Jump to content

planetman

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    3018
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

planetmanτελευταία νίκη στο Σεπτέμβριος 3 2022

Το planetman είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Σχετικά με planetman

  • Γενέθλια 05/06/1983

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της planetman Επιτεύγματα

  1. planetman

    SkySafari 7 Pro

    Τελικά αξίζει ρε παιδιά το 7 Pro; Πρέπει να ξαναγοράσεις τα αστέρια μέχρι 17mag κτλ από την αρχή; έχει αξιόλογες αλλαγές ή μπα; 32€ βλέπω το έχει τώρα
  2. planetman

    Ανακατασκευή 24.4" truss dobsonian

    Κάνω ένα update μιας και κατασκεύασα ξανά τις καμπύλες με σκοπό να ισορροπεί τέλεια χωρίς χρήση αντίβαρων μπροστά. Τις έφτιαξα μικρότερες και όχι σπαστές. Το μειονέκτημα είναι πως δε μπορεί να σημαδέψει κάτω από περίπου 12 μοίρες αλλά τις έφτιαξα έτσι ώστε να μπαίνει όλο μαζί στο αμάξι. Έτσι κι αλλιώς με τέτοιο τηλεσκόπιο δεν υπάρχει λόγος να σημαδεύεις τόσο χαμηλά. Επίσης, έβαψα μαύρη τη βάση, καθώς και το mirror box.
  3. planetman

    IMG_2087-blue-logo.jpg

    Μέσα από το 16" dobsonian. Canon 6D. Ένα καρέ.
  4. planetman

    2022-08-21 & 22, 01_07_30 UTC, Animation of Jupiter's rotation

    Τρομερό αποτέλεσμα!
  5. Ναι, αυτό της ανακατασκευής, βέβαια έφτιαξα νέες καμπύλες για καλύτερο ζύγισμα αργότερα. Είναι f/3.2.
  6. Για να πάρετε μια γεύση του μεγέθους, σκεφτείτε πως το προσοφθάλμιο που βλέπετε είναι 2 ιντσών, ενώ ο ερευνητής είναι 60mm
  7. planetman

    Televue Ethos 4.7mm, 110 μοίρες

    Απομένει: 17 ημέρες και 4 ώρες

    • Ανταλλαγή
    • Μεταχειρισμένο

    Το προσοφθάλμιο είναι σε άψογη κατάσταση με ελάχιστη χρήση, μαζί με το κουτί του κτλ. Δεν το βάζω τόσο σαν πώληση επειδή είναι πολύ ακριβό αλλά πιο πολύ σαν ανταλλαγή, θα με ενδιέφερε άλλο Ethos μεγαλύτερης εστιακής ή άλλα προσοφθάλμια καλής ποιότητας αντίστοιχης αξίας. Κάντε μου πρόταση και βλέπουμε.

    - €

  8. planetman

    Telrad finder

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται: Telrad finder ο γνωστός https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p308_TELRAD-projection-finder-with-base---an-innovative-reflector-sight.html στα 50€ με μεταφορικά έξοδα δικά μου με ΕΛ.ΤΑ. μετά από τραπεζική κατάθεση. στην κούτα του με τα καπάκια και τις βάσεις τους, σε άψογη κατάσταση, ελάχιστα χρησιμοποιημένα από φίλο που εγκατέλειψε γρήγορα το χόμπυ.

    50.00 EUR

  9. Γεια σου Δημήτρη. Τώρα είδα ξανά αυτό το νήμα μετά από χρόνια. Το Pease 1 το είχα δει αρκετά χρόνια πριν με το 16άρι.
  10. planetman

    Ανακατασκευή 24.4" truss dobsonian

    Μετά από 2 δοκιμές, είδα πως μάλλον έχω λιγάκι αστιγματισμό που προέρχεται από τον τρόπο που στήριξα το 2ον (το κόλλησα). Οπότε ξανασχεδίασα άλλο holder και ξανατυπώθηκε. Δοκιμάστηκε και τώρα φαίνεται να είναι εντάξει. Έραψα και φωτοχιτώνιο.
  11. planetman

    Ανακατασκευή 24.4" truss dobsonian

    Το έστησα χθες για 1η φορά για να το δοκιμάσω. Όλα πήγαν καλά, απλώς θέλει ένα μικρό βαρίδι πάνω για να ισορροπεί (το είχα υπολογίσει ώστε να μπορώ να προσθέσω εξοπλισμό). Επίσης η κίνηση για να γίνει ιδανική θέλει κάποιες μικροδιορθωσούλες. Το συνολικό βάρος βγαίνει περίπου στα 84 κιλά.
  12. planetman

    Ανακατασκευή 24.4" truss dobsonian

    Ολοκλήρωσα την κατασκευή, λουστραρίστηκε, συναρμολογήθηκε και είμαι έτοιμος για την 1η δοκιμή μαζί με τα οπτικά. Θα δούμε την κίνησή του, αν εστιάζει ακριβώς κτλ. Επίσης θα ραφτεί φωτοχιτώνιο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης