Jump to content

Odysseus

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    194
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Odysseus Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Φοβάμαι ότι η μεγάλη προβολή από τα κανάλια για πολιτικούς λόγους ανοίγει την όρεξη σε οιονδήποτε έχει μία μικρή προδιάθεση πυρομανούς ή κάποιου ανεγκέφαλου χόυλιγκαν. Φιλικά, angelos Περισσότερο δίκιο δε θα μπορούσες να έχεις.
  2. Odysseus

    Google Sky

    Εκτός από το Google Earth, υπάρχει και η τελευταία έκδοση του Nasa World Wind, η 1.4 που περιλαμβάνει εκτός από τη Γη, τη Σελήνη, τον Άρη και την Αφροδίτη, το Sloan Digital Sky Survey. Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με του Google.
  3. Παιδιά, σε λίγο έτσι όπως πάνε αυτοί, δεν θα βλέπεις πράσινο στην Ελλάδα. Θρηνούμε 16 μέχρι στιγμής θύματα ανθρώπους και χιλιάδες θύματα στην πανίδα. Νομίζω, ότι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να μας νοιάζει, είναι οι παρατηρήσεις, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
  4. Odysseus

    What would you put on a new golden record!

    Σίγουρα τα θαύματα του κόσμου θα ήταν μια από τις προτεραιότητές μου. Για να έβλεπαν κάποτε, οι άλλες μορφές ζωής, αν υπάρχουν, ότι είχαμε σαν είδος και στιγμές μεγαλείου.
  5. Odysseus

    27 αυγουστου

    Μπα, μη το λες. Πολλοί θα πουν "ήμουν κουρασμένος", "δεν ήξερα προς τα που να κοιτάξω", ή "κοιμήθηκα νωρίς"...
  6. Λογικό δεν είναι; Ο δικός τους κλάδος θίγεται περισσότερο από τυχόν παραφράσεις, παρεξηγήσεις και λάθος ερμηνίες.
  7. Εφόσον σε πληρώνει κάποιος για να του μάθεις, νομίζω ότι θέλει πραγματικά αυτός ο κάποιος να μάθει. Αν χρειάζεται να τον πείσεις ότι αξίζει να συνεχίσει, μάλλον το έχει χάσει το παιχνίδι.
  8. Να εκλαικευουμε δηλαδη αλλα να το κανουμε σωστα... Ακριβώς! Δικαίωμα στη γνώση έχουν όλοι, αρκεί όμως να μη παραφράζουν λόγω αμάθειας ή ημιμάθειας ορισμένα πράγματα.
  9. Η ερμηνία όμως που δίνεται στη "γλώσσα του λαού", πολλές φορές δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη της επιστήμης. Κατά τη γνώμη μου, έκαστος στο είδος του, κι ας είναι κι ο Λουμίδης στους καφέδες.
  10. Σωστα. Η νοοτροπία του δημοσίου βλέπεις...
  11. Σχετικά με την ύπαρξη άλλων πολιτισμών πέρα από τη Γη, συμφωνώ με το Γιώργο. Μου φαίνεται βέβαια λίγο δύσκολο να είμαστε σε θέση κάποια στιγμή στο μέλλον να πούμε με σιγουριά ότι αυτό ισχύει, από την άλλη όμως, ποτέ δε είχαμε τις αποδείξεις πέρα μερικών αισιόδοξων απόψεων ότι δεν είμαστε ο μόνος τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός. Α, κι εγώ επίσης, βρίσκω βαρετές κουβέντες του στυλ "είναι τόσα περίπου αστέρια στο σύμπαν, με τόσους πλανήτες κατά μέσο όρο γύρω τους και τόσοι από αυτούς έχουν τόσες πιθανότητες να μοιάζουν με τη Γη και σε τόσους από αυτούς, τόσο τοις εκατό υπάρχει πιθανότητα να αναπτύχτηκαν μικρο-οργανισμοί που κατά τόσο τοις εκατό ίσως μοιάζουν με εμάς, γιατί το τάδε μοντέλο θεωρίας υποστηρίζει τάδε και τάδε". Ο δημιουργός μας, απ' ότι φαίνεται, όποιος και να 'ναι αυτός, μάλλον μόλις είδε πως καταντήσαμε, έσπασε το καλούπι! Φίλε Bouzaras, δεν ξέρω αν σε κούφανα πριν και πάλι τώρα, αλλά μεταξύ αστείου και σοβαρού, πάνω-κάτω, αυτά πιστεύω.
  12. Τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό είχα κι εγώ από μικρός. Όσο πέρναγαν όμως τα χρόνια κατάλαβα ότι δεν θα τεθεί κάποιο τέτοιο θέμα, γιατί πολύ απλά η ανθρωπότητα θα κάνει πάλι το θαύμα της. Μέχρι τα Pioneer και Voyager να συναντήσουν κάποια άλλη μορφή ζωής, αν τελικά το κάνουν, ο άνθρωπος θα έχει καταστραφεί από μόνος του.
  13. Μήπως και στις 23:20 τα ποτήρια με το ούζο είχαν κάνει το θαύμα τους;
  14. Θέλει υπομονή και λίγο παραπάνω εξοικείωση με το τηλεσκόπιο. Ίσως κάποιος μεγαλύτερος με παραπάνω εμπειρία, μπορέσει να κάνει την απαραίτητη πολική ευθυγράμμιση, ώστε τουλάχιστον όταν τον εντοπίσεις να μην τον "χάσεις" τα επόμενα δευτερόλεπτα αλλάζοντας όλα τα χειριστήρια. Οι λεπτομερείς οδηγίες βρίσκονται εδώ: http://www.astrovox.gr/polaralignment.html Θα ήταν ότι καλύτερο αν το κατάφερνες μόνη σου. Είπαμε, θέλει επιμονή. Από την άλλη, δεν είναι τόσο πολύ δύσκολο να τον εντοπίσεις, αν ψάξεις κυρίως με το βοηθητικό σκόπευτρο. Αρκεί να είναι κι αυτό ευθυγραμμισμένο σωστά. Μην απογοητεύεσαι και καλή συνέχεια.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης