Jump to content

Κομήτης C/2019 Y4


loufas

Μια πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή για την Ερασιτεχνική Αστρονομία στην Ελλάδα. Απλά θα συνεχίσω να γράφω για το χόμπι που αγαπάμε και είναι ένα από τα πολλά που μας ενώνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο.

C/2019 Y4. Ένας κομήτης που διαλύεται. Φοβερή στιγμή που ακόμα και ένας απλός ερασιτέχνης αστρονόμος μπορεί να καταγράψει τον κατακερματισμό του.

Όπως φαίνεται στην εικόνα που πήρα χθες το βράδυ με συννεφιά και υγρασία η αποσύνθεσή του είναι φανερή ακόμα και με ένα μέσο τηλεσκόπιο (10 ίντσες) από αστική περιοχή. Με λήψεις μόνο 45min, αφού η συννεφιά δε μας έκανε τη χάρη, φαίνεται ένα κομμάτι του κομήτη να έχει αποκολληθεί. Δείχνει να έχει φύγει προς τα <<πάνω>>! Σήμερα πριν από λίγο διάβασα ότι με μεγαλύτερα τηλεσκόπια φαίνεται ότι ο κομήτης έχει σπάσει σε 4 κομμάτια!

Μπορείτε να δείτε εδώ: https://cometografia.es/2019y4-atlas-20200411/?fbclid=IwAR1jxLyR-YjxI1w85F3MPClQ4Gx4i_NJ2BACqaikxXtsdIf5rNVrBbRjGlk

Θα στρέψουν το Hubble προς τα τέλη Απριλίου γιατί μέχρι τότε είναι προγραμματισμένο με άλλες εργασίες. Επίσης ζητούνται επειγόντως αστρομετρικές μετρήσεις για να προσδιορίσουν την ακριβή τροχιά των κομματιών. Αντρέα διέγραψε σε παρακαλώ την προηγούμενη καταχώρηση.


From the category:

Κομήτες

· 468 images
  • 468 images
  • 1178 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

δεν υπάρχουν σχόλια για εμφάνιση

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης