Jump to content

Ektelonistrator

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Ektelonistrator Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ektelonistrator

    Τελωνείο

    Στη χειρότερη περίπτωση, κανά 90αρι ευρώ. (δασμοί και φπα) Κάπως καλύτερα, 70 ευρώ. (μόνο φπα) Ιδανικά, τίποτα! (χωρίς τελωνείο)
  2. Καλως ηρθες! Το τηλεσκόπιο που προτείνει ο φίλος υπάρχει αυτή τη στιγμή σε αγγελία στα 180 ευρώ, αν δεν έφυγε!
  3. Ωρε Κώστα, τι θα έκανα χωρίς εσένα!!! Είσαι !!!
  4. Αν και δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, το κάτω μέρος των καινούριων μου ES και Hyperion ακουμπάνε πάνω στα βιδάκια σφιξίματος του διαγώνιου. Έτσι, ο μόνος τρόπος για τα σφίξω είναι να κρατάω τον προσοφθάλμιο ελάχιστα ανασηκωμένο και να σφίγγω τα βιδάκια εναλλάξ. Υπάρχει λύση σε αυτό; Υπάρχει κάποια προέκταση ίσως ή μήπως υπάρχουν διαγώνιοι που έχουν τα βιδάκια πιο χαμηλά;
  5. Παρόλο το μέγεθος του δέματος και το ότι επάνω έγραφε 279$ δεν πέρασε από Τελωνείο. Ασχέτως που λόγω επαγγέλματος και να το σταματούσαν θα βρίσκαμε λύση!! Επίσης θα ήθελα να πω, για εμάς τους νέους, πόσο απίστευτος μας φαντάζει ένας "αληθινός" προσοφθάλμιος την 1η φορά που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του, σε σχέση με το τι γνωρίζαμε από αυτούς που συνοδεύουν το τηλεσκόπιο που αγοράσαμε!
  6. Έφτασαν εχθές από Agena οι ES24mm και Hyperion 13mm με δακτυλίδι 14mm με τιμή αγοράς 316 usd μαζι με μεταφορικά. Η παραγγελιά εγινε 1η Αυγούστου, αποστολή η φτηνή (First-Class). Δεν είχα κάνει καμιά συνεννόηση, πρώτη αγορά από εκεί, αλλά ούτε γνωρίζω πόσο έγραψαν στο πακέτο επειδή δεν πρόλαβα το ταχυδρομείο.
  7. Κοιτάω αυτά τα 2 δύο φίλτρα : http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1145 και http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2451 Τι αλλάζει κι έχουν 23 ευρώ διαφορά στην τιμή; Από ότι καταλαβαίνω και τα 2 είναι για ΜΑΚ 127. Εγώ έχω το nexstar 127slt. Ίδιο υλικό, ίδιο μέγεθος!
  8. Γεια χαρά! Επειδή νομίζω ότι λίγο πολύ η περίπτωση σου μοιάζει με τη δική μου, το μόνο που έχω να σου πω, είναι ότι έχεις ψιλοχαμηλό μπάτζετ, εφ'όσον δεν θελεις dob λόγω μεγέθους (όπως κι εγώ). Ακριβώς το ίδιο μπάτζετ δήλωσα πριν 3-4 εβδομάδες και ήδη έχω ξοδέψει 920, από αυτά τα 440 στο τηλεσκόπειο από Γερμανία, χωρίς μεταφορικά.
  9. Θα πρέπει να "ξενυχτίσουμε" ; Για παράδειγμα, ως τις δώδεκα θα έχει κίνηση ή αρχίζει πιο αργά η κλιμάκωση;
  10. Φίλτρο παρατήρησης 1,25'' από τα παρακάτω : Baader UHC-S ή Baader O-III ή Lumicon Oxygen III ή Lumicon UHC σε καλή κατάσταση και λογική τιμή. Ευχαριστώ.
  11. Μεγειές και καλές παρατηρησεις! Φυσικα και θα πανε ολα καλα, γιατι να μην πανε; Καθαρούς και σκοτεινούς ουρανούς σου εύχομαι!
  12. Ζητάω ένα προσοφθάλμιο 1.25'' : 8mm ή 6mm ή 5mm. Kατά προτίμηση : Baader Hyperion, Celestron Ultima LX κλπ αντίστοιχα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης