Jump to content

Sailor saturn

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    64
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Sailor saturn

  • Γενέθλια 03/24/1997

του/της Sailor saturn Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. εγώ το μηχανογραφικό μου το έκανα και δήλωσα ιατρική, όπου μάλλον περνάω, όποτε ελπίζω να μην με χρειαστείτε ποτέ!. Θα ήθελα να αναφέρω όμως όσα έψαξα από σίγουρες πήγες για τους μηχανολόγους μηχανικούς, για όποιον ενδιαφέρεται και τύχει να διαβάζει εδώ: ο μηχανολόγος μηχανικός στην Ελλάδα δουλεύει για ψίχουλα. Η ειδικότητα αυτή στη χώρα μας, είναι σχεδόν τελειωμένη. Για μισθό με αξιοπρεπή διαβίωση, ΜΌΝΟ εξωτερικό, όπου για να σε προσλάβουν, σε θέλουν εξειδικευμένο, δηλαδή θες μεταπτυχιακά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το master σε ελληνικό πανεπιστήμιο, δεν αναγνωρίζονται στο εξωτερικό. Γενικά οι Έλληνες μηχανικοί δεν προτιμώνται στο εξωτερικό, διότι τα ελληνικά πολυτεχνεία δεν έχουν την αναγνωρισιμότητα που έχουν ας πούμε τα γαλλικά. Ωστόσο, υπάρχει αξιοκρατία, δηλαδή οι καλές σπουδές, οι ικανότητες, οι σκληρή δουλειά, αναγνωρίζονται. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν δεν έχεις άκρες στο εξωτερικό, λίγη τύχη θα την χρειαστείς... Από ότι κατάλαβα, το περιεχόμενο της δουλειάς, έχει ελάχιστη σχέση με τις σπουδές. Οι σπουδές σου δίνουν έναν τρόπο να σκέφτεσαι και να συνεννοείσαι. Οι μηχανολόγοι μηχανικοί δραστηριοποιούνται κυρίως στην βιομηχανία, σε κάποια εταιρεία, σε ένα πολύ εξειδικευμένο κομμάτι της παραγωγής π.χ. σε μια βιομηχανία αυτοκινήτων, με τα σκεπάσματα των κάμπριο ή με τα λάστιχα των αυτοκινήτων ή τους καταλύτες τους. Αφόρα μέρος του έργου και όχι το σύνολο. Γενικά, να μην δηλώνει κάποιος μια σχολή, αποκλειστικά βάσει του προγράμματος σπουδών της. Πρέπει να σκεφτεί τον εαυτό του ως π.χ. μηχανικό και να δει αν του αρέσει το επάγγελμα. Γενικά το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να ρωτήσει επαγγελματίες, όχι να στηριχτεί σε σχόλια γονέων και γνωστών. Υ.Γ.: Ξέρω ότι η δημοσίευση μου είναι κάπως άσχετη με το πνεύμα του forum, αλλά κάπως πρέπει να καλυφθεί και η παντελής έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού στη χώρα μας.
  2. και γιατί αφού υπάρχουν τόσα πράγματα, έχουν μαζευτεί και τόσοι άνεργοι φυσικοί???
  3. Εσείς bellatrix, είστε φυσικός? Με τι ασχολείστε? Αναφέρατε ότι "Το καλό με εμάς τους φυσικούς είναι ότι υπάρχει μεγάλη ευελιξία σε επαγγελματική αποκατάσταση". Εγώ αντιθέτως, έχω την εντύπωση ότι είναι περιορισμένες οι προοπτικές του φυσικού. Ή καθηγητής σε πανεπιστήμιο ή σε σχολείο/φροντιστήριο. Τι δουλειά μπορεί να κάνει ένας φυσικός στο εξωτερικό? Τι προσόντα πρέπει να έχω για να βρω δουλειά στο εξωτερικό?
  4. 1) τι είναι το PhD? Σχετικά με το μεταπτυχιακό, κι εγώ ως προς την πληρωμή και την υποτροφία τα ίδια ξέρω. 2) Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού σου στο εξωτερικό ασχολείσαι με την έρευνα, σωστά? 3) Όταν όμως τελειώσεις με τα μεταπτυχιακά σου όμως τι κάνεις???????? Οι περισσότεροι έρχονται πάλι Ελλάδα γιατί δεν βρίσκουν τίποτα έξω, έτσι έχω ακούσει από γνωστούς που έκαναν μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Ως προς το μηχανογραφικό, ομοίως απελπισμένη είμαι και εγώ.... Με συμβουλεύουν για ιατρική και φοβάμαι πώς αν δεν την δηλώσω, μία μέρα μάλλον θα το μετανιώσω....
  5. δηλαδή το να κάνεις ερευνα στο εξωτερικό αφού τελειώσεις το φυσικό, έχει ελάχιστες πιθανότητες? αν τελειώσεις μηχανολόγος μηχανικός είναι πιο πιθανό? (Βασίλη, έχεις κάνει μηχανογραφικό ή ακόμα?)
  6. σχετικά με την έρευνα, το έχω τι θέμα πολύ γενικά και αφηρημένα στο μυαλό μου... ποιος σε προσλαμβάνει να κάνεις έρευνα στη φυσική? ξέρεις κάτι πιο συγκεκριμένο?
  7. γεια σας! έδωσα και εγώ τώρα πανελλήνιες, από θετική, και περνάω σε όποια σχολή θέλω διότι συγκέντρωσα αρκετά μόρια. η φυσική ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη αλλά η ιατρική με δελεάζει... επιπλέον μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η μοναδική διέξοδος μετά το φυσικό είναι να κάνεις μαθήματα ενώ ότι οι πιθανότητες να ασχοληθείς με την έρευνα είναι ελάχιστες... ισχύει?
  8. και εμένα θα με ενδιέφερε ένα telrad... όμως οι 8 ή οι 6 ίντσες dob skywatcher, δεν έχουν θέση για telrad. πώς τοποθετείται?
  9. Ο εντοπισμός του ngc5466 με αστρομεταπήδηση ήταν κάπως δύσκολος για μένα, για αυτό και χρειάστηκε μια δεύτερη προσπάθεια για να το δω. Σε τέτοιου τύπου ασαφή και αμυδρά αντικείμενα, πρέπει να είναι προετοιμασμένος ο παρατηρητής για το τι θα αντικρίσει, ώστε να τα εντοπίσει. Διαφορετικά, στην περίπτωση ενός επιπόλαιου αρχάριου ας πούμε, μπορεί να περάσουν απαρατήρητα από το οπτικό του πεδίο στο προσοφθάλμιο. Έτσι, πέρσι δεν μπορούσα να δω το εύκολο στον εντοπισμό σφαιρωτό του τοξότη ngc6144 (πολύ κοντά στον Αντάρη και το Μ4), αλλά φέτος το διέκρινα.
  10. Χτες το βράδυ κατάφερα τελικά να εντοπίσω το ngc5466. Πράγματι πολύ αμυδρό σφαιρωτό (για το τηλεσκόπιο μου τουλάχιστον) και αν το παρατηρούσα χωρίς να ξέρω τι είναι, δεν θα καταλάβαινα αν είναι σμήνος ή γαλαξίας . Από τους διπλούς που σημειώνονται πιο εντυπωσιακός είναι ο ξ του Βοώτη. Το μόνο που δεν έχω δει από αυτό το χάρτη ακόμη είναι η τριάδα με τους ngc5353, ngc 5371...
  11. Πραγματικά μια πολύ ωραία σύνοδος για να παρατηρήσουμε απόψε. Και καθώς περνάει ο Ιούνιος οι δύο πλανήτες θα πλησιάζουν όλο και περισσότερο ενώ στις 30 Ιουνίου θα απέχουν περίπου μόνο 1/3 της μοίρας . Φαίνεται δηλαδή οι δύο πλανήτες να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Γιατί συμβαίνει αυτό?
  12. εγώ πάντως δεν θα θυσίαζα 2 ίντσες για να έχω πιο περίπλοκη στήριξη. όσο ποιο πολλές ίντσες, τόσο πιο πολύ φως, τόσο πιο πολλά αμυδρά αντικείμενα μπορείς να δεις. αν θες το τηλεσκόπιο για να παρατηρείς τον ουρανό, όσο περισσότερες ίντσες τόσο το καλύτερο. ακόμη και αντικείμενα που θεωρούνται λαμπρά για κάθε τηλεσκόπιο, με περισσότερες ίντσες διακρίνεις περισσότερες λεπτομέρειες
  13. astrofriend δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι καθόλου για τον χειρισμό τηλεσκοπίων dobsonian, ιδίως αυτών που είναι σχετικά μικρά δηλαδή με 6 ή 8 ίντσες (με 6 ίντσες έχω εγώ). Ο χειρισμός είναι πανεύκολος. Στο θέμα των πλανητών σε μεγάλη μεγέθυνση, απλά είναι λίγο σπαστικό να πρέπει συχνά να μετακινείς λίγο το σωλήνα για να μη φύγει από το οπτικό σου πεδίο ο πλανήτης. Όταν όμως παρατηρείς ας πούμε τον Κρόνο, δεν είναι πια και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι, το κάνεις πλέον μηχανικά
  14. Χτες το βράδυ αποφάσισα να παρατηρήσω κι εγώ την περιοχή αυτή του βοώτη. Εντόπισα σχετικά εύκολα τους ngc5866 και ngc5907. Ο 5866 ήταν κάπως λαμπρός ο 5907 όμως ήταν πολύ αμυδρός είχα την εντύπωση ότι σχεδόν δεν τον έβλεπα στο προσοφθάλμιο. Αντιλήφθηκα όμως την όψη του "μαχαιριού". Μετά προσπαθούσα να βρω το Μ3 αλλά με δύσκόλευε να τον βρω με ένα συστηματοποιημένο τρόπο και έτσι τελικά τον εντόπισα σχεδόν τυχαία με τον ερευνητή χάρις στο 6 μέγεθος του. Το ngc5466 δεν καταφερα να το εντοπίσω
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης