Jump to content

M51


aktistar

Μικρό τμήμα δοκιμαστικής φωτογραφίας του gvidos με την SXV M-25

From the category:

Γαλαξίες

· 2151 images
  • 2151 images
  • 10303 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιώργο,

Διάλεξα ενα πολύ μικρό κομμάτι από τη φωτογραφία σου (το 1/20 περίπου) και το επεξεργάστηκα. Το αποτέλεσμα μου φαίνεται να είναι το αναμενόμενο για το χρόνο έκθεσης που αναφέρεις. Έχω την υποψία βέβαια ότι ίσως φωτογραφίζεις κατά λάθος με bining 2X2. Τα χρώματα θα φανούν καλύτερα σε εκθέσεις μεγαλύτερης διάρκειας. Ακόμη, η αφαίρεση dark frames και flat fields θα ελαττώσει σημαντικά το θόρυβο και τις ανομοιογένειες. Συμφωνώ με τον Νίκο πως για να φθάσει κανείς σε φωτογραφίες σας αυτές που δημοσιεύονται χρειάζεται πολύ δουλειά όσο τέλειος και αν είναι ο εξοπλισμός. Προσπάθησε να φωτογραφήσεις και νεφελώματα μεγάλης έκτασης για να αξιοποιήσεις καλύτερα τις μεγάλες δυνατότητες της κάμερας.

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Συμφωνώ με τους Γιάννη και Νίκο.

 

Από το τμήμα αυτής της φωτογραφίας φαίνεται ολοκάθαρα πως οι ρυθμίσεις του Bining είναι 2Χ2 και ίσως λόγω του μεγάλου format της κάμερας να είναι ακόμη 3χ3.

Όσο για τις δυνατότητες της συγκεκριμένης κάμερας πρέπει να γνωρίζεις, Γιώργο , ότι είναι πολλές. Απλά θέλεις χρόνο για τη " μάθεις". Η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο μοντέλο δε χρειάζεται ούτε καν να βγάλεις dark frames ή ακόμη flat fields. Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως ο συνδυασμός του συγκεκριμένου τηλεσκοπίου της vixen και της CCD κάμερας που διαθέτεις είναι άριστος.

 

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης