Jump to content

Καραμπούλας Ηλίας

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    241
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Καραμπούλας Ηλίας

  • Γενέθλια 12/05/1996

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

49 επισκέψεις προφίλ

του/της Καραμπούλας Ηλίας Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση.Δηλαδή οι δοθείσες απαντήσεις στο θέμα αυτό έχουν κατά κύριο λόγο θεωρητικό υπόβαθρο,και σημαντική έλλειψη "χειροπιαστών" στοιχείων?
  2. Έχω την εξής απορία εδώ και αρκετό καιρό. Γιατί σώματα όπως η Έριδα, η Σέντνα,ο Πλούτωνας και άλλα παρόμοια σώματα της ζώνης του Κάιπερ έχουν τροχιές με τόσο μεγάλη διαφορά περιηλίου και αφηλίου;Η Σέντνα πχ έχει περιήλιο στις 76 Α.U και αφήλιο κοντά στις 900.Υπάρχει κάποια θεωρία που να εξηγεί την τόσο μεγάλη εκκεντρότητα αυτών των σωμάτων;
  3. Τελικά ανακαλύφθηκε νερό στον Άρη ή απλά παρουσιάστηκαν οι ισχυρότερες ενδείξεις για την ύπαρξη του στον πλανήτη?
  4. Συγγμώμη που δεν το διευκρίνησα πιο πριν,όταν έλεγα παρατήρηση εννοούσα στο πρόγραμμα το συγκεκριμένο,όχι οπτική παρατήρηση.Το είδα από το google sky αρχικά και μετά έψαξα πληροφορίες Υ.Γ: Δε διαθέτω τηλεσκόπιο,και δεν έχω δει ποτέ γαλαξιακό σμήνος
  5. Καλησπέρα.Εδώ και αρκετό καιρό έχω κάνει μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση στον αστέρα HD 102328 στη Μεγάλη Άρκτο.Γύρω από αυτό τον αστέρα έχω παρατηρήσει ένα σμήνος γαλαξιών που ξεπερνάει τους 15 σε πλήθος.Παρακάτω υποδεικνύω την παρατήρηση. http://www.sky-map.org/?ra=11.820888888866696&de=56.08333333300001&zoom=7&show_grid=1&show_constellation_lines=1&show_constellation_boundaries=1&show_const_names=0&show_galaxies=1&img_source=SDSS Γνωρίζει κάποιος πιο ειδικός στην παρατήρηση του βαθέως ουρανού και των γαλαξιακών σμηνών όνομα και πληροφορίες για το συγκεκριμένο σμήνος?
  6. Επειδή έχω δει μόνο δύο φορές έκλειψη σελήνης και δεν έχω δει ποτέ το κόκκινο χρώμα(πολύ σκούρες ήταν και οι δύο φορές),πρώτον υπό ποιές προϋποθέσεις η σελήνη φαίνεται κόκκινη, δεύτερον,θα φαίνεται κόκκινο το χρώμα από την περιοχή της Πάτρας και τρίτον το χρώμα της σελήνης διαφέρει από τόπο σε τόπο? Ευχαριστώ
  7. Καραμπούλας Ηλίας

    NightWatch ή B.A.G

    Μπορείς να δημοσιεύσεις αγγελία ζητώντας το βιβλίο σε περίπτωση που μέλος είναι διατεθειμένο να σου το δώσει.Επιμένω πως το B.A.G είναι λίγο "βαρύ" ως προς τις γνώσεις.Ίσως πιο έμπειρα μέλη να σε κατατοπίσουν καλύτερα. Φιλικά, Ηλίας
  8. Καραμπούλας Ηλίας

    NightWatch ή B.A.G

    To nightwatch με το Β.Α.G έχουν ορισμένες διαφορές.Το nightwatch είναι ένα βιβλίο εισαγωγικό στο χώρο της αστρονομίας,που αν το αποκτήσεις θα σε μυήσει καλά στο χώρο αυτό.Το B.A.G από τη σειρά του είναι πιο τεχνικό βιβλίο,καταπιάνεται σε θέματα όπως είδη τηλεσκοπίων,αξεσουάρ,τεχνικές παρατήρησης καθώς και αστροφωτογραφία.Αν είσαι νέος στο χώρο,είναι προτιμότερο να αγοράσεις ένα βιβλίο εισαγωγικό,γιατί πρέπει να μάθεις τα βασικά,όπως τον ουρανό τα αντικείμενα που παρατηρείς,τις θέσεις των πλανητών στον ουρανό και άλλα συναφή θέματα,διότι το B.A.G θα σε μπερδέψει. Αν περιγράψεις τις γνώσεις που έχεις καθώς και τους τομείς στους οποίους θες να επικεντρωθείς είμαστε πρόθυμοι να σε κατευθύνουμε. Καλή συνέχεια στο χώρο της αστρονομίας.Να ξέρεις ότι αν την αγαπήσεις δε θα σε απογοητεύσει.
  9. Στην εισαγωγή των συντεταγμένων χρησιμοποιούνται μόνο τελείες και αριθμοί;
  10. Εξαιρετικό φίλε gkriemba,πολύ περιεκτικό.Πολύ καλή δουλειά! Θεωρώ ότι μια καλή προσθήκη είναι η βάση δεδομένων κάποιων χαρακτηριστικών μερών,όπως Πάτρα,Θεσσαλονίκη.Έχω ένα θέμα όταν πάω να προσαρμόσω το διάγραμμα στις συντεταγμένες της περιοχής που μένω.
  11. Αναρωτιέμαι πως γίνεται ένας απλός περσείδας(ναι είναι γένος αρσενικό η ετυμολογία) ή τα φώτα αεροπλάνων να ήταν -12 σε φαινόμενο μέγεθος.Σίγουρα δεν ήταν βολίδα κάποιο από τα δύο?
  12. Υπάρχει η περίπτωση να ήταν βολίδες οι οποίες έτυχε να περνούν κατευθείαν από την ευθεία παρατήρησης σου, με αποτέλεσμα να ήταν φαινομενικά ακίνητες στον ουρανό.
  13. Τι ώρα Ελλάδος μπορούμε θα μάθουμε τα πρώτα δεδομένα και θα παρατηρήσουμε νέες εικόνες?
  14. Μόλις επέστρεψα από τον Βόλο και την τελευταία φάση.Τα θέματα (με εξαίρεση το παρατηρησιακό μέρος) είχαν μεγάλη δυσκολία,με το αναλυτικό μέρος να είναι "από άλλο πλανήτη".Διατηρώ ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στην ολυμπιακή φάση.Όπως και να έχει,ήταν μια σπουδαία εμπειρία.Θέλω να εκφράσω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Εταιρεία του Βόλου η οποία δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία σε εμάς τα παιδιά να έρθουμε κοντά και να εντρυφήσουμε στην επιστήμη της Αστρονομίας.Επίσης ευχαριστώ την αστρονομική εταιρεία της Πάτρας γιατί εκεί ενημερώθηκα για τον ετήσιο διαγωνισμό.Τέλος ευχαριστώ και τα κοντινά μου πρόσωπα που με ενθάρρυναν για αυτό τον προσωπικό μου άθλο.Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που θα περάσουν στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας.Συνεχίζω με το κεφάλι ψηλά, περήφανος που φτάνω μέχρι εδώ έχοντας ελπίδες ότι θα αξιοποιήσω τις γνώσεις μου.Κάλη επιτυχία στους συμμετέχοντες και πάλι εκφράζω τα ευχαριστήρια σε όλους όσους με ενθάρρυναν.
  15. Ακριβώς.Θα βάλω τα δυνατά μου για την καλύτερη δυνατή επίδοση.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης