Jump to content

ksttsiveriotis.gr

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    86
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της ksttsiveriotis.gr Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ευχαριστώ όλους, Magicstar μου εδωσες εναλλακτική περιγραφή της ερώτησης: αυτό λοιπόν που εννοούσα είναι το ίδο με το να μην ξεκινω την βάση απόλυτα από το 0..
  2. Ναι οκ, αυτό που ρωτάω είναι αν το νέο saddle δεν είναι αρκριβώς ευθυγραμισμένο στον άξονα, δηλαδή δεν κοιτάει 100% μπροστά, θα υπάρχει θέμα? Δηλαδή άσχετα με το σωστό polar alignement της βάσης με τον πολικό αστέρα που θα γίνει, αν ο σωλήνας "κοιτάει" λίγο αριστερότερα η δεξιότερα, θα υπάρχει πρόβλημα ή το star allignement θα διωρθώσει τις μικρές διαφορές?
  3. Καλησπέρα σε όλους. Αντικατέστησα την βαση του τηλεσκοπίου σε μία skywatcher az-eq6. Αν το alignment της νέας βάσης δεν είναι απολύτως σωστό με τον άξονα του πολικού αστέρα, τι αποτελέσματα θα έχουμε? Η διόρθωση που κάνει το star allignment είναι αρκετή? Υπάρχει κάποια μέθοδος για τέλεια ρύθμιση με τον άξονα της βάσης στήριξης?
  4. ksttsiveriotis.gr

    M33- Asi1600 Quick First Light

    Ευχαριστώ, Μεταξύ Τρίπολης & Αστρους Κυνουρίας στους πρόποδες του Πάρνωνα Ναι νομίζω η κάμερα υπόσχεται πολλά αν και ένας πιο έμπειρος στην αστροφωτογράφηση θα μπορούσε να εκτιμήσει καλύτερα τις δυνατόττητες και τα μειονεκτήματα της. Δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω περρισότερο απο 3-7 ημέρες το χρόνο στο \"άθλημα\" και έτσι δεν προχωράω και εγώ πολύ..
  5. ksttsiveriotis.gr

    M33- Asi1600 Quick First Light

    M33 with ASI1600mm-c. Quick test, 45 min data, no darks, no flats, no bias, quick proccesing with pixinsight.
  6. Αρα τα φίλτρα Lrgb που χρησιμοποιούνται για τη λήψη κόβουν ir και κάνουν αυτά τη δουλειά ?
  7. Αγαπητοί, μπορούμε να κάνουμε μια επανάληψη σχετικά με τη χρησιμότητα ή μη των ic cut filters σε φωτογράφηση με mono ccd? Πότε (αν) τα χρησιμοποιούμε, τι χρησιμότητα έχουν και τι ισχύει για διοπτρικά και κατοπτρικά τηλεσκόπια ? Ευχαριστώ,
  8. ksttsiveriotis.gr

    Double Cluster In Perseus.

    GSO RC8, AZEQ6, Canon D600 baader mod.
  9. Τελικά η συλλογική γνώση είναι μεγάλο πράγμα... Αυτό ήταν το πρόβλημα ... Νομίζω ότι το έφτιαξα σε μεγάλο βαθμό, ευχαριστώ όλους... problem2.tif
  10. Μάλιστα ... αυτά που λέτε και αυτά που διάβασα στο link νομίζω οτι εξηγούν το πρόβλημα. Θα ξανακάνω έλεγχο στο calibration και στα dark. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Από ότι φαίνεται πάντως δεν πρέπει να είναι κάποια ατέλεια στο baader φιλτρο της ccd, έτσι?
  11. Καλησπέρα, ναι πρέπει να δω που μπορώ να τα ανεβάσω γιατί δεν τα δέχεται το site σίναι πολυ μεγάλα. Η διάρκεια έκθεσης είναι μικρή 20 sec σε dslr bbader moded.
  12. Καλημέρα σε όλους, Μετά απο registration, integration στο pixinsight, φαίνονται κάποιες δομές σαν παράλληλες γραμμές στο τελικό. Επισυνάπτω zoom όπου φαίνονται οι γραμμές αλλά και το fit όπου εαν κάποιος ζουμάρει θα μπορέσει να τις δεί. Μπορείτε οι εμπειρότεροι να εκφράσετε γνώμη εάν προέρχονται από την επεξεργασία ή από κάποιο άλλο στάδιο της φωτογράφησης? Ευχαριστώ, problem.tif
  13. Αγαπητοί φίλοι, εδώ : http://www.apolloarchive.com/apollo_gallery.html και εδώ : https://www.flickr.com/photos/projectapolloarchive/albums/with/72157656754109323 υπάρχουν κάποιες από τις πρωτότυπες φωτογραφίες από τις αποστολές Apollo της NASA. Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον να τις δεί κανείς.
  14. Μπορούμε να κάνουμε μια επανάληψη για το πως διαλέγουμε διάμετρο και focal length guiding scope ανάλογα με το όργανο που έχουμε?
  15. Βασίλη ναι κάντο και αυτό, Yπήρχε ένα θέμα με amd cpu αλλά και με λειτουργία σε virtual machines. Αν είναι από τον γερμανό πωλητή, είναι η νέα έκδοση με το οπτικό 1.25" Protect Window ή είναι η παλιά? Αν ναι, προτείνω να κάνεις έναν έλεγχο στο firmware version. Δεν ξέρω αν έχεις θέμα με το firmware μήπως είναι καλύτερα να συνεννοηθείς με τον πωλητή πρώτα. Πάντως δοκίμασε και αυτό αν θέλεις (με δική σου ευθύνη προφανώς): How to update camera's firmware? Download our firmware upgrade tool for here: http://www.zwoptical.com/Eng/software/index.asp Uncompress it to a folder, then launch FWupdate.exe Please install Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package first if it cannot start, X86 version: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5582 Then just click “Firmware Update” to choose the right firmware to upgrade. It will show successful message if it finished
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης