Jump to content

Dimitriskor

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    208
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Dimitriskor

  • Γενέθλια 01/29/1959

του/της Dimitriskor Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Πωλούνται χειροποίητα τηλεσκόπια 10@14”. Αναλυτικά στοιχεία τους θα βρείτε στις παρακάτω αναρτήσεις. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=16934&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6826&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Τιμές (χωρίς το sky commander) . 14" 3200€ 10" 2200€ Ευχαριστώ. Δημήτρης.
  2. Dimitriskor

    14" Dobsonian telescope Truss Tube Construction

    Αρχικές σκέψεις και κύριες προδιαγραφές της σχεδίασης. • Να είναι κατά το δυνατότερο συμπαγές προκειριμένου να έχει εύκολη μεταφορά – αποθήκευση κ.λ.π. • Να διαθέτει άριστα οπτικά μέρη. • Να είναι απόλυτα λειτουργικό • Εύκολη συναρμολόγηση αποσυναρμολόγηση. • Να διαθέτει όλες τις μηχανικές ιδιότητες ( ακαμψία – στιβαρότητα άριστους χειρισμούς- κινήσεις κ.λ.π) καθώς και την κατασκευαστική ακρίβεια που χρειάζεται σε αστρονομικά όργανο. • Να είναι καλαίσθητο. Για την συγκεκριμένη σχεδίαση επέλεξα το αλουμίνιο γιατί λόγο των ιδιοτήτων του με κατάλληλη σχεδίαση και επεξεργασία εξασφαλίζει όλες τις απαιτήσεις – προδιαγραφές μου. Η σχεδίαση έγινε σε auto cad και η κατασκευή όλων των κομματιών που συνθέτουν το τηλεσκόπιο έγιναν από εμένα (τόρνο – φρέζα – ρούτερ Κ.λ.π. ). Τεχνικά στοιχεία του τηλεσκοπίου. -Διάμετρος πρωτεύοντος Κατόπτρου και κύρια χαρακτηριστικά . 350mm ( 14” ) – Orion optics – λ/10 – Hi Lux – 8200 grm -Εστιακός λόγος 4.7 -Εστιακό μήκος 1610mm -Διάμετρος δευτερεύοντος. 75mm Orion optics Hi lux. -Στήριξη πρωτεύοντος. 18 σημείων -Ύψος προσοφθαλμίου. Με το τηλεσκόπιο κάθετα. 154 cm -Βάρος κάτω κλωβού πλήρες. 16 Kgr -Διάμετρος σωλήνων. 22 χ 2 mm Αλουμίνιο -Βάρος σωλήνων με τη θήκη τους. 6.4 kgr -Βάρος βάσης 7.8 kgr -Συνολικό Βάρος τηλεσκοπίου. ( τηλεσκόπιο πλήρες + βάση) 30 kgr -Διαστάσεις με αναδιπλωμένα τα ημικύκλια 45 χ 50 χ 29 cm -Διαστάσεις βάσης 44 x 44 x 22 cm -Υλικά κατασκευής Αλουμίνιο – Ανείδωτος χάλυβας –κοντραπλακέ θαλάσσης
  3. Dimitriskor

    Κατασκευή 24" Truss Dobsonian

    ΜαστροΜανούσο όλα να πάνε καλά και να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα . Μη ξεχνάς να μας ενημερώνεις και φωτογραφίες video&.. Καλή δύναμη... Φιλικά Δημήτρης.
  4. ΜΠΡΑΒΟ. Έξυπνες και Καλοδουλεμένες κατασκευές που επάξια μπορούν να μπουν σε όλες τις αγορές . Εύχομαι να πάνε όλα καλά και η “pεgasus astro “ να είναι συνέχεια σε ανοδική πορεία. Φιλικά Δημήτρης.
  5. Μαστρο-Γιώργο χάρηκα που γνωριστήκαμε στο συνέδριο και είχα την ευκαιρία να θαυμάσω και από κοντά τις όμορφες κατασκευές σου που είναι φτιαγμένες με γνώση και μεράκι. Σου εύχομαι καλή επιτυχία . Φιλικά Δημήτρης.
  6. Dimitriskor

    Κατασκευή 12 inch Truss Dobsonian

    ΜαστροΓιάννη τώρα που στο συνέδριο είχα την ευκαιρία να σε γνωρίσω και να δω από κοντά το τηλεσκόπιο σου θα ήθελα και μέσω του astrovox να επαναλάβω τα συγχαρητήρια μου για την όμορφη κατασκευή σου. Φιλικά Δημήτρης Συγγνώμη αλλά Η φωτογραφία που έβγαλα. Συγγνώμη αλλά Η φωτογραφία που έβγαλα είναι.??
  7. Dimitriskor

    14" Dobsonian telescope Truss Tube Construction

    Το υλικό είναι ανοξείδωτο ατσάλι 1mm που αφού πήρε το σχήμα του τόξου και γυαλίστηκε τοποθετήθηκε στα bearing. Σε αυτό το τηλεσκόπιο δεν δοκίμασα την φορμάικα, αλλά συγκρινομένο με άλλα τηλεσκόπια που τη χρησιμοποιούν πιστεύω πως έχει καλλίτερη συμπεριφορά. Η αίσθηση στην κίνηση είναι απολύτως ανάλαφρη και σαφής. Ευχαριστώ Δημήτρης.
  8. Dimitriskor

    14" Dobsonian telescope Truss Tube Construction

    Μετά από ένα μικρό lifting καθώς και τοποθέτησης κύκλων θέσης " Sky Commander XP4 " Προσθέτω μερικές ακόμα φωτογραφίες.
  9. Dimitriskor

    14" Dobsonian telescope Truss Tube Construction

    Planetman Προσπάθησα για το καλλίτερο και είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα αλλά είναι καλύτερα να περιμένω αξιολογήσεις - κριτικές και από τρίτους. Οι καμπύλες στο σημείο που διπλώνουν ( εφόσον είναι προσεχτικά ρυθμισμένες ) έχουν ένα ελαφρύ έως ανεπαίσθητο πέρασμα που δεν ενοχλεί καθόλου την κατακόρυφη κίνηση. Για σοβαρούς λόγους πράγματι δεν έχει καμία σχέση με αυτό της orion optics. Ευχαριστώ.
  10. Dimitriskor

    14" Dobsonian telescope Truss Tube Construction

    Μανούσο συγγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση. Πράγματι η σχεδίαση είναι και η κατασκευή είναι compact. Το αλουμίνιο είναι υλικό με πολύ καλές ιδιότητες αλλά εξαιρετικά δύσκολο στο δούλεμα του. Ότι βλέπεις τα έχω φτιάξει εγώ κομμάτι – κομμάτι ( τόρνο – φρέζα ρούτερ κ.λ.π. ). Ευχαριστώ.
  11. Dimitriskor

    14" Dobsonian telescope Truss Tube Construction

    Παρέα με τον Νίκο (που έχει ιδιαίτερη εμπειρία από το αντίστοιχο της orion optics αλλά και από Obsessions ) κάναμε ακόμα μια από τις πρώτες δοκιμές του τηλεσκοπίου. Συναρμολόγηση, collimation, εστίαση, κινήσεις, σταθερότητα, flexures κ.λ.π. orion optics & D telescope
  12. Dimitriskor

    14" Dobsonian telescope Truss Tube Construction

    Με από όλα αυτά που συμβαίνουν αποφάσισα να ασχοληθώ πιο συστηματικά με τις αστρο _κατασκευές μου. Έτσι σε αυτή τη φάση ξαναέβαλα μπροστά την ολοκλήρωση του τηλεσκοπίου και μετά από πολλές ώρες εργασίας το τηλεσκόπιο είναι πλέον έτοιμο. Δημοσιεύω μερικές ακόμα φωτογραφίες. Ευχαριστώ Δημήτρης.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης