Jump to content

quendi

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1697
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της quendi Επιτεύγματα

Veteran

Veteran (13/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Σπάνιος
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. quendi

    Faroes Islands 20/3/2015 - Total Solar Eclipse

    Πανέμορφη και ατμοσφαιρική!
  2. Φίλε Greekdestiny μπορείς να βάλεις το πρόσθετο/extension Hola Umblocker στον Chrome που δείχνει την ΙP σου είναι από Αμερική και θα μπορείς να δεις τα επεισόδια από το επίσημο site της σειράς.
  3. quendi

    Περιοδικό Αναλόγιο

    Χαίρετε παιδιά και χρόνια πολλά!! Δεν είχα πάντα πρόσβαση στο ίντερνετ τον περασμένο μήνα και τώρα είδα τη συζήτηση. Φοβερό εύρημα ευχαριστούμε φίλε μου που το μοιράστηκες μαζί μας και που ανέβασες τα άρθρα! Φαντάζομαι ότι θα χαιρόταν και ο κ. Σιμόπουλος αν τα έβλεπε. Σχετικά με τα περιοδικά ΕΦ υπάρχει και το περιοδικό Συμπαντικές Εκδρομές που το έπαιρνα κάπου 2006-8 και χάρηκα πολύ που είδα ότι υπάρχει μέχρι σήμερα, ήταν εξαιρετικό: http://universe-pathways.blogspot.gr/ Για όποιον ενδιαφέρεται σε αυτό το site/forum http://community.sff.gr/ υπάρχει συγγραφικό εργαστήρι, διαγωνισμοί διηγημάτων και άλλα..Μιας που είδα όλα αυτά θυμήθηκα ότι πρέπει να τελειώσω το The Fall of Hyperion του Dan Simmons! Καλές γιορτές!
  4. Συγχαρητήρια κωστή, αναμενόμενη επιτυχία εύχομαι να έρθουν πολλές ακόμη!
  5. Γιάννη τα θερμά μου συγχαρητήρια σε εσένα και την ομάδα σου, πολύ δυνατή εργασία, πάντα τέτοια!
  6. Καλημερες! Το ιδιο μετεωρο ειδαν λογικα την αναφερομενη ωρα κ οι σκοποι κ η περιπολος στο στρατοπεδο του Γυθειου. Για αυτο μπηκα στο αστροβοξ. Εχουν παθει πλακα το λενε σε ολους κ εγω εξηγω απ το ξημερωμα τι ειδαν κ διαφορες μεταξυ μετεωρων, κομητων, αστεριων κλπ. Πρωτη φορα σπαστηκα που δεν ειχα νυχτερινη υπηρεσια!!! χαχαχα! Η περιγραφη απο την Πρεβεζα ταιριαζει με επιπλεον οτι στο τελος εσκασε στον αερα με λαμπρη λαμψη οποτε μαλλον ηταν μια απιστευτα εντυπωσιακη βολιδα (?)! Το τελευταιο βεβαια δεν μπορω να το επιβεβαιωσω!
  7. Σχετικά φτωχό το 2012 για μένα σε σχέση με άλλες χρονιές αλλά και πάλι ξεχωρίζω: 1) Πάρνωνας και ΠΕΕΑ, καταπληκτικό τριήμερο! Περισσότερα λόγια είναι περιττά! 2) Φοβερό ξημέρωμα με εκλεκτή παρέα και διάβαση Αφροδίτης στα Βαλιμίτικα Αιγίου! 3) Μελιτζάzz Λεωνιδίου παρέα με τους "Διόσκουρους", τα είπε όλα ο Τάκης πριν! Ελπίζω να ξαναπάω και τη νέα χρόνια! 4) Αστροπάρτυ αυγουστιάτικης πανσελήνου στο Αίγιο για πρώτη φορά και η εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου! Εύχομαι το 2013 να είναι ακόμη πιο πλούσιο από αστρο-εμπειρίες σε όλους σας!
  8. quendi

    Λογισμικό για GNU/LINUX

    Συμπληρώνω στα παραπάνω και το KStars: http://edu.kde.org/kstars/. Εγκαθίσταται εύκολα μέσω του package manager/software center της κάθε διανομής. Στη σελίδα μπορεί όποιος θέλει να βρει και link για το source code.
  9. Δυστυχώς αυτό το καλοκαίρι ήταν φτωχό από αστρονομικές δραστηριότητες σε σχέση με άλλες χρονιές, πολλές υποχρεώσεις και λίγος χρόνος! Ευτυχώς είχαμε τη Διάβαση της Αφροδίτης, τα τηλεσκόπια της ΑΕΣ στη μελιτζάzz Λεωνιδίου, την Πανελλήνια στον Πάρνωνα και το αστροπάρτυ του Ωρίωνα στο Αίγιο και πήραμε τη δόση μας! Ψήφισα το τέταρτο!
  10. Μακάρι να ερχόμουν μαζί σας παιδιά όπως και στη Κίνα! Σας ζηλεύω, κυρίως όμως που θα δείτε νότιο ουρανό και την Αυστραλία! Καλό ταξίδι, να περάσετε τέλεια και θα περιμένουμε όπως πάντα εντυπωσιακές φωτό και βίντεο! Υ.Γ. Με τον αρχιερέα Φαρμακόπουλο και με το κατα Εspenak ευαγγέλιο παραμάσχαλα είναι σίγουρο ότι θα δουν την έκλειψη ακόμη και να βρέχει/χιονίζει 10 min πριν την ολικότητα!
  11. 2.5 χρόνια (!) απραξίας για το thread και έφτασε η ώρα να προσθέσω κάτι νέο! Από τα βιβλία που διάβασα τα τελευταία αυτά χρόνια επισημαίνω τα καταπληκτικά σε σύλληψη (επιστημονική φαντασία): -Σολάρις/Solaris (1961) του Stanisław Lem -Ο Αιώνιος Πόλεμος/The Forever War (1974) του Joe Haldeman -Κύριος του Φωτός/Lord of Light (1967) του Roger Zelazny Ακόμη με εξίταραν απίστευτα τα -Φυσική του Ανέφικτου του Michio Kaku που με ταξίδεψε στο μέλλον όπου η επιστημονική φαντασία που γίνεται πραγματικότητα, -Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων της Jo Marchant που όταν το διαβάσεις δεν σταματάς να σκέφτεσαι αυτό το καταπληκτικό μηχανισμό! Δυστυχώς από σειρές/ταινίες δεν είδα κάτι εξαιρετικό, από όλες κάτι έλειπε..πρόσφατο παράδειγμα πήγα με μεγάλες προσδοκίες στο Prometheus του Ridley Scott αλλά με απογοήτευσε σε αρκετά σημεία..Τα ξαναλέμε σε μερικά χρόνια!!
  12. Συγχαρητήρια και από μένα στους διοργανωτές για την εξαίσια εκδήλωση! Η επιστροφή στον Πάρνωνα μετά το 2010 δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη! Στεναχωρήθηκα μόνο που δεν μπόρεσα να έρθω απ' την Παρασκευή! Τεράστια χαρά να ξαναδώ από κοντά τόσους φίλους από κάθε πλευρά της Ελλάδος. Το επίπεδο και οι απαιτήσεις της διοργάνωσης έχουν ανέβει αισθητά, αλλά ακόμη και εν μέσω κρίσης η ερασιτεχνική αστρονομία συνεχίζει ακάθεκτη! Μπράβο για άλλη μια φορά, ραντεβού του χρόνου στην επόμενη ΠΕΕΑ! Υ.Γ. Άντε ανεβάστε φωτό στη gallery της εξόρμησης!!
  13. Το ταμπλό/πόστερ (και στα τσακώνικα) της αστρονομικής παρατήρησης
  14. Μπορείς να φορτίσεις συσκευές στο καταφύγιο έχει πρίζες/ρεύμα. Για τα υπόλοιπα ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.astroexormisi2012.gr/78-announcements/98-practicaladvice
  15. Εκ μέρους των διοργανωτών της μελιτζάzz, ευχαριστούμε θερμά την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης για την αποδοχή της πρόσκλησης και την σημαντική παρουσία της στο φεστιβάλ και ειδικότερα τα μέλη της ΑΕΣ Παναγιώτη Κατσίχτη, Παναγιώτη Νικολακάκο και Νίκο Τρεμούλη που έκαναν τόσο κόπο παρ όλη τη κούραση και τη ζέστη! Ήταν η πρώτη φορά που στήθηκαν τηλεσκόπια για το κοινό στο Λεωνίδιο και από ότι ακούσαμε από τους ντόπιους και τους επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν και τους άρεσε πολύ και ας ήταν κάποιοι διστακτικοί στην αρχή! Το κλου της βραδιάς ο αστερισμός της τσακώνικης μελιτζάνας, που βρέθηκε στο ουράνιο στερέωμα μόνο για το βράδυ του Σαββάτου, δημιουργία του Νίκου Τρεμούλη! Παράλληλα έγινε και καλή διαφήμιση για την πανελλήνια εξόρμηση! Ελπίζω να μας ξανάρθετε στο Λεωνίδιο και στην μελιτζάzz! Ραντεβού στα 1420 του Πάρνωνα την Παρασκευή!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης