Jump to content

astroexplorer

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της astroexplorer Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σε ευχαριστώ Ηρακλή.
  2. Ευχαριστώ τον Δημήτρη και τον Ηρακλή για τις απαντήσεις τους. Δημήτρη, το GSO δεν μπόρεσα να το βρω στα καταστήματα που χρησιμοποιώ. Έχεις κάποιο link? Ηρακλή, έχω τον ερευνητή και ένα έξτρα εστιαστή οπότε είμαι σε καλό δρόμο. Μπορείς να μου διευκρινήσεις τι εννοείς λέγοντας πωε είναι πιο δύσκολο στον χειρισμό? Τέλος, χωρίς να θέλω να αλλάξω θέμα, έχεις εμπειρία με Venus-U? Αν ναι, ας ανταλλάξουμε εμπειρίες σε άλλο string. Ευχαριστώ και πάλι.
  3. Θα ήθελα να ζητήσω την συμβουλή της παρέας αν έχει νόημα να πάρω ένα Maksutov για πλανητική φωτογράφηση. Για χρόνια έχω ένα Skywatcher 200pds και έχω ικανοποιητικά για μένα αποτελέσματα. Το χρησιμοποιώ με μονοχρωματική ZWO ASI 120 και τροχό φίλτρων ή με ZWO ASI 224 color, σε συνδιασμό με Powermates 5x και 2.5x ανάλογα με τον στόχο. θα ήθελα να κάνω πιο εύκολο το στήσιμο και τον χειρισμό γι' αυτό σκέφτηκα να πάρω ένα Mak λόγω μικρότερου μεγέθους. Με τις ίδιες κάμερες και powermates θα κερδίσω κάτι στην ευκρίνεια και στον χειρισμό? Επίσης βλέπω πως θα χάσω σε διάμετρο καθώς με τα χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω είμαι κοντά στο Sky-Watcher Skymax-150 PRO 6", δηλαδή 2 ίντσες μικρότερο από το νευτώνιο που έχω. Υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή? τι προτείνουν οι πιο έμπειροι? Ευχαριστώ.
  4. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. δεν είχα υπ' όψη μου τις εναλλακτικές λύσεις που μου προτείνεις. Θα τις κοιτάξω.
  5. Αγαπητοί φίλοι, Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την πλανητική μου κάμερα. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ μια ZWO ASI 120MM-S με RGB φίλτρα της Baader, 5Χ Powermate και 2.5X barlow GSO σε ένα Skywatcher 200pds πάνω σε μια Skywatcher NEQ-6pro. Αν και τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά σκέφτομαι να πάω σε μια ZWO ASI 224mc για τους εξης λόγους: - καλύτερα zoom της σελήνης με IR pass φίλτρο (μικρότερη επίδραση κακού seeing) - πιθανή χρήση για βιντεοαστρονομία που θέλω πολύ να δοκιμάσω - ΄πιο εύκολες RGB πλανητικές χωρίς φίλτρα (λιγότερη επεξεργασία) με IR-cut φίλτρο. Θα ήθελα την γνώμη σας τόσο για την λογική μου σχετικά με τις πιθανές εφαρμογές, όσο και για την επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου. Έχει νόημα η προτεινομενη αναβάθμιση ή να καθίσω με την κάμερα που έχω? Ευχαριστώ.
  6. Το string αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον καθώς ετοιμάζομαι και εγώ για ένα 80αρι με βασική εφαρμογή την αστροφωτογράφηση και δεν θέλω να ανοίξω νέο string αλλά και δεν θέλω να καπελώσω το παρόν. Έχει κανείς εμπειρία με το Explore Scientific 80? Είναι στα ίδια χρήματα λίγο πολύ. Επίσης στον ίδιο προϋπολογισμό πέφτει και το Stellarvue SV80ED καθώς και το Equinox της SW. Βέβαια κανένα από αυτά δεν είναι triplet ΑΡΟ. Άρα θα έσπαγα το ερώτημα ως εξής: 1. Αν κρατήσουμε το aperture σταθερό, από αυτά τα 80άρια ποιό πιστεύετε πως είναι καλύτερο? Ας αποφύγουμε λύσεις Takahashi που ξεφεύγουν πολύ οικονομικά! Κάτι από WO? 2. Αν κρατήσουμε τον προϋπολογισμό σταθερό, τι άλλες επιλογές εμφανίζονται για πραγματικό ΑΡΟ, όπως το TSAPO65Q που προτείνει ο Magicstar? Ελπίζω η ανάρτηση μου να βοηθήσει το αρχικό ερώτημα του ptolemeos και να μην αποσπάσει την προσοχή από το αρχικό ερώτημα. Θα βοηθούσε βέβαια όλους τους συνφορουμήτες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν σύντομα παρόμοιο τηλεσκόπιο.
  7. Σε ευχαριστώ. Θα χρειαστώ καλώδιο/αρσενικό RCA για την σύνδεση με τον grabber ή έρχονται με την κάμερα?
  8. Χρησιμότατη πληροφορία diorip, την παράγγειλα ήδη!!! Θα μπορούσες να κάνεις μια λίστα με το τι χρειάζεται επιπλέον για να συνδεθεί με τον υπολογιστή? Ρωτάω γιατί θα ήθελα να τα έχω μαζέψει πριν έρθει η κάμερα καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι δυστυχώς λίγες!
  9. Που μπορούμε να βρούμε την κάμερα? Φαίνεται εξαντλημένη σε όλα τα links που είχαν αναφερθεί στο νήμα.
  10. Ευχαριστω πολυ. Πράγματι το είχε.
  11. Μπορει κάποιος να με πληροφορήσει που μπορώ να βρω περιοδικά αστρονομικού περιεχομένου στην Αθήνα; συγκεκριμένα ψάχνω το Astronomy Now.
  12. Εμείς ξεκινήσαμε στις ηλικία των 3 χρόνων με βιβλία και κάποια βιντεάκια στο youtube. Στα 4 πήρε δώρο το τηλεσκόπιο του Lidl και άρχιζε να παίζει μαζί του, με την βάση και τον εστιαστή. Στα 5 αναγνώρισε τον Δια και τους δορυφόρους του με το δικό του τηλεσκόπιο (και δικά μου προσοφθάλμια) και τον Κρόνο, Σελήνη με το 8αρι δικό μου. Ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω την έκπληξη/ικανοποίηση στο πρόσωπο του παιδιού όταν τα είδε για πρώτη φορά μέσα από το τηλεσκόπιο! Η Σελήνη πάντα με ND φίλτρο. Τώρα, σχεδόν στα 6 παίζει το Stellarium στα δάκτυλα και κάνουμε μαζί τις λίστες για τις παρατηρήσεις. Όσο περισσότερο τους δίνεις τόσο ανοίγει η όρεξη τους! Ξεκίνησε με ένα καλό βιβλίο (π.χ. National Geographic Little Kids First Big Book of Space) και θα καταλάβεις πόσο γρήγορα μπορείς να προχωρήσεις χωρίς να το πιέσεις.
  13. 'Εχω δει κάποιες ανακοινώσεις για μικροσκόπια στο astrovox άρα ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος! Γνωρίζει κανείς κάποιο forum που μπορώ να βρω πληροφορίες για να με βοηθήσουν στην αγορά στερεοσκοπίου? Ένδιαφέρομαι για όργανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρούς και μεγάλους και να έχει δυνατότητα ενσωμάτωσης ψηφιακής κάμερας. Τα αντικείμενα παρατήρησης θα είναι έντομα, φυτά, μικρά κοχύλια μεγέθους 1-5 mm και γενικά θέματα από το φυσικό περιβάλλον. Ευχαριστώ.
  14. Έχω το μεταλλικό SW 200pds F5 και φωτογραφίζω σε περιοχή με υπερβολική υγρασία. Ποτέ όμως ο δρόσος δεν μου δημιούργησε πρόβλημα. Επίσης εστιάζω, μόνο μια φορά όταν χρησιμοποιώ την dslr διαφορετικά με κάθε φίλτρο γιατί τα φίλτρα μου δεν είναι ομοεστιακά. Έχω και εγώ την NEQ-6, είμαι ικανοποιημένος, έχει τα θεματάκια της αλλά με αυτά τα χρήματα δεν παίρνεις κάτι καλύτερο και πιο εύχρηστο. Τον συνδιασμό βάσης - τηλεσκοπίου δεν τον μετάνοιωσα. Ελπίζω να βοήθησα.
  15. Καλό θα είναι να το φέρεις όσο πιο κοντά γίνεται στην ζητούμενη απόσταση αλλά δεν πρέπει να την υπερβείς γιατί μετά ο φακός δεν θα εστιάζει στο άπειρο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης