Jump to content

1KYRIAKOS1

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    153
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με 1KYRIAKOS1

  • Γενέθλια 10/09/1997

του/της 1KYRIAKOS1 Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. κ.Δημήτρη μόλις παρέλαβα το πακέτο! Είναι όλα σε άριστη κατάσταση! Σας ευχαριστώ πολύ
  2. Πριν από κάνα μήνα παρατηρούσα τον Άρη στα 250x και ξαφνικά διασχίζει το πεδίο ένα ορθογώνιο αντικείμενο χρώματος γκρι με απίστευτη ταχύτητα από τα αριστερά προς τα δεξιά.Το αντικείμενο διέσχισε το πεδίο σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.Στην συνέχεια προσπάθησα να το ξαναβρώ αλλά δεν τα κατάφερα.Να σημειωθεί ότι το αντικείμενο ήταν αρκετά μεγαλύτερο από το μέγεθος του πλανήτη. Τι λέτε να ήταν;
  3. 1KYRIAKOS1

    Ο Δίας σε αντίθεση

    Μόλις παρατήρησα τον πλανήτη και μπορώ να σας πω ότι χάρης εξαιρετικών συνθηκών seeing και απουσίας Σελήνης, κατάφερα να διακρίνω την μεγάλη ερυθρά κυλίδα και 11 ζώνες στην επιφάνεια του Δία! Να σημειωθεί βέβαια ότι ο πλανήτης κατά την διάρκεια της παρατήρησης βρισκόταν σε ύψος περιίπου 70 μοιρών από τον ορίζοντα.
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Τελικά από ότι φαίνεται ήταν η ιδέα μου... Δεν πειράζει όμως! Παραμένει ένας εξαιρετικός πλανήτης για παρατήρηση
  5. Φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Όσον αφορά τώρα το που μένω,οι συντεταγμένες είναι 40*47'23'' και 22*57'43'' .Η ώρα της παρατήρησης ήταν από 5:30 μέχρι 5:45 περίπου. Και πάλι ευχαριστώ.
  6. Γεια σας.Εχτές καθώς παρατηρούσα τον ISON κατά της 5:30 το πρωί,είπα να αλλάξω για λίγο στόχο και να παρατηρήσω τον Άρη.Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι επικρατούσε το καλύτερο seeing που έχω δει ποτέ μου.Έτσι κατάφερα να πετύχω μια άριστη εστίαση στον Άρη χρησιμοποιώντας την μεγαλύτερη μεγένθηση που μπορούσα να πετύχω(περί τα 257x). Καθώς τον παρατηρούσα λοιπόν,κατάφερα να διακρίνω δύο αστέρια τα οποία ήταν πάρα πολύ κοντά στο δίσκο του πλανήτη.Το ένα από τα δύο μάλιστα,ήταν τόσο κοντά στον πλανήτη που στην αρχή νόμιζα πως ήταν ο παγωμένος πόλος του. Μετά το τέλος της παρατήρησης,έτρεξα στο pc και στο stellarium και συνειδητοποίησα ότι τα αστέρια ήταν τελικά οι δύο δορυφόροι του.Ο φόβος και ο Δείμος! Αλλά είναι αυτό δυνατόν? Καθώς από ότι ξέρω,και οι δύο είναι εξαιρετικά αμυδροί και εγώ διαθέτω μόνο ένα 5ιντσο.Να σημειωθεί επίσης ότι παρατηρούσα μέσα από genuine ortho 7mm και barlow 2x (μόνο και μόνο για να πετύχω την μεγένθηση).
  7. Εχτές τον παρατήρησα για πρώτη φορά γύρω στις 5:30 το πρωί.Μπορώ να πω ότι έμεινα με το στόμα ανοιχτό καθώς μπορούσα να εστιάσω με ακρίβεια στα 257x. Είχα επίσης την τύχη να πετύχω μερικούς Λεοντίδες.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης