Jump to content

M27


premier

AS CLESTRON 9.25 GT - FOCAL REDUCER 6.3-CCD STARLIGHT MX516 (STACKING 10FRAMES x 55sec. ) in ASTROART 3.0

From the category:

Νεφελώματα

· 5202 images
  • 5202 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πολύ καλή προσπάθεια! Οι εκθέσεις των 55 δευτερολέπτων είναι αρκετά μεγάλες για να δώσουν πολύ καλές φωτογραφίες νεφελωμάτων και γαλαξιών. Πραγματοποιήθηκαν υποθέτω χωρίς αutoguiding και τα αποτελέσματά τους δείχνουν καλά παρά τη σχετικά μεγάλη εστιακή απόσταση που χρησιμοποιείται. Αποδεικνύεται ότι η στήριξη Αdvanced Series μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για αστροφωτογράφηση. H φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη ή στην ύπαιθρο;

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κυριε Γιαννη,

 

Τι ειναι η γνωμη σας για την νεα στηριξη της Celestron για το C14 και ιδιαιτερα οσον αφορα την αστροφωτογραφηση με μεγαλη εστιακη αποσταση (3910 χιλ); Αυτη τη στιγμη μελετω της βασεις ΜΙ-250 (Mountain Engineering), HGM Titan και 200 (Losmandy) και το ΑΡ1200 (AstroPhysics) για μελλοντικη αλλα συντωμη αγορα.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φιλε premier,

 

Συγχαρητηρια για μια εξαιρετικη προσπαθια. Υπαρχει λιγο "trailing" και παρολο που οι εκθεσεις ειναι μονο 55 δευτερολεπτα. Δεν ξερω αν το γνωριζεις η οχι αλλα υπαρχει μια καταπληκτικη μεθοδος ευθυγραμμισης με πολυ μεγαλη ακριβεια μεταχειριζοντας την CCD καμερα και τιποτα αλλο!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο το Γιάννη όσο και τον Aντώνη για τις πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις και συμβουλές που προσφέρουν.

Γιάννη , η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε μέσα από την πόλη. Αρχικά είχα αυξήσει το χρόνο στα 60 sec., αλλά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά.Από τις 30 εκθέσεις των 60 sec. μόνο οι 5 ήταν εστιασμένες, έτσι ελάττωσα το χρόνο στα 55 sec. Στις παρατηρήσεις σου αναφέρεις για<< μεγάλη εστιακή απόσταση>>.Χρησιμοποιήσα το Focal reducer 6.3 με αποτέλεσμα να μειωθεί αρκετά η εστιακή απόσταση από τα 2350mm στα 1480. Autoguiding δεν επιχείρησα να κάνω.

Αντώνη, πραγματικά υπάρχει κάποιο <>. Ενημερωτικά σου αναφέρω ότι λίγο πριν τη φωτογράφηση του Μ27 έκανα την ευθυγράμμιση του δευτερεύοντος κατόπτρου με αρκετή δυσκολία μπορώ να πω. Θα ήθελα να μας περιγράψεις αυτή την ακριβή μέθοδο ευθυγράμμισης με τη βοήθεια της CCD.

 

 

Φιλικά Άρης ( premier)

Σύνδεσμος για σχόλιο

κε Αντώνη,

Την CGE της Celestron αν και ακόμη δεν έχει φθάσει στο στάδιο απόλυτης ωριμότητας ως προς το λογισμικό της, τη θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την τιμή της. Είναι πιο στιβαρή από την CI700 και σηκώνει αρκετά άνετα το C14 με τον φωτογραφικό εξοπλισμό του. Διαθέτει ακριβές GoTo, autoguiding port και συμβατότητα ASCOM. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να φωτογραφήσει κανείς μικροσκοπικούς γαλαξίες, χρησιμοποιώντας ολόκληρη την εστιακή απόσταση αν ενεργοποιήσει και ρυθμίσει σωστά το autoguiding. Θεωρώ όμως τις στηρίξεις που απαριθμείτε, όπως και την Paramount ME, ανώτερες για το σκοπό που τις θέλετε. Πέρα από το γεγονός πως είναι σε θέση να σηκώσουν διπλάσια σχεδόν κιλά, έχουν περιοδικό σφάλμα αρκετά μικρότερο και ίσως και κάποια άλλα ακόμη κατασκευαστικά πλεονεκτήματα.

Γιάννης

 

 

κε Αρη,

Το να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την εστιακή απόσταση C9.25 με τις διαστάσεις του CCD της ΜΧ716 μου φαίνεται υπερβολικό και όχι απαραίτητο. Τα 1480χιλ είναι απόλυτα ικανοποιητική εστιακή απόσταση για όλα τα αντικείμενα στο βαθύ ουρανό. Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που φωτογραφίζετε μέσα από την πόλη!!!

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης