Jump to content

m3


premier

Celestron 9.25 gt - starlight Xpress MX516

AStroart-Photoshop


From the category:

Σμήνη

· 931 images
  • 931 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Μετά απο υπόδειξη και συμβουλή του Θέμη , προσπάθησα να εφαρμόσω δυο φίλτρα (DDP και Deconvolution) κατά την επεξεργασία DSO . Στο συγκεκριμένο θέμα χρησιμοποίησα το Deconvolution filter στο Αstroart. Υπάρχει σαφής διαφορά μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου φίλτρου. Ωστόσο υπάρχει κι ένας προβληματισμός : στον παράγοντα "SIgma " και "Iterations" ποιες πρέπει να είναι κάθε φορά οι σωστές τιμές ;;

 

Ευχαριστώ

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αρη,

 

Η τεχνικη της DDP (digital data processing) συμπεριλαμβανει δυο "υποεξεργασιες": (1) curves και (2) sharpening. Με το πρωτο (curves) θα παρατησεις οτι εμεσα τωρα κατεβασες το black-point (γι'αυτο τωρα βλεπεις πολλους περισσοτερους αστερες) και ταυτοχρονα ανεβασες το white-point (γι'αυτο o πυρηνας δεν ειναι τοσο καμενος). Ολα αυτα γινονται (αν θελεις) και με τον συνδυασμο curves + levels.

 

Τα "Iterations" που αναφερεις ειναι κατι που δεν μπορεις να γνωριζεις εκ των προτερων. Θα κανεις μια δοκιμη με 10 Iterations (πχ) και μια δευτερη με αλλα 10. Αν δεν βλεπεις διαφορα, σταματας. Αλλιως προχωρας με τριτη δεκαδα κοκ. Το "SIgma" ειναι κατι που εξαρταται απο το λογισμικο αλλα ΥΠΟΘΕΤΩ οτι θα βρεις μερικους ΚΑΛΟΥΣ αστερες στο αρχειο σου, απο αυτους υα μετρησεις το FWHM και για το "SIgma" θα δηλωσεις κατι περιπου το μισο του FWHM.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σε ευχαριστώ , Αντώνη .

Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω αυτά τα φίλτρα ιδιαίτερα σε γαλαξίες , που αν δεν κάνω λάθος , βοηθάει πολύ στην ανάδειξη περισσότερων λεπτομερειών κυρίως στις περιοχές γύρω από τον πυρήνα .

 

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΚΑλησπέρα , Αντώνη

 

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτά τα φίλτρα. Τελευταία , σε μια demo έκδοση του Image Plus , ανακάλυψα πως αυτό γίνεται πιο εύκολα .Ποια είναι η άποψη σου , Αντώνη , σχετικά με αυτό το πρόγραμμα , μια και έχει σχεδιαστεί κυρίως για επεξεργασία εικόνων που τραβήχτηκαν με digital μηχανές ;

 

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αρη,

 

Το λογισμικο ΙΡ (απο τον Mike Unsold) ειναι περιπλοκο χωρις λογο και πιστευω ακριβο (πωλειται για περιπου 190$). Η επεξεργασια τυπου DDP οντως ειναι γνωστη και θα βρεθει σε πολλα τετοια προγραμματα επεξεργασιας. Περι της επεξεργασιας φωτογραφιων τραβηγμενων με ψηφιακες μηχανες, υπαρχουν και αλλες επιλογες (πχ Maxim/DL, Iris και API4Win).

 

To Iris ειναι εντελως δωρεαν χωρις καμια επιβαρυνση (δες http://www.perseus.gr/Astro-Software.htm για τον συνδεσμο) και αυτη τη στιγμη επιτρεπει την εισαγωγη εικονων απο την Canon EOS 300d απευθειας (δηλαδη μορφη RAW).

 

Η τρεχουσα εκδοση του AIP4Win (V1.4) επιτρεπει την εισαγωγη εικονων απο την Canon EOS 300d (μορφη TIFF RGB) αλλα αμεσως θα πρεπει να διαχωριστουν στα τμηματα RGB πριν την εναρξη επεξεργασιας. Η επομενη εκδοση του AIP4Win (V2.0) θα ειναι ετοιμη τον Ιουλιο (ηδη την εχω παραγγειλει) και θα επιτρεπει την αμεση επεξεργασια (μορφη RAW) χωρις μετατροπη (απο RAW σε TIFF) και διαχωριση.

 

Το Maxim/DL ειναι το ποιο ακριβο απ'ολα και επιτρεπει την εισαγωγη εικονων σε μορφη RAW αλλα δεν γνωριζω πως προχωραμε μετα (υποθετω οτι ισως χρειαζετε διαχωριση στα τμηματα RGB). Αν ηδη εχεις το Maxim/DL, η αναβαθμυση για την εισαγωγη εικονων της Canon κοστιζει περιπου 75$.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σε ευχαριστώ , Αντώνη , γαι τις πολύτιμες πληροφορίες.

Με την πρώτη κιόλας ευκαιρία θα αφιερώσω το χρόνο μου, κυρίως στην πεξεργασία της φωτογραφίας, δοκίμάζοντας αυτά τα προγράμματα

 

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης