Jump to content

M20


ted1977

Το γνωστό νεφέλωμα Μ20 μετά την συννένωση και επεξεργασία απο εικόνες 2 τηλεσκοπίων. Οι εκθέσεις στα φίλτρα LRGB έχουν γίνει πίσω στο 2017 ενώ το νεφέλωμα φωτογραφήθηκε στο υδρογόνο φέτος χρησιμοποιόντας τηλεσκόπιο μεγαλύτερης εστιακής (RC6*0.67)

 

Το όμορφο Τρισχιδές Νεφέλωμα είναι μια πολύχρωμη μελέτη στις κοσμικές αντιθέσεις. Επίσης γνωστό ως Μ20, βρίσκεται περίπου 5.000 έτη φωτός μακριά προς τον αστερισμό του Τοξότη, πλούσιο σε νεφελώματα.

 

Μια περιοχή σχηματισμού αστεριών στο επίπεδο του Γαλαξία μας, το Τρισχιδές απεικονίζει τρεις διαφορετικούς τύπους αστρονομικών νεφελωμάτων, κόκκινα νεφελώματα εκπομπής που κυριαρχούνται από το φως που εκπέμπεται από τα άτομα του υδρογόνου, μπλε νεφελώματα ανάκλασης που παράγονται από τη σκόνη που αντανακλούν το φως των αστεριών, και σκούρα νεφελώματα, όπου πυκνά σύννεφα σκόνης εμφανίζονται ως σιλουέτες. Η φωτεινή κόκκινη περιοχή εκπομπής, χονδρικά χωρίζεται σε τρία μέρη από τις σκοτεινές λωρίδες σκόνης, και δανείζει στο Τρισχιδές τη δημοφιλή ονομασία του. Σε αυτή τη πανέμορφη μεγάλη θέα, η κόκκινη εκπομπή επίσης αντιτίθεται με την αποκαλυπτική μπλε θολούρα των νεφελωμάτων ανάκλασης. Οι στήλες και τα αέρια διαμορφώθηκαν από νεογέννητα άστρα, αριστερά από το κέντρο του νεφελώματος εκπομπής, και φαίνονται σε κοντινές φωτογραφίες του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble. Η Τρισχιδές νεφέλωμα έχει μήκος περίπου 40 έτη φωτός.

 

Telescope: RC6 * 0,67 & SW ED 80*0.85

Camera: ATIK 314L+

 

Exposure:14 hours 20min

L:10h

Red:1h.

Green:1h.

Blue:1h.

Ha: 1,2h

Telescope SWED 80 wth reducer-flattener


From the category:

Νεφελώματα

· 5202 images
  • 5202 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Σας ευχαριστώ όλους. Η αλήθεια είναι πως δεν βγήκε το μπλέ χρώμα όπως θα ήθελα οπότε μάλλον θα κάνω μερικές λήψεις στο οξυγόνο.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης