Jump to content

dimitris77

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της dimitris77 Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Σπάνιος
  • Reacting Well Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Φήμη

  1. Καλημέρα, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να με δυσκολέψει τόσο η πρεσβυωπία (νέο απόκτημα...😀)στην ανάγνωση χαρτών που να θέλω να πουλήσω το dob. Θα ξαναδουλεψω το 10ιντσο πάνω στην στήριξή ,απλά καμιά φορά ο φακός κοιτάει το χώμα...αλλά θα μείνω σε αυτό το setup(dob ως σωλήνας στην eq6) Σας ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα στην Αστροπαρεα! Είμαι κάτοχος ενός dob 10" SW και μιας ισημερινης NEQ6 pro, κάνω 12 χρόνια παρατήρηση αποκλειστικά με το dob και ελάχιστες φορές με τον σωλήνα πάνω στην NEq6(δεν με βολεψε ποτέ..) Σκέφτομαι να πουλήσω το dob και να αναβαθμίσω την NEQ6 με ένα νέο τηλεσκόπιο καθαρά για παρατήρηση Deepsky και πλανητών.Μια σκέψη είναι το καταδιοπτρικο C11 αλλά ακριβό... θέλω ιντσες αλλά στα όρια του φορητού Τι τηλεσκόπιο προτείνετε? Θέλω τα φώτα σας!
  3. dimitris77

    Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος

    Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος
  4. dimitris77

    Σεληνιακή Αλως

    Το φαινόμενο της Άλω πρόκειται για ένα λευκό ή ελαφρώς χρωματιστό «δαχτυλίδι» που εμφανίζεται μερικές φορές γύρω από τον Ήλιο ή και σε σπάνιες φορές τη Σελήνη. Συνεπώς, απαντώνται δύο είδη άλω, οι ηλιακές και οι σεληνιακές. Πρόκειται για ένα οπτικό φαινόμενο που προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών. Επειδή βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη παγοκρυστάλλων, τα νέφη που μπορούν να προκαλέσουν το φαινόμενο αυτό βρίσκονται σε ύψος πάνω από 6.000 μέτρα. Τέτοια νέφη είναι τα θυσανοστρώματα (Cirrostratus). Συνήθως το ηλιακό φως ή το φως της Σελήνης αντανακλάται από κρυστάλλους πάγου που παράγουν ένα λευκό δακτύλιο. Ωστόσο, αν οι φωτεινές ακτίνες χτυπήσουν το φως σε συγκεκριμένη γωνία, τότε κάποια ποσότητα φωτός μπορεί να ανακλαστεί και σε αυτή την περίπτωση ο δακτύλιος θα έχει αχνό χρώμα. Η πλειοψηφία των κρυστάλλων πάγου έχουν εξαγωνικό σχήμα ή έξι πλευρές και η πιο κοινή γωνία διάθλασης μέσω ενός τέτοιου κρυστάλλου είναι περίπου οι 22 μοίρες. Αυτός είναι και ο πιο συχνός τύπος δακτυλίου. Οι κρύσταλλοι με διαφορετική δομή ή που βρίσκονται σε διαφορετική γωνία από τον Ήλιο, μπορεί να οδηγήσουν σε δακτυλίους που ποικίλλουν σε μέγεθος, με τους μικρούς που παράγονται σε 9 μοίρες και τους μεγαλύτερους σε 46 μοίρες να είναι σχετικά συνηθισμένοι. Σε μερικές περιπτώσεις σχηματίζουν μόνο ένα μέρος του δακτυλίου που εμφανίζεται σαν τόξο. Ακόμα το μέρος του ουράνιο θόλου που περικλείει η άλως είναι πάντα ασθενέστερα φωτιζόμενο σε σχέση με την υπόλοιπη έκταση. Πηγή :geonews.gr
  5. dimitris77

    Crater Tycho

    telescope skywatcher quattro 10cf mount skywatcher neq6 pro asi 120 mc Autostakkert,lightroom 5,7
  6. dimitris77

    Mare crisium

    telescope skywatcher quattro 10cf mount skywatcher neq6 asi 120mc
  7. Η χτεσινή βραδιά ήταν ξεχωριστή....με πολλά απρόοπτα,είχαμε προβλήματα, παροχής ρεύματος,μεταφοράς εξοπλισμού στον 5ο όροφο χωρίς ανελκυστήρα και εισόδου στο χώρο της ταράτσας Όμως με την συνεργασία των δύο ομάδων παρατήρησης του Ωρίωνα(ομάδα astrovox,ομάδα santono)λύθηκαν τα προβλήματα και η παρατήρηση εξελίχθηκε ομαλά και με επιτυχία. Συγχαρητήριά σε όλους για αυτή την εποικοδομητική και επιμορφωτική παρατήρηση!
  8. Μπράβο Σπύρο,θέλει τόλμη και αποφασιστικότητα,πολύ κρύο φίλε!Στο Αίγιο μείον 4.Όταν βελτιωθεί ο καιρός πάρε το τηλεσκόπιο και πάμε Πυργάκι για παρατήρηση!
  9. dimitris77

    Διπλή διάβαση σκιών (03.01.2015)

    Καταπληκτική Σπύρο!Μπράβο!
  10. Θέλω να ρωτήσω εαν αξίζει η αναβάθμιση ενος dob 10'' σε goto.(upgrade kit) Σε περιορίζει αρκετα στην αστροφωτογραφία,μικρές εκθέσεις μπορείς?(χρήση dslr) Είναι ευκολη η μετατροπή?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης