Jump to content

Fivos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Fivos Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Bump να το δουν και φρέσκα μάτια!
  2. Τέλος, φύγανε όλα! Καλούς ουρανούς! ...... Ένας καλός φίλος έχει φύγει στο εξωτερικό μόνιμα εδώ και χρόνια και έχω αναλάβει να πουλήσω τον εξοπλισμό που έχει εκ μέρους του, μιας και δεν πρόλαβε (και δεν προβλέπεται) να τον χρησιμοποιήσει. 1. Ισημερινή στήριξη Skywatcher NEQ6 SYΝSCAN 45 PRO με όλα τα παρελκόμενά της σε τέλεια κατάσταση. Έχει χρησιμοποιηθεί μόλις 4-5 νύχτες σε μπαλκόνι και έχει παραμείνει στο κουτί της. Τιμή 900 ευρώ. https://www.planitario.gr/neq6-synscan-45-pro-equatorial-mount-goto.html 2. Newtonian σωλήνας Orion Skyview Pro, 8ιντσος 1000mm F4.9 o οποίος είχε αγοραστεί πακέτο με την ισημερινή βάση του, όπως φαίνεται στο παρακάτω Link. https://www.astroshop.eu/telescopes/orion-telescope-n-203-1000-skyviewpro-eq-5/p,13856 Διαθέσιμος μόνος ο σωλήνας με viewfinder, rings και τα προσφθάλμια του. Χρησιμοποιήθηκε ελάχιστες φορές με την EQ6 σε μπαλκόνι και βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση. Τιμη 300 ευρώ. Δυνατότητα πώλησης του σωλήνα με την NEQ6 σε πακέτο Τιμή Πακέτου 1100 ευρω. Ο εξοπλισμός βρίσκεται στην Αττική και λόγω βάρους προτιμάται η συναλλαγή χέρι με χέρι. ΝΕQ6 κεφαλή ΝΕQ6 τρίποδο ΝΕQ 6 παρελκόμενα Orion Skyview Pro σωλήνας
  3. EDIT: Πουλήθηκε η μια βάση και για να γίνει πιο εύκολο και μιας και ο τίτλος δεν ισχύει πλέον, την υπέβαλα ξανά.
  4. Το telescope.org που ανήκει στο πανεπιστήμιο του Bradford δίνει τη δυνατότητα για ενα μήνα να κάνει ο οποιοσδήποτε demo λογαριασμό και να χρησιμοποιήσει το ρομποτικό τηλεσκόπιο τους στην Τενερίφη υπό κάποιους περιορισμούς! Βασικά επιλέγεις στόχο, παίρνεις αποτέλεσμα, και το κάνεις edit με έναν απλό web editor στο site ή κατεβάζεις fits και το κάνεις edit μόνος σου. Αυτό γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Guardian .
  5. Θα ήθελα να προσθέσω εδώ μια αντίστοιχα καλή πηγή τέτοιων πληροφοριών. Για android υπάρχει μια καταπληκτική δωρεάν εφαρμογή που λέγεται "night sky tools" που έχει πάρα πολλά εργαλεία που βοηθάνε στην παρατήρηση. Έχει μέσα και ένα subsection που λέγεται "upcoming events" το οπόιο έχει λίστα με τα επερχόμενα αστρονομικά γεγονότα. To "what's up now" τμήμα είναι εξίσου καλό και αξίζει αν κάποιος θέλει να δει στα γρήγορα τι έχει αυτή τη στιγμή στον ουρανό!
  6. Fivos

    Mars 2014-05-10

    Άψογη!
  7. Fivos

    Ο Κρόνος σε αντίθεση

    Συνθήκες που χαλάσανε δυστυχώς με την συννεφιά που επικρατεί βραδυάτικα.
  8. Fivos

    GROUPON

    Να έχεις υπόψιν σου τις πραγματικές τιμές κάθε στιγμή, π.χ. η κάμερα που διαφημίζουν στο groupon me 296 ευρώ κοστίζει 299 ευρώ σε Ελληνικό eshop με δωρεάν μεταφορικά και τσάντα μεταφοράς. Αντίστοιχες τιμές ισχύουν και στα άλλα μοντέλα. Δεν είναι και τόσο προσφορά απ' όσο βλέπω... Άσε που θα την αγοράσεις απο Ιταλικό μαγαζί (powerprice.it) και σε περίπτωση προβλήματος δε θα ξέρεις με ποιόν να πρωτοτσακωθείς!
  9. Fivos

    Bresser 10x50 LIDL

    Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται, είναι ακόμα διαθέσιμα στο κατάστημα Lidl μενιδίου στη Λεοφώρο Θρακομακεδόνων.
  10. Το ότι το τηλεσκόπιο που της αρέσει "διαφημίζει" στο όνομά του την μεγέθυνση που διαθέτει, δείχνει πως καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Η μέγιστη μεγέθυνση για ένα τηλεσκόπιο 50mm σαν αυτό είναι περίπου x100. Εγώ θα σου πρότινα ένα απλό AZ της Skywatcher όπως προτείναν και οι προηγούμενοι. Αν βρίσκεσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μια βόλτα μαζί της σε ένα εξειδικευμένο μαγαζί θα σε βοηθήσει να επιλέξεις προκειμένου να μην απογοητευτεί κανένας από τους 2 σας!
  11. Πολύ όμορφη φωτογραφία!
  12. Βέβαια μέχρι να δούμε έτσι τον Δία, η γη θα έχει διαλυθεί καθώς βρισκόμαστε μέσα στο Roche limit του Δία! Διόρθωση: Με απλούς τύπους, προκειμένου να διαλυθεί η γή θα πρέπει να βρεθεί σε απόσταση ~107.000 km. Η σελήνη είναι αρκετά μακρύτερα με κοντινότερη απόσταση τα 362.000 km. Συνεπώς γράψτε λάθος!
  13. To udemy.com ξεκινά σήμερα ένα νέο online course αστρονομίας με video, σημειώσεις, guest lectures κτλ που διαρκεί μέχρι τις 10 Μαίου. Το διοργανώνει και παραδίδει ο Chris Impey του Steward Observatory στο Πανεπιστημίο της Αριζόνας, ο οποίος φαίνεται να είναι καταξιωμένος στον τομέα του με πολλά publications, 3 popular astronomy βιβλία και 12 project του που έτρεξαν στο τηλεσκόπιο Hubble. Main Topics • The next generation of ground-based telescopes and space observatories. • Advances in fundamental physics as related to the study of the universe. • Exploration of the Solar System, in particular Mars and the Saturn system. • Research on star formation, stellar cataclysms and exotic states of stars. • Surveys of galaxies that take us to the “dawn” of light 13 billion years ago. • Evidence for dark matter, dark energy, and the implications for cosmology. • Status report on the exoplanet “zoo” and the search for life beyond Earth. Από όσο έχω καταλάβει, θα είναι σε πιο βασικό επίπεδο συγκριτικά με το Introduction To Astronomy της coursera.org και θα δίνει μεγαλύτερη σημασία στις νέες εξελίξεις στον χώρο. Link για εγγραφή: https://www.udemy.com/astronomy-state-of-the-art Site της ίδιας ομάδας που περιλαμβάνει επιπλέον πληροφορίες αστρονομίας κτλ: http://www.teachastronomy.com/ Link για open source βιβλίο αστρονομίας από την ομάδα αυτή: http://www.teachastronomy.com/textbook
  14. Η NASA και η JPL λένε πως δεν βγήκε από το ηλιακό σύστημα. Link για ανακοίνωση στα Αγγλικά: http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2013-107 "It is the consensus of the Voyager science team that Voyager 1 has not yet left the solar system or reached interstellar space. In December 2012, the Voyager science team reported that Voyager 1 is within a new region called 'the magnetic highway' where energetic particles changed dramatically. A change in the direction of the magnetic field is the last critical indicator of reaching interstellar space and that change of direction has not yet been observed."
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης