Jump to content

TheRatPack

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με TheRatPack

  • Γενέθλια 06/10/1996

του/της TheRatPack Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Δεν ισχύει αυτό, δεν παίρνει προμήθεια η τράπεζα εκτός αν πρόκειται για αγορά σε άλλο νόμισμα. Τότε για τράπεζα Πειραιώς η προμήθεια είναι 2% (με ελάχιστη χρέωση 1€). Εγώ και με paypal όταν πληρώνω επιλέγω να χρεωθώ στο νόμισμα της αγοράς και να μην κάνει μετατροπή το paypal, γιατί το paypal έχει πολύ κακή ισοτιμία μεγαλύτερη από την ισοτιμία της τράπεζας +2% προμήθεια για νόμισμα εκτός ευρώ. Για υπολογισμό της ισοτιμίας: https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates (για κάρτες visa) https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html (για mastercard) και για bank fee εξαρτάτε απο την τράπεζα, για Πειραιώς όπως είπα είναι 2%, η εθνική νομίζω έχει 1% κτλ.. Η ισοτιμία υπολογίζεται την ημέρα χρέωση που μπορεί να είναι μετά την αγορά, οπότε μπορεί να υπάρχει πολύ μικρή διαφορά (2-3 λεπτά του €) στο τελικό ποσό. Η καλύτερη επιλογή φυσικά είναι η revolut που είπε και ο nkarytia.. Έχει τις καλύτερες δυνατές ισοτιμίες και δεν έχει χρέωση μετατροπής συναλλάγματος.. Σου δίνει και προσωπικό iban για να κάνεις μεταφορά στο λογαριασμό σου στην revolut και κάνεις αγορές χωρίς προμήθειες και capital controls..
  2. όπως είπε και ο theoatc μπορείς να προσθέσεις τα χρήματα στο υπόλοιπο του λογαριασμού σου στο paypal με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του paypal και μετά προχωράς κανονικά την αγορά με paypal. Αλλά πιο είναι το πρόβλημα με το να κάνεις κατευθείαν την κατάθεση στο λογαριασμό της moonlite;
  3. Γεια σου Αχιλλέα, Στην Κρήτη υπάρχουν δύο σύλλογοι αστρονομίας o Σύλλογος φίλων αστρονομίας Κρήτης (ΣΦΑΚ) και η Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ηράκλειο. Η αστρονομική ομάδα κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους (από αρχές Οκτώβρη) κάνει εβδομαδιαίες συναντήσεις στο χώρο του πανεπιστημίου (ηράκλειο) που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, συζητήσεις, παρατήρηση με τα τηλεσκόπια της ομάδας και μικρά απλά project αστρονομίας. http://astro.culture.uoc.gr Αλλά και νωρίτερα από τον Οκτώβριο φυσικά μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί μας..
  4. Ακόμα και με capital controls, επιτρέπεται η μεταφορά σε τράπεζα εξωτερικού έως €500. Είναι έτσι δυνατόν να φορτώσουμε το balance μεσώ εμβάσματος στο λογαριασμό του paypal σε τράπεζα στην Γερμανία. Το κόστος εξαρτάται από την τράπεζα. Η Πειραιώς έμενα μου κρατάει μέσω winbank €1 ανά συναλλαγή, αν και τελευταια έχω κάνει αγορές στο ebay μέσω paypal με κάρτα πειραιως χωρις πρόβλημα..
  5. Ενδιαφέρομαι, βρίσκομαι Κρήτη. Έχω στείλει pm για μεταφορικά.
  6. Στο Ηράκλειο Κρήτης η Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης, θα βρίσκεται στον προμαχώνα Αγίου Ανδρέα στα τείχη από τις 4 πμ. H ιστοσελίδα της ομάδας: http://astro.culture.uoc.gr/ H σελίδα της εκδήλωσης στο facebook: https://www.facebook.com/events/1620251441571253/ -Τύπου.doc
  7. Ναι, άλλα όπως είπα η διάκριση θα ακολουθήσει την διαδικασία μαθήσεις και δεν πρέπει να είναι ο στόχος της. ΥΣ προτείνω αυτή η Θ.ενότητα να μεταφερθεί εδώ καθώς ταίριαζε καλύτερα με το θέμα. Είναι καλύτερο για το forum να γίνεται συζήτηση σε ένα σημείο..
  8. Ναι, έχεις το χρόνο να προετοιμαστείς για το διαγωνισμό φυσικής ή αστρονομίας. Αλλά... Για μένα επιστήμη δεν ούτε οι διακρίσεις, ούτε οι έπαινοι αλλά ένας αξιέπαινος αγώνας για την κατάκτησή της γνώσης. Ο στόχος των διαγωνισμών για εμένα είναι η ενασχόληση με την εκάστη επιστήμη και 'οχι η διάκρισή των νικητών. Έχω συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και η προετοιμασία μου ήταν η ενασχόλησή με την επιστήμη. Να "διαβάζω" δηλαδή από ευχαρίστησή, και μετά ο έπαινος θα έρθει από μόνος του. Αν λοιπών αποφασίσεις να ασχοληθείς με την αστρονομία πρώτα από όλα πριν από κάθε διαγωνισμό μπορείς να αρχίσεις από εδώ, δες και άλλα θέματα στο forum...
  9. TheRatPack

    Αγορά DSLR

    Η D3200 έχει bulb mode. Δεν υπάρχει σαν θέση στον επιλογέα αλλά βρίσκετε στο Μ μετά τα 30s.
  10. Δεν υπάρχει καποια φόρμα, το σχολείο σου αρκεί να επικοινωνήσει με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας για τη συγκρότηση επιτροπής, αν δεν έχει γίνει ήδη, και να ενημερωθείς για την τόπο.
  11. Σε όλους τους ζωδιακούς αστερισμούς ανάλογα με την εποχή. Προφανώς εννοούσε την ημέρα των "γενεθλίων" σου. Παρουσιάζει ενδιαφέρων καθώς, την εποχή του ίππαρχου (100 π.Χ.) η μετάπτωση δεν είχε τόσο μεγάλη επήρεια από την εποχή που φτιάχτηκαν οι πρώτοι αστρολογικοί χάρτες (περ. 600 π.Χ.) σε σύγκριση με την εποχή γέννησης σου.
  12. Κάποιον πλήρη χάρτη δεν έχει πέρα απο έναν άτλαντα της γαλαξιακής ζώνης. Ακόμα και να είχε θα ήταν κάπως δύσχρηστος εξαιτίας του όγκου του βιβλίου (τόμος) -τουλάχιστον για εμένα που βολεύομαι καλύτερα με κάτι πιο λιτό-μινιμαλιστικό κάτω από τον νυχτερινό ουρανό-. Με άλλα λόγια το βιβλίο δεν είναι για αυτό το σκοπό. Θα συνάντησης προτάσεις για αστροχάρτες καθώς και για βιβλία με ειδικές τεχνικές π.χ. αστροάλματα, που δεν αναλύονται τόσο στο backyard. Αφού λοιπών έχεις καποια επαφή, εξοικείωσή με το "νυκτερινό ουρανό" τότε μπορείς να περάσεις στο BAG, ίσως μαζί με κάποιο επιπλέον αστροχάρτη..
  13. Όπως ακριβώς τα λέει και ο Astrovox, to Nightwatch παρέχει γενικές γνώσεις ενώ το B.A.G. εμβαθύνει σε ειδικότερες όπως σε θέματα εξοπλισμού. Σημαντική είναι και η διαφορά στο μέγεθος. Το Nightwatch, είναι λίγο μικρότερο από 200 σελίδες τύπου σπιράλ (διπλώνει) και μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σαν χάρτης. Ενώ το backyard, τόμος: >360 σελίδες -Τελευταίες εκδόσεις-. Για κάποιον τελείως αρχάριο θα πρότεινα το nightwach, καθώς το Backyard ξεκινάει με θέματα εξοπλισμού, και προϋποθέτει μια αρχική επαφή με το αντικείμενο.
  14. Λεπτομέρειες σχετικά με του φακούς; Είναι ακόμα διαθέσιμοι;
  15. που μπορω να την δω? Εδώ, στις μικρές αγγελίες!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης