Jump to content

θέμης

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    138
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με θέμης

  • Γενέθλια 04/02/1972

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της θέμης Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well Σπάνιος
  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

10

Φήμη

  1. θέμης

    2022-11-02-Moon

    Orion Optics 10" Zwo 585mc Λίγο τσιμπημένη η επεξεργασία ωστε να φανεί η επιφάνεια γύρω απο τους κρατήρες.
  2. θέμης

    2022-11-02-Moon

    Όψη της Σελήνης. Orion Optics 10'' σε great polaris deluxe+ skysensor2000. Κάμερα zwo asi585mc+ Ts barlow 5x. .
  3. Μπράβο! Είναι απίστευτη η λεπτομέρεια και το όλο αποτέλεσμα. Η λεπτομέρεια που κατέγραψες στους δορυφόρους είναι εκπληκτική.
  4. θέμης

    Jupiter-10-08.jpg

    Περιμενοντας για τον crayford για καλυτερη εστιαση, τον καιρο για καλυτερο seeing... και πειραματιζομενος με την zwo asi585mc.. Επεξεργασια φωτογραφιας στο "ποδι".
  5. θέμης

    2022-10-05Jupiter

    Διας. 1η προσπαθεια με τη asi585mc σε Orion Optics 10" νευτωνιο GPD + skysensor
  6. Εχεις δικιο αλλα δυστυχως ειμαι ηδη στα ορια μου.
  7. Καλησπερα και παλι, δεν μπορω να καταλαβω αν το μηνυμα που εστειλα ηρθε σε σενα, ενδιαφερομαι για το τηλεσκοπιο στα 400 ευρω ειμαι απο θεσσαλονικη
  8. Καλησπερα εχω το SkySencor 2000 v 2.1 με βαλιστακι, καλωδια για συνδεση σε υπολογιστη και ενα batterypack απο το lidl για αυτονομια.. Το δινω 1100 ευρω. τηλ 6970 88 18 15 ( μετα τις 16:00 λογω δουλειας) Καλο βραδυ Θεμης, θεσσαλονικη.
  9. Μετα απο πολλους μηνες αναμονης και μη πωλησης του skysensor αποσυρεται η αγγελια.Δεν πωλειται πλεον.
  10. Το να χαλασεις μια φωτογραφηση ειναι το λιγοτερο. Αυτα τα laser pointers πρεπει να τα χειριζεσαι με ιδιαιτερη προσοχη. Νομιζω οτι θα πρεπει να εισαι προσεκτικος και να το σβηνεις γρηγορα γιατι στο παρελθον εχουν διαμαρτυρηθει πιλοτοι αεροπλανων οτι τους τυφλωσε μια τετοια ακτινα (που φτανει τα 3-4 χλμ) και οι απροσεκτοι κατοχοι βρεθηκαν μπλεγμενοι χωρις βεβαια να το θελουν. Αν και σε δευτερη σκεψη δεν το βρισκω και ιδιαιτερα χρησιμο. Φιλικα, Θεμης.
  11. θέμης

    ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ

    Καλημερα οταν κοιταξες μηπως ειχες το τηλεσκοπιο πισω απο παραθυρο κλειστο ; αν ναι τοτε πολυ πιθανο το γυαλι να φταιει για παραμορφωμενο ειδωλο. Θεμης.
  12. θέμης

    Πρόβλημα με Skysensor 2000 PC

    Καλησπερα απο οτι ειδα το εχεις 3 χρονια το μηχανημα. Την εσωτερικη μπαταρια την εχεις αλλαξει ποτε? Ισως εκει να ειναι το προβλημα. Δες αν χανει τις ρυθμισεις (ωρας,τοποθεσιας) οταν κοψεις την τροφοδοσια. Θεμης.
  13. θέμης

    SKY-WATCHER 150/1200

    Φιλε KOTS να χαιρεσαι το καινουριο σου τηλεσκοπιο. Εγω εχω το ιδιο αλλα απο την Celestron (οχι πως εχει σημασια Synta και τα 2). Πιστευω οτι θα το χαρεις πολυ ιδιως στους πλανητες και στο φεγγαρι. Σου προτεινω να αγορασεις ενα ορθοσκοπικο της Baader θα ενθουσιαστεις απο το αποτελεσμα. Εγω εχω το 7mm. Αργοτερα ισως θελησεις να το βελτιωσεις. Οταν ερθει ο καιρος σκεψου ενα Crayford εστιαστη δεν θα το μετανιωσεις. Εγω εκανα και κατι αλλο: εντος του τηλεσκοπιου τοποθετησα ενα αντιβαρο δικης μου κατασκευης και ανεβηκε μερικες ιντσες το προσοφθαλμιο κανοντας απο την μια την παρατηρηση πολυ πιο ευκολη στα αντικειμενα που ειναι ψηλα και απο την αλλη ισορροπησε καλυτερα στην στηριξη. Αν θελεις να μαθεις παρισσοτερα για το αντιβαρο πες μου. Καλες παρατηρησεις, Φιλικα Θεμης.
  14. θέμης

    super apo - apo

    Φιλε Canopus, δεν εχει σχεση η εταιρια αυτη με τα οπτικα της TMB optical του Tomas Μ. Back. Η εταιρια πoυ κανει τα οπτικα της, ειναι η LZOS στη Ρωσια και αυτη. Ειναι η ιδια εταιρια που εφτιαξε τα οπτικα του τηλεσκοπιου του δικου μας "Αρισταρχου" στο Χελμο κατοπιν συνεργασιας που εχει με την Carl Zeiss Jena, Φιλικα Θέμης.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης