Jump to content

giorgos_79

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της giorgos_79 Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη

  1. [/img] Από το κινητό μου πάνω στο προσοφθάλμιο,δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο βέβαια,αλλά απο το τίποτα..
  2. Eυτυχώς στον Πύργο κ την ευρύτερη περιοχή σχεδόν καθαρός ουρανός,το θέαμα μεσα απο το 10αρι μου dob, μεγαλειώδες! Εύχομαι απο αύριο να μπορέσουν να το δουν σε οσα το συνατόν περισσοτερα μέρη της χώρας.
  3. Φίλε μου για το στελαριουμ που λες αν δεις τις προηγούμενες σελίδες του θέματος υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς να φορτώσεις τον κομήτη στο πρόγραμμα ..Έτσι θα ξέρεις ακριβώς ποιες ώρες θα είναι ορατός .. πιάστηκα αδιάβαστος δηλ!!! Σε ευχαριστω πολύ φιλε!!
  4. Γνωρίζει κανείς τι ώρα θα φαίνεται στα μέσα με τέλη της εβδομάδας? Αυτό το 4-5 το πρωί είναι αρκετά βάρβαρο... Το stellarium που χρησιμοποιώ δεν τον έχει καν.
  5. Πειραματισου στις ληψεις (15-25 δευτερόλεπτα) και στο iso (1600-3200) με ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ γινεται ευρυγωνιο φακο κ επειτα χρησιμοποιησε ως μπουσουλα ένα σωρο βιντεακια στο youtube για να δεις τι ρυθμισεις χρειαζεται πανω κατω. Επισης είναι υποχρεωτικο οι ληψεις να γινουν σε κατασκοτεινο ουρανο μακρια από φωτορυπανσεις.Κρατας λοιπον επειτα τα RAW αρχεια κ αφου δεις τα βιντεο ξεκινα την επεξεργασια. Εγω τελειως απειρος από φωτογραφικες μηχανες κ αστροφωτογραφια,καταφερα και τον εβγαλα με την Olympus EM10-mark 2 και τον κιτ φακο της (14-42),αφου επεξεργαστηκα το RAW στο Lightroom.Τις παραμέτρους της επεξεργασίας της 'αντεγραψα' από αντιστοιχα βιντεο στο youtube βαζοντας εννοείται κ την δικη μου πινελιά. Μην φοβάσαι να πειραματιστείς,το βασικο είναι να εχεις βγαλει καλο RAW αρχειο.Νομιζω ότι σε συνθήκες τοσο ασχημες που προσπαθεις,χειροτερα μπερδευεσαι. υγ:δεν σου εγραψα τι ρυθμισεις ειχα βαλει γιατι νομιζω το Lightroom είναι λιγο διαφορετικο από το photoshop.
  6. Κριμα και δεν το ηξερα να σε παρω χθες για παρατηρηση στο βουνο του Κατάκολου! Καλως μας ηρθες φιλε,Πυργο μενω,θα σου στειλω μνμ σήμερα-αύριο για να τα πουμε κ από κοντα!
  7. Καλο είναι να εχεις 'ανιχνευσει' μερα την περιοχη που θες να πας για παρατηρηση.Επειτα παρε κ κανα 2 φιλους σου μαζι για να μην νιώθεις ανασφάλειες κ ορμα!!!!
  8. giorgos_79

    Βοήθεια για κυάλια παρακαλώ

    Εχω τα 10χ50 William optics που σου προτεινε ο φιλος πιο πανω,η διαφορα τους με τα φτηνα κιαλια κ κατι celestron που εχουν κατά καιρους διαφημιστεί ως κορυφαια είναι πολύ μεγαλη!στα συστηνω ανεπιφύλακτα! Προσοχή όμως,ειναι αρκετα βαρια για το μέγεθος τους (εχουν πολύ μεγαλα και βαρια πρισματα) κ θα χρειαστείς τριποδο για πιο ανετη παρατηρηση.
  9. giorgos_79

    ΔΟΚΙΜΗ ΚΙΑΛΙΩΝ BRESSER 20X80

    Φιλε μου νομιζω ότι είναι τα ιδια.Αλλα κ παλι συμφερει να τα παρεις λογω τον πολυεπιστρωμενων επιφανειων τους.Εχε όμως υποψη σου ότι απευθυγραμιζονται ευκολα,αρα θα χρειαστεί συχνα να κανεις ευθυγραμμιση των οπτικών τους. (Εδω πρεπει να επισημανω ότι μπροστα στα 10χ50 William Optics που επισης εχω,τα bresser μου φαινονται ψευτικα!Κακα τα ψεμματα,αν γνωρίσεις την premium κατηγορια κιαλιων δεν γυρνας σε τιποτα υποδεεστερο.) Από το να παρεις πχ τα 15χ70 celestron skymaster που στο πλανηταριο παιζουν στην ιδια τιμη περιπου,χιλιες φορες καλυτερα να παρεις αυτά. Συμπερασματικα,θεωρω ότι σε αυτή την τιμη κ στην κατηγορια 20χ80 δεν θα βρεις τιποτα καλυτερο!Ειδικα αν μπορεις να τα ευθυγραμμίζεις κιολας οποτε υπαρξει θεμα,θα τα ευχαριστηθείς.
  10. http://www.skyandtelescope.com/wp-content/uploads/Lovejoy2_BW.pdf δες εδώ φιλε.
  11. giorgos_79

    ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΩΡΙΑΩΝΑ

    καλη χρονια φιλε μου.το νεφέλωμα του ωριωνα ή αλλιως M42 μπορεις να το δεις κ με κιαλια 10χ50 ποσο μαλλον με το τηλεσκοπιο σου.ειναι το πιο ευκολα διακριτο νεφέλωμα αλλα για να διακρίνεις λεπτομέρειες στη δομη του,το μέγεθος του τηλεσκοπιο κ οι ατμοσφαιρικες συνθηκες παιζουν τον κυριο ρολο όπως καταλαβαίνεις.
  12. αφ'οτου χαλασε το skywatcher 130' κ μεχρι να παρω ένα 12αρι που ονειρεύομαι το γυρισα στα κιαλια!BRESSER 20Χ80 και ετσι δεν εχασα την επαφη μου με το χομπυ,αν κ εχω παρατηρησει (λογω καποιων συνθηκων) πολύ λιγοτερες φορες από οσες περιμενα.να σημειωσω εδώ όμως ότι είναι ΒΑΣΙΚΟ τα κιαλια να είναι οσο το δυνατον πιο ποιοτικα,τοτε πραγματικα οι εικονες που σου δινουν είναι μαγευτικες..
  13. giorgos_79

    ΔΟΚΙΜΗ ΚΙΑΛΙΩΝ BRESSER 20X80

    δυστυχως πριν κατι μηνες λογω φορματ εχασα αστρικους χαρτες που ειχα στο λαπτοπ οποτε τωρα δεν εχω κατεβασει καταλογο που να δειχνει τα αμυδροτερα αστερια,με αποτέλεσμα να μην μπορω να κανω αυτό το τεστ λογω αμφιβολίας!σιγουρα βλεπω 7ου μεγέθους αλλα από κει κ πανω...επιφοβο να πω με σιγουρια.θα επανελθω όμως.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης