Jump to content

pthomaidis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    101
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με pthomaidis

  • Γενέθλια 10/10/1962

του/της pthomaidis Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Αντώνη ευχαριστώ, θα συννενοήθώ με το ξενοδοχείο αν μπορεί να μας διαθέσει προτζεκτορα να το συνδέσω με το laptop μου και θα δώ.
  2. Ναι στον χώρο του ξενοδοχείου LEDA. Τα παιδιά είναι μικρά, Β και Γ Γυμνασίου και είναι δύσκολο να τα κουβαλήσεις βραδυάτικα σε βουνά, λόγοι ασφαλείας κυρίως.
  3. pthomaidis

    Κιάλια 10 x 50 στα lidl.

    Πρόπερσι είχαπάρει τα MEADE και ήμουν ενθουσιασμένος. Μία πτώση που είχαν με τον τριποδα έσπασε μικρά κομμάτια από κάποιους φακούς. Τα άνοιξα και τα κόλλησα με LOGO στιγμής και είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Πέρσι πήρα τα BRESSER αλλά η ποιότητά τους δεν ήταν η ίδια, δεν εστίαζαν το ίδιο καλά και δεν έδιναν το ίδιο καθαρά και φωτεινά είδωλα με τα MEADE. Όχι ότι δεν βλέπονται αλλά τα MEADE ήταν σαφώς καλύτερα.
  4. Αγαπητοί φίλοι Το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Γλυφάδας (η περιβαλλοντική ομάδα, περίπου 100 παιδιά, 10 καθηγητές και μερικοί γονείς) οργάνωσαν εκδρομή στο Πήλιο, στα πλαίσια περιβαλλοντικής εργασίας, από Παρασκευή 27/4/2007 έως Δευτέρα 30/4/2007. Θα διαμείνουμε στο Χόρτο, στο ξενοδοχείο LEDA. Άδραξα την ευκαιρία και σε συννενόηση με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ του Βόλου, μέσω του προέδρου της, κου Μαυρομμάτη, με τον οποίο ήρθα σε τηλεφωνική επαφή, κανονίσαμε, την Κυριακή 29/4/2007, να οργανώσουμε μια αστροβραδυά για τα παιδιά. Δύο φίλοι ερασιτέχνες αστρονόμοι οι κοι Γιάννης και Αντώνης Καλατζής, από τον Βόλο και μέλη της ΕΝΩΣΗΣ του Βόλου θα φέρουν το τηλεσκόπιο τους, ενώ θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κος Μουτσιάρας Κωνσταντίνος. Εγώ θα προσπαθήσω να πάρω το τηλεσκόπιο μου (ιδιοκατασκευή-διοπτρικό 5"), έχω πρόβλημα μεταφοράς- γιατί πρέπει να είμαι στο πούλμαν, και ίσως ένα ή δύο μαθητές μου να φέρουν τα τηλεσκόπια τους (70mm του LIDL). Παρακαλώ και προσκαλώ όποιον φίλο έχει την διάθεση και μπορεί να έρθει με το τηλεσκόπιο του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε τηλεφωνικά στο 697 82 26 755 είτε με e mail στο p.thomaidis@hol.gr Ευχαριστώ πολύ.
  5. Χρήστο και Δημήτρη Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία, καλή δύναμη και κουράγιο στην προσπάθειά σας. Να με υπολογίζετε και μένα μέλος αν και μακριά σας. Στην συνέλευση δεν μπορώ να παρευρίσκομαι σωματικά, θα είμαι όμως ψυχικά. Θα τα πούμε από κοντά το καλοκαίρι σίγουρα, καλά να είμαστε, ίσως και το Πάσχα αν κατέβω. Παύλος
  6. Λοιπόν οι λήψεις έγιναν από το Σείσι, ένα χωριο δίπλα στα Μάλια, προς τον Άγιο Νικόλαο, Στην ουσία το πρώτο χωριό του νομού Λασηθίου. Όσο για τον τρόπο λήψης.... με ένα κινητό NEC710i με κάμερα 1,3 Megapixels μπροστά από τον προσοφθάλμιο 32mm, 15mm, και 9mm του 5ιντσου διοπτρικού αχρωματικού μου.
  7. Θα ήθελα την γνώμη σας για τις ακόλουθες φωτογραφίες. Δεν έχουν υποστεί καμμία επεξεργασία. Η μέθοδος λήψης τους είναι quiz...
  8. pthomaidis

    Σελήνη Αυγούστου 2006

    Μία μέρα πριν την πανσέληνο του Αυγούστου. Μέθοδος φωτογράφησης... είναι το quiz?
  9. pthomaidis

    Φίλτρο Continuum της Baader

    Έχει κανείς το φίλτρο Continuum της Baader. Τα διαφημιστικά λένε ότι σε συνδυασμό με το astrosolar δείχνει την κοκκίαση του ήλιο και πολύ καλύτερα τις ηλιακές κηλίδες.
  10. pthomaidis

    ΙΝΤΕΡΤΝΕΤ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ

    Εγώ προσωπικά έχω αγοράσει από Αμερική όπου με φέσωσε κανονικότατα το Ελληνικό τελωνείο. Από Γερμανία δεν έχω πάρει γιατί οι τιμές δεν είναι πολύ διαφορετικές από τα ελληνικά μαγαζιά τουλάχιστον για το κιτ προσοφθάλμιων που έχουν. Εγώ έχω πάρει το κιτ της VIXEN που δίνει η ΑΚΤΙSTAR και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
  11. Προσπάθησε κανένας να δεί τα κομμάτια; Εγώ από Γλυφάδα-Αθήνα κατάφερα να δω το C σαν πολύ αχνό συννεφάκι, πρίν πιάσουν οι συννεφιές. Περιμένω να ανοίξει πάλι ο καιρός για να παρατηρήσω μέρα με την μέρα την αλλαγή στην θέση του και την φωτεινότητά του.
  12. Αντρέα ναμην σε απογοητεύσω αλλά για 180ευρώ αξία φακού +30ευρώ ταχυδρομικά πλήρωσα δασμούς περίπου 60ευρώ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης