταζόμουν ότι θα ρθει η στιγμή κάποτε που θα τραβάω αστροφωτό με κινητό τηλέφωνο. Κι όμως, μετά από μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι στο εξωτερικό υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικείμενο. Μπορεί οι φωτογραφίες να υπολείπονται σε ποιότητα, αλλά, να πάρει, είναι βγαλμένες από το κινητό σου που χρησιμοποιείς κάθε ώρα και λεπτό, πάνω σε ένα ψευτοτρίποδο της πλάκας... Πιο απλό setup πεθαίνεις!

Εξοπλισμός :Android smartphone Huawei P20 lite, φωτογραφικό τρίποδο της πλάκας, αξίας 10 ευρώ, ελαφρώς τροποποιημένο ώστε να δέχεται το βραχίονα πάνω στον οποίο κάθεται το κινητό.

Λήψη σε Pro mode, αρχείο RAW παρακαλώ..., ISO:800, έκθεση:8 δευτερόλεπτα, εστίαση στο άπειρο, WB:daylight. Τραβηγμένη από το μπαλκόνι μου στη Θέρμη, πριν από λίγο, με φεγγάρι πάνω από 90%,ελάχιστη επεξεργασία από την οθόνη του κινητού με Snapseed, το οποίο παρεμπιπτόντως τα σπάει!

 

Ποιός είπε ότι η αστροφωτογραφία θέλει κόπο;... 😂😂😂

Ελπίζω να επανέλθω σύντομα με κάποιο σχετικό άρθρο στο φόρουμ...


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ωραίος!!

Δοκίμασε και με μια βάση για κινητό, afocal μέσα από το προσοφθάλμιο με τηλεσκόπιο ή ακόμα και με τον ερευνητή 8χ50. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα!

Αυτή η σειρά της Huawei έχει τους καλύτερους αισθητήρες για αστροφωτογραφίες. Ακόμα καλύτερο έιναι το P20 με τον μονόχρωμο αισθητήρα.

Επίσης δοκίμασε το πρόγραμμα \"ζωγραφική με το φώς\" για star trails. Πολύ καλό αποτέλεσμα, πολύ εύκολα!! :D

Σύνδεσμος για σχόλιο

Afocal έχω τραβήξει πριν καμιά δεκαριά χρόνια, στα πρώτα βήματά μου στην πλανητική αστροφωτογραφία, με ένα Sony Ericsson κινητό, κρατημένο στο χέρι... Προς το παρόν με ενδιαφέρει το απλούστερο setup, ούτε τηλεσκόπιο, ούτε προσοφθάλμιο, ούτε καν κιάλια, μόνο το κινητό και ένα τρίποδο. Από smartphones πάντως πιο κατάλληλα για την ώρα φαίνονται τα OnePlus. Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση, πρέπει να κάνω δοκιμές χωρίς φεγγάρι και όσο το δυνατόν λιγότερη φωτορρύπανση,με διαφορετικούς χρόνους έκθεσης, διαφορετικά ISO, και για ευρέως πεδίου φωτογράφηση, και για afocal.

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης