Jump to content

M 42/43-Running nebula


dimikolgr

400MM lens F/6.3

Film: ppf 400 asa

Exrosure time:40 minutes


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ωραιότατη φωτό Δημήτρη!

Όσο κι αν υποτίθεται ότι η ματιά μας και η καταγραφή του ουρανού πρέπει να έχει (και) επιστημονικά κίνητρα, δεν γίνεται να μην θαυμάσει κανείς μια φωτογραφία σαν αυτή πρώτα για τη συγκινητική ομορφιά του Κόσμου και μετά για τις πληροφορίες που περιέχει. Ταυτόχρονα δείχνει ότι το φωτογραφικό φίλμ συνεχίζει να έχει τα πρωτεία στη συνολική ποιότητα της εικόνας. Τι λέτε;

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κώστα και Στέφανε καλημέρα.

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια.

Κώστα έχω χάσει το mail σου, αν θέλεις και μπορείς να μου το δώσεις.

Θα έλεγα ότι το φιλμ είναι πολύ δύσκολο να μπεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας γιατί απλώς υπάρχει η σχέση κόστους-απόδοσης.Για έναν που ξεκινά αστροφωτογραφία είναι πιο απλό μα συνάμα και πιο οικείο να χρησιμοποιήσει το μέσο που του είναι γνωστό παρά να επενδύσει σε εξοπλισμό χιλιάδων Ευρώ.

Βεβαίως για αυτόν που πλέον θέλει το κάτι παραπάνω ή αυτός που είναι εγκλωβισμένος σε κάποια μεγαλούπολη το ccd είναι μονόδρομος. Ιδιαίτερα σήμερα που οι ccd κάμερες είναι τόσο ευαίσθητες και έχουν μεγαλύτερα chips θα έλεγα οτι απο πλευράς ποιότητας η ψαλίδα έχει κλείσει αρκετά.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γειά σου Δημήτρη,

 

και μια ερώτηση τεχνικής φύσεως. Πώς κατάφερερες να έχεις έκθεση 40 min χωρίς να έχεις μετακίνηση των άστρων. Χρησιμοποιείς κάποιο οδηγητικό τηλεσκόπιο;

 

Κώστας

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κώστα καλημέρα.

Η στήριξη του τηλεσκοπίου μου είναι ισημερινή.

Η φωτογραφία τραβήχθηκε με 400 μμ τηλεφακό και εγω έκανα καθοθήγηση με το microguide eyepiece της Celestron χειροκίνητα στην κύρια εστία. Εξάλου όλες μου οι φωτογραφίες είναι καθοδηγούμενες χειροκίνητα.Για prime focus αστροφωτογράφηση έχω το Radial guider της Celestron στο οποίο βάζω τη μηχανή απο τη μία πλευρά και το microguide eyepiece απο πάνω.Ενοείται ότι απαιτείται απόλυτο polar alighment.

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης