Jump to content

Loukas123

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    115
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Loukas123

  • Γενέθλια 06/22/1966

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Loukas123 Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη

  1. Ο χρόνος της κάθε λήψης είναι ο τελικός συνολικός χρόνος για την ολοκληρωμένη φωτογραφία και δεν αναφέρεται στο χρόνο έκθεσης. Αν θυμάμαι καλά η κάθε λήψη για το stacking ήταν από 3 - 12 δευτερόλεπτα (auto settings). Το τηλεσκόπιο -η εφαρμογή δηλαδή - σου δίνει αν θες την επιλογή να ρυθμίσεις χειροκίνητα το gain και το χρόνο έκθεσης. Επίσης σε ρωτά εαν θελεις να τραβήξει ένα dark frame - παιρνει περίπου 1 λεπτό.
  2. Τον χρόνο τον γραφει πάνω στη λεζάντα την οποία βάζει (επίσης αυτόματα ) το τηλεσκόπιο. Όλες οι ληψεις ειναι κατω απο 2 λεπτα, (η μικρότερη 12 δευτερόλεπτα). Μέσα σε λιγότερο από τρια τέταρτα και μάλιστα πολύ νωρίς -χωρίς ξενύχτι -τα "είχα δει -που λέμε-όλα"! Πραγματικά η όλη κατάσταση ήταν τόσο απίστευτη που μ' επιασε νευρικό γέλιο.
  3. eVscope eQuinox Πρώτη δοκιμή βιντεοαστρονομίας με το evscope equinox της Unistellar . Διαρκεια παρατηρησης από 22:45-23:25. Τοποθεσία. Ηράκλειο Κρήτης 1700 μέτρα από το κέντρο της πόλης. Σε ελάχιστο χρόνο παρατήρηση 15 στόχων. Εντυπώσεις: Το τηλεσκόπιο είναι απίστευτα εντυπωσιακό. Η διαδικασία είναι τόσο αυτοματοποιημένη που φτάνεις στο σημείο ν' αναρρωτιέσαι εάν οι εικόνες είναι αληθινές σε πραγματικό χρόνο ή έχεις πέσει θύμα απάτης βλέποντας "έτοιμες" εικόνες/βίντεο από τον υπολογιστή του τηλεσκοπίου (το τσέκαρα με επίγεια παρατήρηση). Απίστευτα ελαφρύ, ταχύτατο, πανεύκολο, αλάνθαστο. Σε 10 λεπτά ακόμη και ένα 10-12χρονο παιδί που πιάνει πρώτη φορά στα χέρια του τηλεσκόπιο κάνει απόλυτα επιτυχημένα βιντεοαστρονομία βαθέως ουρανού μέσα στη φωτορυπανση της πόλης. Πολύ εξυπηρετικό και για χομπίστες μεγαλύτερης ηλικίας όπως ο γράφων που δεν έχουν πια χρόνο/αντοχή/ικανότητα για στησίματα, κουβαλήματα, εκμάθηση software. Μπορείς να κάνεις απομακρυσμένη παρατηρήση ασύρματα μέσα από το αυτοκίνητο ή το διαμέρισμά σου. Στα μείον: 1) Είναι αποκλειστικά για παρατήρηση βαθέως ουρανού. Δεν είναι για ικανοποιητική παρατήρηση πλανητών/σελήνης/ηλίου λόγω μικρού εστιακού μήκους. 2) Λόγω της πλήρους αυτοματοποίησης (το τηλεσκόπιο κάνει τα πάντα: ευθυγράμηση, tracking, συνεχές plate solving, stacking) έχει σαν αποτέλεσμα να στερεί κάπως από τον πεπειραμένο χρήστη τη χαρά του "σπασίκλα" (nerd). Όσον αφορά στο θέμα της τιμής το τηλεσκόπιο πραγματικά αξίζει τα λεφτά του και πάλι φτηνό είναι. Κοστίζει όσο μια κινέζικη μοτοσυκλέτα 125CC και το ίδιο ή και λιγότερο από πολλά ερασιτεχνικά ρομποτικά μοντέλα των "μεγάλων" εταιρειών του χώρου. Eχω τα προηγούμενα 5-6 χρόνια πληρώσει τουλάχιστον τα 2πλάσια χρήματα σε εξοπλισμό βιντεοαστρονομίας o οποίος κάθεται και παλιώνει έχοντας κάνει ελάχιστες παρατηρήσεις λόγω του χρονοβόρου της διαδικασίας και της φασαρίας του στησίματος του. Επισυνάπτω τις εικόνες από τη χθεσινή βραδιά: (Επεξεργασία φωτό με ένα προγραμματακι επεξεργασίας γενικής χρήσεως inPixio photo editor.)
  4. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Ζητειται για αμεση αγορα μεταχειρισμενη στηριξη skywatcher virtuoso χωρις ΟΤΑ (αποστολη σε Ηρακλειο Κρητης).

    - €

  5. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του
  6. " Έφυγε " σήμερα ο αγαπητός μου θείος, αστρονόμος Πέτρος Ροβίθης Ο Δρ. Πέτρος Ροβίθης γεννήθηκε στην Κρήτη και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο πήρε διδακτορικό στην αστρονομία. Εργάστηκε σαν καθηγητής στο "Λύκειο ο Κοραής" Ηρακλείου και στο κολλέγιο Pearce της Αγ. Παρασκευής, ως βοηθός στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αστρονόμος του Ιδρύματος Ευγενίδου και αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Παρακολούθησε δεκάδες ειδικών σεμιναρίων και συνεδρίων με πολλές ανακοινώσεις. Ήταν μέλος της IAU και της ΕΛΑΣΕΤ και επίτιμο μέλος της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, στο περιοδικό της οποίας διατηρούσε μόνιμη στήλη. Κατά την υπηρεσία του, ασχολήθηκε ερευνητικά με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τους πλανήτες, τα διάχυτα νεφελώματα και ιδιαίτερα με τους μεταβλητούς αστέρες, όπου διέπρεψε ως παρατηρητής και μελετητής των εκλειπτικών ζευγών αστέρων και συμμετείχε ως επικεφαλής ή μέλος σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Τέλος δε ασχολήθηκε με την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των θετικών Επιστημών. Δημοσίευσε περισσότερες από 200 εργασίες και μονογραφίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και απέσπασε εκατοντάδες αναφορές στο έργο του. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του ασχολήθηκε με την εκλαΐκευση της Αστρονομίας με εκατοντάδες άρθρα, με επτά βιβλία, με τη συγγραφή όλων σχεδόν των σχετικών λημμάτων της Εγκυκλοπαίδειας Υδρία, με την επιμέλεια εκδόσεων και πλήθος ομιλιών σε ακροατήρια, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Για την μακροχρόνια προσφορά του τιμήθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Καλο σου ταξίδι στ' άστρα θείε μου
  7. Loukas123

    -

    ε45υς
  8. Καλημέρα σε όλους Μήπως κάποιο μέλος του forum έχει χρησιμοποιήσει τη sony A7s για live παρατηρηση (βιντεοαστρονομία); Εάν ναι με τι λοιπό εξοπλισμό και με ποιές οι εντυπώσεις του; Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις σας.
  9. Δεν έχω χρησιμοποιήσει datyson αλλά ότι "φτηνιάρικο" προσοφθάλμιο / barlow έχω αγοράσει από ebay δουλεύει μια χαρά. Παραθέτω νήμα από το forum cloudynights που συζητά ειδικά για τους zoom Datyson https://www.cloudynights.com/topic/627454-datyson-zoom-eyepiece/ Απόσπασμα: Would I buy another? You bet - CA usually doesn't 'bother' me much. The action - that bothers me, but it isn't a killer. I believe there is a bit of grit or a shaving in the action, but it might just be lack of tight tolerance or a few mils of teflon washer or some such was left out. It's a good value (in my book) if you put it on the right tube. Good for outreach, say Granddaughter's Scout Troop, where things might get dropped or you want to set up multiple scopes with minimal eyepieces. Επιμύθιο: Δοκιμάστε κάποιο αντίστοιχο προσοφθάλμιο ώστε να διαμορφώσετε ιδίαν άποψη. Καί όπως λέει και η παροιμιώδης αγγλοσαξωνική έκφραση: For $20 you can't go Wrong!
  10. Μιλάμε πάντα για οικονομικές λύσεις Για πλανητική, ήλιο, σελήνη να μείνειες με την κάμερα που έχεις. Οι μονόχρωμες κάμερες με υψηλό frames per second είναι κατάλληλες για το παραπάνω είδος φωτογράφησης. Εάν θες να αναβαθμίσεις (με μικρή διαφορά στο αποτέλεσμα) τον εξοπλισμό σου τα επόμενα οικονομικά βήματα είναι η ASI290MM ή η AΣΙ174ΜΜ (και οι δυο μονόχρωμες). Για βιντεοαστονομία η ASI224 (βγαίνει μόνο σε έγχρωμη) είναι καλή. Πολύ καλή είναι και η ASI290MC Κάμερες με τους ίδιους αισθητήρες όλων των παραπάνω μοντέλων παράγονται (και είναι και αρκετά φθηνότερες) και από άλλες εταιρείες. πχ Touptek, Altair, Rising tech. Όλες είναι συμβατές με το sharpcap το πρόγραμμα που κατ' εξοχή χρησιμοποιείται για βιντεοαστρονομία. Έχω την Touptek https://www.astroshop.eu/astronomical-cameras/touptek-camera-gp-2000-kpa-deep-sky-color/p,51866 με αισθητήρα ΙΜΧ290 την οποία και χρησιμοποιώ συχνότερα από την ΑSI224 και την ASI290
  11. Εάν: 1) Δουλεύει άρτια (δοκίμασέ το άμεσα) 2) Εάν δεν το βρίσκεις πουθενά σε παρόμοια τιμή. 3) Εάν δεν σ' ενδιαφέρει η κοσμητική κατάσταση, πχ δεν σκοπεύεις να το μεταπωλήσεις. 4) Εάν έστω και στην κατάσταση που είναι μπορεί να μεταπωληθεί σε τιμή μεγαλύτερη απ' ότι το αγόρασες, Τοτε: ΚΡΑΤΑ ΤΟ! (και εάν έχεις τη δυνατότητα πχ το αγόρασες από πλατφόρμα πωλήσεων, βαθμολόγησε το κατάστημα με τη δέουσα χαμηλή βαθμολογία προς πληροφόρηση / ώφελος μελλοντικών πελατών). Εάν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω τότε επέστρεψέ το άμεσα. Εφ' οσον η αγορά έγινε νόμιμα (νόμιμα παραστατικά) είναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν χωρίς να χρειάζεται να προβάλεις ουδεμία δικαιολογία.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης