Jump to content

audioguy_gr

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    93
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με audioguy_gr

  • Γενέθλια 05/24/1973

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της audioguy_gr Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well Σπάνιος
  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Φήμη

  1. Απομένει: 1 μήνα και 20 ημέρες

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλούνται τα παρακάτω είδη: - Sky Fi II Wireless Interface, με τα απαραίτητα καλώδια σύνδεσης. Τιμή 90,00 ευρώ. - Powertank (ιδιοκατασκευή), με μπαταρία 12V YUASA χωρητικότητας 17Ah. Διαθέτει μονάδα μέτρησης της τάσης εξόδου. 2 έξοδοι 12V, USB έξοδος και μπόρνες θυληκές τύπου μπανάνα για την φόρτιση. Τιμή 80,00 ευρώ. - Vixen flip mirror. Τιμή 45,00 ευρώ - 1/3" SONY 960H EXview HAD CCD II 700TVL 0.0003Lux Sens-Up(X1024) CCTV Mini Box Camera για βιντεοαστρονομία + 1.25" nose piece. Τιμή 35,00 ευρώ - Celestron NexImage CCD Solar System Imager. Τιμή 30,00 ευρώ - Farpoint FAR-Sight binoculars mount. Τιμή 35,00 ευρώ Ο εξοπλισμός βρίσκεται στην Κέρκυρα. Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς στην Αθήνα κατόπιν συνεννόησης. Σε διαφορετική περίπτωση, τα όποια έξοδα μεταφοράς βαραίνουν τον αγοραστή.

    - €

  2. audioguy_gr

    M42, running man

    Μπράβο Βασίλη!
  3. Οι εγγραφές των εκπαιδευτικών για το νέο MOOC “School Tune Into Mars” του European Schoolnet Academy ξεκίνησαν. Αυτό το μάθημα βοηθά τους εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν αυτές τις δεξιότητες. Εξετάζει τα δεδομένα από την αποστολή InSight της NASA, όπου μια ρομποτική συσκευή μελετά το βαθύ εσωτερικό του πλανήτη Άρη και προσφέρει τα εργαλεία για να εξερευνήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές τις αποστολές στον Άρη στην τάξη. Σε τέσσερις ενότητες, οι συμμετέχοντες θα μάθουν περισσότερα για τη σημασία των αποστολών στον Άρη. Μέσω αυτών θα κατανοήσουν καλύτερα τον πλανήτη μας τη Γη, θα ανακαλύψουν τα πειράματα που γίνονται σε σχέση με τον πλανήτη Άρη για εφαρμογή στη τάξη, θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα της αποστολής στη διδασκαλία τους και θα εκπαιδευτούν για να αναπτύξουν τις δεξιότητες κριτικής σκέψης των μαθητών τους. Διαβάστε περισσότερα για το MOOC: “School Tune Into Mars” στο https://www.europeanschoolnetacademy.eu/courses/course-v1:STIM+Mars_Mission+2020/about (πηγή: ΕΛ/ΛΑΚ)
  4. Μια αποσαφηνιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ δεσμεύει ΕΛΤΑ και τελωνεία να μην επιβάλλουν χαράτσι σε προϊόντα, που έρχονται από Κίνα και χώρες εκτός Ε.Ε και τα οποία κοστίζουν κάτω από € 22: https://mydimosio.gr/eidiseis/oikonomia/h-aade-mplokarei-to-extra-charatsi-elta-teloneia/ Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω την ίδια την εγκύκλιο.
  5. Στις 19-22 Ιουνίου 2019 πραγματοποιείται στη Κέρκυρα, στην Ιόνιο Ακαδημία, Διεθνές Συνέδριο Αστροφυσικής και Κοσμολογίας με τίτλο: «Υπερμεγέθεις Μελανές Οπές: Περιβάλλον και Εξέλιξη» (Supermassive Black Holes: Enviroment and Evolution). Επικεφαλής της οργάνωσης του Συνεδρίου ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δ/ντής Ερευνών κ. Ιωάννης Γεωργαντόπουλος, η αγάπη του οποίου για την Κέρκυρα τον ενέπνευσε να πραγματοποιήσει το σημαντικό αυτό συνέδριο στο νησί μας. Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματεύονται πεδία της σύγχρονης έρευνας που αφορούν: τη δομή μιας μελανής οπής από παρατηρήσεις σε μεγάλο εύρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται οι μελανές οπές και την επίδραση που αυτές εξασκούν σε μεγάλες κλίμακες αποστάσεων στο σύμπαν, την ανάπτυξή τους στο πλαίσιο της εξέλιξης των γαλαξιών, καθώς και τις σύγχρονες αποστολές που αναπτύσσονται παγκοσμίως και προσφέρουν στη μελέτη της φυσικής των μελανών οπών. Ερευνητές από Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής θα συμμετέχουν, παρουσιάζοντας τις εργασίες τους στο σύγχρονο αυτό πεδίο έρευνας. Διακεκριμένοι επιστήμονες, πρωτοπόροι στην έρευνα του σχηματισμού και της εξέλιξης των μελανών οπών, θα είναι προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου: J. Aird (Univ. of Leicester), V. Allevato (Scuola Normale Superiore Pisa), F. Civano (CfA), R. Decarli (INAF), E. Giallongo (INAF), C. Harrison (ESO), E. Lusso (Durham), F. Nicastro (INAF), M. Powell (Yale), R. Schneider (Univ. of Rome), N. Zakamska (Johns Hopkins). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στο σύνδεσμο: xraygroup.astro.noa.gr/corfu_conf_2019/index.html Στο πλαίσιο του συνεδρίου, σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, θα δοθεί ομιλία (στα ελληνικά) για το ευρύ κοινό του νησιού από τον Δ/ντη του Αστεροσκοπείου Αθηνών καθ. Μανώλη Πλειώνη με θέμα: «Σύγχρονες απόψεις για την Γέννηση και την Εξέλιξη του Σύμπαντος», την Παρασκευή 21/06 και ώρα 20:30 στην αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας. Η προσέλευση είναι ελεύθερη για το κοινό. Μετά το πέρας της ομιλίας θα διοργανωθεί παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας, στο χώρο δίπλα στο Ακταίον (πάνω απο ΝΑΟΚ), για τους συνέδρους και το κοινό. Παράλληλα, στο χώρο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση αστροφωτογραφίας της Ομάδας Παρατήρησης και Αστροφωτογραφίας της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας.
  6. Σύμφωνα με ενημέρωση που στάλθηκε από την πλατφόρμα Mathesis, στις 6 Μαΐου θσ ξεκινήσει ένα νέο online μάθημα με τίτλο: Ταξίδι στο Σύμπαν - Σταθμός πρώτος Το ηλιακό μας σύστημα. Σκηνοθετημένο υπό μορφήν σωκρατικών διαλόγων, το μάθημα αυτό απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών —από μαθητές γυμνασίου μέχρι ηλικιωμένους… νέους— και επιδιώκει να κάνει τους «φοιτητές» του συμμέτοχους σε μια διαδικασία ανακάλυψης κι όχι παθητικούς «καταναλωτές» ετοιμοπαράδοτων γνώσεων. Με διδάσκοντες δύο ξεχωριστούς νέους αστροφυσικούς —την κ. Βάσω Παυλίδου και τον κ. Κώστα Τάσση, αναπληρωτές καθηγητές του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης— το μάθημα αυτό φιλοδοξεί να ταράξει λίγο τα νερά στον τρόπο που διδάσκουμε και μαθαίνουμε την επιστήμη στη χώρα μας.
  7. Την προσεχή Τετάρτη 30/1 στις 19:00 θα μεταδοθεί μέσω του Δίαυλου η ομιλία με τίτλο "Η Γένεση του Σύμπαντος και της Γης" του Κλεομένη Τσιγάνη, Αναπληρωτή Καθηγητή του ΑΠΘ. Το url της μετάδοσης είναι το https://diavlos.grnet.gr/event/e1257 Η ομιλία αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2290
  8. audioguy_gr

    Ωρίων android app

    Ευχαριστούμε πολύ για το iCal, λειτουργεί άψογα σε iOS/MAC συσκευές. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή και ανέφελη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) χρονιά!
  9. To θέμα της τοποθέτησης της συσκευής για την αποδοτική ανάγνωση νομίζω είναι πολύ σημαντικό. Μετά από αρκετό καιρό κατέληξα στην λύση της τοποθέτησής της πάνω σε έναν μεταλλικό δακτύλιο, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Βασικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι α) ο χάρτης ακολουθεί την κίνηση του σωλήνα και β) η απόσταση από τον ερευνητή και το προσοφθάλμιο είναι μικρή, με αποτέλεσμα η διαδικασία του star-hopping να απλοποιείται. Στα πλεονεκτήματα να προσθέσω επίσης και τη δυνατότητα προγραμματισμού των παρατηρήσεων με πολύ εύκολο και ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο (π.χ. με κριτήριο το transit time κ.λπ).
  10. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο καλό φυσικά. Μόνο μειονέκτημα η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης, όπου πάντα μας κρατά σε αγωνία για τι τι θα δούμε. Μπράβο Βασίλη!
  11. Εύχομαι να ευχαριστηθείς κάθε ίντσα του! Καλορίζικο!
  12. Σε σχέση με το XT8i Intelliscope της Orion, νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό η απάντηση καλύφθηκε από τον φίλο HOMO. Είχαμε την ευκαιρία σε βραδιές παρατήρησης να έχουμε το τηλεσκόπιο δίπλα-δίπλα με το 10άρι της GSO. Με ίδια προσοφθάλμια, το XT8i ίσως οριακά να έδινε καλύτερη οξύτητα στην παρατήρηση (αλλά το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο έχει την μισή ηλικία του GSO, οπότε ίσως αυτό κάνει την διαφορά). Σε σχέση με το Intelliscope, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα, παρά μόνο σε περιπτώσεις όπου, λόγω φωτορύπανσης, η εύρεση κάποιου στόχου είναι περισσότερο δύσκολη (βέβαια, στις περιπτώσεις αυτές, και η παρατήρηση είναι αντίστοιχα προβληματική). Επίσης, η χρήση του βολεύει σε περιπτώσεις μαζικής παρατήρησης. Στην πράξη λοιπόν, σε κανονικές συνθήκες, το Intelliscope παραμένει σβηστό στο 99% των περιπτώσεων παρατήρησης. Αυτό που σίγουρα είναι αρνητικό για το XT8i (με το αντίστοιχο της GSO να υπερτερεί κατά κράτος) είναι η αίσθηση της κίνησης (ειδικά στο αζιμούθιο). Στο τηλεσκόπιο της Orion, η κίνηση είναι αρκετά προβληματική, γεγονός που καθιστά και την αρχική ρύθμιση του Intelliscope λίγο επίπονη, ακόμα και μετά από διάφορες επεμβάσεις που προτείνονται από διάφορους χρήστες ανά τον κόσμο, όπως π.χ. προσθήκη έξτρα teflon. Σε αντίθεση με το GSO βέβαια, όπου η κίνηση είναι συγκριτικά απροβλημάτιστη. Επίσης, ο εστιαστής του GSO σαφώς υπερτερεί (λόγω της 1:10 μικροκίνησης) σε ακρίβεια από αυτόν του XT8i, αλλά προσωπικά επέλεξα και εγκατέστησα ηλεκτρικό μοτέρ εστίασης (το απλό της skywatcher), διευκολύνοντας την εστίαση κατά πολύ. Το XT8i δεν έχει ανεμιστήρα, αλλά διαθέτει υποδοχή και η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Κατά την άποψή μου, το XT8i πλεονεκτεί επίσης στο γεγονός ότι έχει 9x50 RACI ερευνητή. Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι το 10" GSO υπερτερεί σε διάμετρο, εστίαση και ποιότητα κίνησης, ενώ το τηλεσκόπιο της Orion ίσως έχει οριακά καλύτερα οπτικά. Εννοείται ότι οι 8 ίντσες το καθιστούν περισσότερο βολικό στις μετακινήσεις.
  13. Μέσω της πλατφόρμας diavlos θα μεταδοθεί η ομιλία με τίτλο «Η ιστορία των επανδρωμένων Διαστημικών Πτήσεων» της Marsha Ivins, Αστροναύτη της NASA Η παραπάνω ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων με τίτλο: «Η Εξερεύνηση του Διαστήματος» που λαμβάνουν χώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου και είναι αφιερωμένες στην έναρξη της διοργάνωσης «Αθήνα: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Το url της μετάδοσης, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 23 Απριλίου στις 18:30 είναι το https://diavlos.grnet.gr/event/e1077
  14. Ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόκειται να διοργανωθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου 2018 με τον τίτλο του θέματος. Στην Ελλάδα πραγματοποιείται για πρώτη φορά με εισηγητές εισηγήτριες κορυφαίους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με επικεφαλής τον George F. Smoot (Νόμπελ Φυσικής 2006). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς (Φυσικούς ή Μαθηματικούς) διορισμένους σε Δημόσια Λύκεια σε όλη την χώρα. Συνολικά θα επιλεγούν είκοσι δύο (22) εκπαιδευτικοί, έντεκα (11) από τον νομό Αττικής και έντεκα (11) από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.eugenfound.edu.gr/appdata/documents/planhtario/συνημ%201%20διδασκοντασ%20το%20συμπαν%202018%20ενημερωτικο_25532.pdf
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης