Jump to content

GLOUKOS

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    103
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με GLOUKOS

  • Γενέθλια 10/18/1984

του/της GLOUKOS Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. GLOUKOS

    σελήνη χωρίς φίλτρο;

    Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, το Neutral είναι το καλύτερο, αλλά προς Θεού, ποτέ δεν παρατηρούμε με Πανσέληνο. Αυτή την μέρα πρέπει να την έχουμε για ρεπό. Να κάνουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από αστροπαρατήρηση...
  2. GLOUKOS

    Λυρα και NGC6791

    Το συγκεκριμένο σμήνος το παρακολούθησα μόλις το περασμένο καλοκαίρι! Και με τον απλό Plosll 25mm μου, μου φάνηκε υπέροχα όμορφο. Αρχικά πίστεψα πως ήταν κάποιο σφαιρωτό. Αναρωτιόμουν γιατί δεν ακουγόταν τίποτα γι αυτό το στολίδι... Και να που σήμερα διάβασα εσάς.....
  3. Δεν πειράζει μικρέ, ο Υδροχόος θα ξαναέρθει τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, και αν είσαι ανυπόμονος, θα τον δεις και τον Αύγουστο αργά τα χαράματα. Έχεις ακούσει για την SATURN NEBULA που είναι και αυτή στον πανέμορφο αυτό αστερισμό??
  4. GLOUKOS

    Σκανταλιαρικο Αστρο!!!

    Όχι, καλό, ΤΕΛΕΙΟ! Οπώς πάντα, εξαιρετικός αδελφέ μου μου, συνέχισε να μας μορφώνεις με τις απίστευτες ειδήσεις που μας επιδαψιλέυεις!
  5. GLOUKOS

    Skywatcher 18'' prototype!!!

    Αδελφέ μου Μανούσο, σε θαυμάζω και σε επικροτώ, ειδικά για τις απίστευτες κατασκευές σου, όμως αδελφέ μου, την τιμή έθιξα και αυτούς που τα πουλάνε! Είπα εγώ οτι δεν είναι χρήσιμα τα διοπτρικά???? Για αστροπαρατηρητές αναρωτήθηκα, αστροπαρατηρητές σαν εμένα που δουλεύω αποκλειστικά το τηλεσκόπιο με το χέρι και με αστροχάρτες στο γόνατο! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΔΙΟΠΤΡΙΚΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΑ. Σίγουρα συμφωνείς για την περίπτωση που εθίχθη με τα 300 χιλιάρικα..................
  6. Ναι, ίσως να είναι καλή αυτή η μεγέθυνση. και 10Χ ακόμα καλύτερη θα ήταν. Στο δικό μου τηλεσκόπιο ο 25άρης ''βγάζει'' 48Χ και μάλλον γι αυτό κάθε φορά η Έλικα μου βγάζει την πίστη... Χρειάζεσαι όμως απαραιτήτως σκοτεινό ουρανό. Κάνε μια προσπάθεια με αυτή την μεγέθυνση και ενημέρωσε με. Ένα άλλο κολπάκι που θα κάνεις για να δεις εάν έχεις στο προσοφθάλμιο την νεμπούλα, είναι να κουνάς, να τραντάζεις ελαφρά το τηλεσκόπιο σου όσο εσύ θα κοιτάζεις με την περιφερειακή. Κοίταξε για κάποιες τυχόν διαφοροποιήσεις της φωτεινότητας που θα έχεις.
  7. GLOUKOS

    Skywatcher 18'' prototype!!!

    Παλι καλα.... Εδω αλλοι πουλανε αποχρωματικο διοπτρικο 14 ιντσων με 300+ χιλιαδες.... ευρω! Ε, καλά, τα ακριβά διοπτρικά είναι μια πονεμένη ιστορία.... Ήθελα να 'ξερα, ποιος σοβαρός ασταστροπαρατηρητής που θα ενδιαφερόταν για αμυδρά αντικείμενα, θα επέλεγε ένα διοπτρικό όπως το DRAGON, και όχι ένα κατοπτρικό...................... Στο DRAGON δεν αναφέρεσαι? Δε θυμαμαι τη μαρκα. Μπορει και να ηταν αυτο. Θυμαμαι μονο τα χαρακτηριστικα του (ανοιγμα, τιμη, κτλ.) [/qu Αυτό θα ήταν... Θυμάμαι που μου είχε κάνει εντύπωση η τιμή του σε ένα παλιό τεύχος SKY & TELESCOPE... Εδώ στο διαδίκτυο δεν το βρίσκω..... Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια, θέατρα σκιών... Εντάξει είπαμε, τα διοπτρικά είναι ακριβότερα λόγω κατασκευής, αλλά μην το παρα...... το θέμα. Πραγματικά, υπάρχει έστω ένας ερασιτέχνης που θα έδινε εκατό εκατομμύρια δραχμές για να πάρει ένα τηλεσκόπιο του.... πόλου (του νότιου)??? Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να πάρει 6(!) 36άρια monster dobsonians της ORION!
  8. Δύσκολο να χωρέσει όλο στο οπτικό σου πεδίο. Τι μεγέθυνση σου βγάζει ο 25άρης, το υπολόγισες?
  9. GLOUKOS

    Αρης

    Τι λες τώρα........... Το συγκεκριμένο κατοπτροδιοπτρικό είναι εξαιρετικό. Χρησιμοποίησε τον φακό με την μικρότερη διάμετρο και απόλαυσε τον. Από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Με σταθερή ατμόσφαιρα θα διακρίνεις πολλά χαρακτηριστικά της επιφάνειας του! Αφού αδελφέ μου ρωτάς, δε θα σου απαντήσουμε??
  10. Υπάρχει το εξής παράδοξο με αυτό το πλανητικό νεφέλωμα... Ενώ μπορείς θεωρητικά να το δεις σε ακραίες περιπτώσεις με το μάτι, με το τηλεσκόπιο θα δυσκολευτείς πολύ. Ο λόγος? Λόγω ΚΑΙ της πολύ κοντινής του απόστασης (γύρω στα 450 έτη φωτός) δείχνει πολύ μεγάλο στον ουρανό, πιο εκτεταμένο και από την πανσέληνο! Αν και πολύ φωτεινό συνολικά, αν το δεις μέσα από οποιοδήποτε προσοφθάλμιο, ακόμα και στην μικρότερη μεγέθυνση, θα δυσκολευτείς πολύ. Πιο εύκολα θα φανεί μέσα από τον ερευνητή σου, ή με κυάλια! Προυπόθεση ο πολύ σκοτεινός ουρανός.
  11. GLOUKOS

    Skywatcher 18'' prototype!!!

    Παλι καλα.... Εδω αλλοι πουλανε αποχρωματικο διοπτρικο 14 ιντσων με 300+ χιλιαδες.... ευρω! Ε, καλά, τα ακριβά διοπτρικά είναι μια πονεμένη ιστορία.... Ήθελα να 'ξερα, ποιος σοβαρός ασταστροπαρατηρητής που θα ενδιαφερόταν για αμυδρά αντικείμενα, θα επέλεγε ένα διοπτρικό όπως το DRAGON, και όχι ένα κατοπτρικό...................... Στο DRAGON δεν αναφέρεσαι?
  12. Σωστός. Όντως, τα NASSAU είναι δύο. Το NASSAU 2 το έχεις δει στον Αετό? Βλέπω φαινόμενο μέγεθος στα 13.3... Το έχω προσπαθήσει το καλοκαίρι από Πειραιά με το 10αρι μου, αλλά μόνο τα NGC έπιασα με δυσκολία...
  13. GLOUKOS

    Φίλτρα για διπλούς αστέρες

    Τζίφος... Δεν κατάφερα να παρατηρήσω τον Σείριο Β... Θα ξαναπροσπαθήσω. Σήμερα έπεσε στα μάτια μου ένα φιλτράκι της MEADE που ενδείκνυται για Σεληνιακή παρατήρηση, αυτό : http://telescopeshop.gr/show.asp?productId=188 Ο Νομικός γράφει ότι χρησιμοποιείται ΚΑΙ για τον διαχωρισμό στενών διπλών αστέρων. Παρακαλώ αν ισχύει κάτι τέτοιο, βοηθήστε με με την άποψη σας. Ευχαριστώ πολύ.
  14. Όχι, όχι, καμία σχέση. Οι γαλαξίες εκπέμπουν σε όλα τα μήκη κύματος, οπότε απλώς το φίλτρο θα ''κόψει'' το φως του γαλαξία. Εκτός των άλλων, είναι μικρή η διάμετρος του τηλεσκοπίου σου για χρήση φίλτρου. Τα πάντα θα σκοτεινίασουν στο προσοφθάλμιο σου. Δε θα βοηθήσει σε καμία περίπτωση. Χρειάζεσαι απλώς έναν ωραίο σκοτεινό ουρανό.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης