Jump to content

nikfoe

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    155
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με nikfoe

  • Γενέθλια 03/06/1972

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της nikfoe Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well Σπάνιος
  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Απομένει: 8 ημέρες και 5 ώρες

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Έχω ένα τηλεσκόπιο Lunt που μαζί με τον εξοπλισμό έχει βάρος 3,5 κιλά. Ψάχνω στήριξη (Eq η AZ) που να παρακολουθεί έτσι ώστε να φωτογραφίσω τον ήλιο. Θα ήθελα μια ελαφριά στήριξη εύκολη για μεταφορά. Η στήριξη που έχω τώρα Skywatcher Eq3 είναι αρκετά βαριά για μεταφορά. Πιθανή ανταλλαγή με ενδιαφέρει

    400.00 EUR

  2. nikfoe

    skysafari 5 android version

    Είχα το 4 Pro και πήρα και το 5 Pro. Στην αρχή το 5 δεν με εντυπωσίασε. Μάλιστα στην αρχή νόμιζα οτι πέταξα τα λεφτά μου. Όμως πλέον έχω εντυπωσιαστεί απο τις δυνατότητές του. Σημαντικότερη βελτίωση για μένα είναι ο τρόπος που χειρίζεται τον προσανατολισμό της οθόνης. Δεν μου αρέσαν πολύ οι ήχοι και τα χρώματα αλλά τα συνήθισα. Επίσης έχω μια αίσθηση οτι έχει πιο μεγάλη ακρίβεια απο το προηγούμενο και έχει πιο ομαλή κίνηση. Και μου αρέσαν οι φωτογραφίες στην database που είναι ακόμα και στην λίστα και οι περιγραφές που είναι πιο πλήρεις.
  3. Που είναι το χειμερινό?
  4. Την Κυριακή 7/8/16 πήγα στον κιθαιρώνα. Με το suzuki swift δυσκολεύτηκα πολύ στο ανέβασμα.. εκεί στο σκαλοπάτι. Θα πάω πάλι χωρίς τηλεσκόπιο στις 12/8/16 για τις περσίδες.
  5. nikfoe

    Meade Lx200 gps μπαταρία

    Θέλω να αγοράζω μία μπαταρία για να μπορέσω να λειτουργήσω το LX200gps αρκετές ώρες το βράδυ. Σκεφτόμουν να αγοράσω μια μπαταρία αυτοκινήτου για να κάνω αυτή την δουλειά. Είπα να κάνω μια ερώτηση μήπως πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο που δεν έχω σκεφτεί. Επίσης αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρώ και ένα καλώδιο να συνδέει την μπαταρία με το τηλεσκόπιο..
  6. Πωλείται η συγκεκριμένη web cam. Στο κουτί έχει επίσης ένα I-R blocking filter και έναν αντάπτορα για να συνδεθεί στο προσοφθάλμιο. Περιοχή Αττική. Γλυκά Νερά.
  7. nikfoe

    Αστρονομικές... Ειδήσεις

    Στο in.gr κατέριψαν την Θεωρεία της Σχετικότητας!!!! 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο??? Φώς??? Ξεπερασμένα πράγματα... Είναι πολύ αργό για τους συντάκτες του.. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=910168&lngDtrID=252 Τους έστειλα email να το διορθώσουν. Παραθέτω το κείμενο σε περίπτωση που μπείτε και το δείτε διορθωμένο. Κατά τα άλλα εντυπωσιακή η είδηση! Η επιθανάτια λάμψη που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό ενός άστρου λίγο πριν εκραγεί και μετατραπεί σε υπερκαινοφανή (σουπερνόβα) καταγράφθηκε για πρώτη φορά από διαστημικά και επίγεια τηλεσκόπια. Το άστρο, ένας κόκκινος γίγαντας με μάζα 500 φορές μεγαλύτερη από του Ήλιου, είχε εξαντλήσει τα πυρηνικά του καύσιμα και καταστράφηκε όταν ο πυρήνας του κατέρρευσε και δημιούργησε ένα πανίσχυρο ωστικό κύμα. Σουπερνόβα σε εξέλιξη είχαν παρατηρηθεί και παλαιότερα, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται η αρχή του φαινομένου, τη στιγμή το ωστικό κύμα της έκρηξης ξεκινά και εκπέμπει μια ισχυρή υπεριώδη λάμψη. «Πιστεύουμε ότι αυτό το φως, που πηγάζει βαθιά μέσα στο άστρο, δημιουργήθηκε όταν ο πυρήνας κατέρρευσε και συμπίεσε το περιβάλλον αέριο στους ένα εκατομμύριο βαθμούς Κέλβιν [σχεδόν ένα εκατ. βαθμούς Κελσίου]» εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Κέβιν Σαβίνσκι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Περίπου τέσσερις ώρες μετά τη λάμψη, το ωστικό κύμα από την κατάρρευση του πυρήνα έφτασε στην επιφάνεια του άστρου με ταχύτητα 50 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο. Ο κόκκινος γίγαντας μετατράπηκε έτσι σε μια μπάλα φωτιάς ένα δισεκατομμύριο φορές λαμπρότερη από τον Ήλιο που έγινε αργότερα ορατή ως σουπερνόβα. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.
  8. nikfoe

    mobile star chart για κινητά (σε java)

    πολύ καλό πρόγραμμα!!! Thanks japetus
  9. Ευχαριστώ πολύ παιδιά μου λύθηκε μία απορία πολλών χρόνων..
  10. Μου έχει δημιουργηθεί μία απορία και είπα να ρωτήσω. Πάντα μου άρεσε το χρώμα που έχει ο ουρανός το πρωί λίγο πρίν ανατείλει ο ήλιος και λίγο μετά. Δέν συμβαίνει το ίδιο με το χρώμα του ουρανού όταν δύει ο ήλιος. Σκέφτηκα οτι μπορεί και να οφείλεται σε ψοχολογικούς παράγοντες (όταν ανατείλει ξενινάει μία καινούρια μέρα ενώ όταν δύει τελειώνει η μέρα) αλλά δέν έχω αποκλείσει την περίπτωση να διαφέρουν τα χρώματα όντως. Και έτσι η ερώτησή μου: Το χρώμα του ουρανού είναι το ίδιο όταν ανατέλει και όταν δύει ο ήλιος ή διαφορετικό και αν διαφορετικό που οφείλεται αυτό.
  11. http://photojournal.jpl.nasa.gov/figures/PIA08329_fig2.jpg Και εδώ σε full ανάλυση
  12. Με τη διαφορά ότι αν δεν ήταν αυτοί, σήμερα δεν θα είχαμε αστρονομία. Στηριζόμαστε σε πλάτες ελλήνων γιγάντων. Σεβασμός στα μεγάλα μυαλά της αρχαιότητας. Να μην τα ξαναλέμε πάλι. Το οτι λέω μία αλήθεια (συμφωνείς οτι είναι αλήθεια αυτό που είπα?) δέν σημαίνει οτι μειώνω το έργο των αρχαίων ελλήνων που ούτως η αλιώς είναι τεράστιο. Απλά μου φένεται περίεργο το να πιστεύει κανείς την αστρολογία επειδή την δημιούργησαν οι αρχαίοι έλληνες που "ηξεραν κατι παραπάνω"
  13. Φίλε apollonie. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι σε θέματα αστρονομίας γνωρίζαν κάτι λιγότερο και όχι κάτι παραπάνω.. Και μήν νομίζεις οτι κάποιος που είναι σοφός δέν μπορεί να κάνει λάθη.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης