Jump to content

stellar26

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    186
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της stellar26 Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη

  1. stellar26

    handmade dob 10 ιντζων με δώρα

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται λόγω μη ενασχόλησης. Χαρακτηριστικά του τηλεσκοπίου: f5 - εστιακή αποσταση 1250 χλστ. πρωτεύον 10" Quarz mirror απο την TS (δηλ. GSO) - Strehl 0.99 (με πιστοποιητικό) δευτερεύον 2.14 ιντζες απο την AntaresOptics - 1/14 λάμδα (με πιστοποιητικό) παρεμπόδιση 21% εστιαστής HC-2 της Kineoptics mirror cell της astrogoods αράχνη της destiny συνολικό βάρος τηλεσκοπίου 19 κιλά Φωτό του τηλεσκοπίου στο https://www.astrovox.gr/forums/topic/20764-κατασκευή-10-ιντζες-truss-dobsonian/?do=findComment&comment=229507 Προστέθηκαν δώρα αξίας περίπου 400 ευρώ. Δύο ερευνητές, Howie flatter parallizer, Howie flatter blug και Meade 12 mm illuminated.

    770.00 EUR

  2. Νέα (τελική) τιμή τα 300 ευρώ
  3. Πωλείται σε αρίστη κατάσταση (έχει χρησιμοποιηθει 3 φορές όλο κ όλο) το μοναδικό argo navis computer με δύο encoders των 10000 steps, καλώδιο σύνδεσης 1.3 μέτρα, καλώδιο σειριακό για σύνδεση με pc. Υπάρχει η αρχική συσκευασία το cd και βάση του. Aγοράσθηκε το 2015. Registration του προϊόντος στον κατασκευαστή έχει γίνει στο όνομα μου. Οι encoders είναι για hand made dobs. Για τα γνωστά κινέζικα ή ευρωπαϊκά dobs ίσως χρειαστούν άλλοι ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ Μεγάλο dob χωρίς argo navis δεν λέει. Είναι must. Πληροφορίες εδώ https://www.teleskop-express.de/shop/index.php/language/en/manufacturers_id/62/astro/Argo+Navis+-+Wildcard+Inn...html και στο σάϊτ του κατασκευαστή http://www.wildcard-innovations.com.au/ Επικοινωνια pm Αθήνα
  4. Τα τρια λινκς παραπάνω είναι ΑΡΙΣΤΑ και δοκιμασμένα. Ακολούθησε τις οδηγίες του stellafane, κυριολεκτικά, κατά βήμα και στο αποτέλεσμα δεν θα πιστεύεις τα μάτια σου! Grinding and polishing Material - υλικά θα βρείς απο τον Stathis Kafalis. Googlάρισε το ... Ο Καφάλης είναι ο καλύτερος έλληνας γνώστης του αντικειμένου με πολλές κατασκευές στο ενεργητικό του. Χρησιμοποίησα όσα αναφέρω παραπάνω και πήρα ενα ικανοποιητικό, στις αρχικές μετρήσεις, 6 ιντζες f 4.6 Το έχω παρατήσει στη μέση του polishing γιατι εχει μετατοπιστεί το ενδιαφέρον μου. Εχω υλικά κ ενα 6ιντζο ακατεργαστο περίσσευμα. Τα υλικά φτάνουν για κατασκευή f 5. Ολα αγορασμένα απο τον Καφάλη. Εαν ενδιαφέρεσαι π.μ. Λέω τώρα ... Ο Καφάλης είναι κάτοικος Γερμανίας με καταγωγή απο την βόρεια Ελλάδα. Εαν κάποιος σύλλογος του έκανε τα έξοδα να παραβρεθεί στο ετήσιο αστροπάρτυ, μάλλον θα δεχόταν να μας κάνει δωρεάν σεμινάριο. Οπως ολοι μας γνωρίζουμε τα πάντα είναι παιδεία.
  5. Διαθέσιμη η celestron avx, σε αριστη κατασταση, για 500 ευρώ. Είναι στο Χαλάνδρι, που σημαίνει οτι δεν υπάρχουν μεταφορικά για Αθήνα. Πληροφορίες για το προιον στο https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p6033_Celestron-AVX-GoTo-Mount-for-Astronomy-and-Astrophotography.html
  6. BAADER MORPHEUS 9mm, 76 μοίρες super eye relief, πολλές χρήσεις, πληροφορϊες αναλυτικά στο www.baader-planetarium.com/en/accessories/optical-accessories/eyepieces/morpheus/9-mm-morpheus-76°-widefield-eyepiece.html Είναι αγορασμένο πριν το 2018 και έτσι δεν έχει το επιπλέον m43 εξαρτημα που απο Ιαν. 2018 συμπεριλαμβάνει η baader στην συσκευασία με το προσοφθάλμιο. Πωλείται αχρησιμοποίητο, μόνο η συσκευασία έχει ανοιχτεί, στα 160 ευρώ. Η τιμή - χάρισμα είναι και η τελική. Εξοδα αποστολής βαρύνουν τον αγοραστή. Αθηνα ίσως βολεύει συνάντηση. Επικοινωνία με p.m.
  7. >> Και δεν θα ανεχτώ να υπάρξω και δεύτερη φορά θύμα. Φτάνει πια Μα είσαι ήδη "θύμα", για δεύτερη φορά. Εαν είχες ανοίξει ένα θέμα στο μαστροβοξ, με περιγραφή του προβλήματος και μόνο, όλοι θα είχαμε δώσει ενα χέρι βοηθείας και αργά ή γρήγορα το πρόβλημα θα λυνόταν. Με αυτό το post το θέμα θα σέρνεται χωρίς λύση για καιρό κ όσοι μπορούν να βοηθήσουν δεν θα το κάνουν. Φιλότιμο υπάρχει σε αυτό τον χώρο, νομίζω, όμως κανένας δεν θέλει να είναι δακτυλοδεικτούμενος (διαπόμπευση) σε περίπτωση στραβής. Αυτό είναι το τελευταίο μου post σε αυτό το θέμα. Καλή τύχη στην επισκευή.
  8. «Τα μαθηματικά σας είναι σωστά αλλά η φυσική σας φρικτή» Ζορζ Λεμέτρ, για τον Αϊνστάιν Πάνο όλοι κάνουμε σφάλματα, ακόμη κ ο κος Σχετικότητα. Είναι λάθος η διαπόμπευση του Μανούσου, ενός αστροβοξίτη που έχει προσφέρει πολλά στο μαστροβόξ. Μπορεί ο Μανούσος να φτιάξει ένα καλό truss dobsonian; Βέβαια και μπορεί. Τότε πως κ το δικό σου βγήκε προβληματικό; Ετυχε. Ναί έσφαλε αλλά αυτό διορθώνεται. Ο τίτλος - θέμα στο κύριο νήμα είναι προσβλητικός για οποιονδήποτε αστροβοξίτη. Προσφέρω δωρεάν το βιβλίο the dobsonian telescope που θα σου λύσει το πρόβλημα εαν πιάνουν λίγο τα χέρια σου. Ο ίδιος δεν θα είχα φτιάξει ενα truss dob εαν δεν είχε ξεκινήσει τα κατασκευαστικά αρθρονήματα ο Μανούσος. Αυτή είναι η μοναδική σχέση μου με αυτον. Το αναφέρω για να μην κατηγορηθώ οτι τα 'παίρνω' απο τον Μανούσο.
  9. stellar26

    ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ

    Η ΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ.
  10. stellar26

    ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ

    η αγγελία ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης