Jump to content

cost_ang

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    145
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με cost_ang

  • Γενέθλια 04/19/1984

του/της cost_ang Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη

  1. Ηλία , εάν δεν το πάρει ο φιλος τελικα , ενημέρωσε με. θα το ηθελα και εγω.
  2. cost_ang

    Lumicon Off Axis Guider

    Πωλείται ο Lumicon Giant easy guider με ενσωματωμένο focal reducer. Ειναι κατασκευασμενος για SCT , και αναλογα με την θέση που θα τοποθετηθει ο reducer δίνει μείωση εστιακης x0.7 ή x0.55. Ο reducer έχει διάμετρο 80mm ωστε να μην βινιετάρει καθόλου. διαθέτει helical focuser για την οδηγητική κάμερα Το πρίσμα οδηγησης είναι πολυ μεγάλων διαστάσεων με αποτέλεσμα να δίνει πολλά αστρα οδηγησης στο πεδίο . είναι σε άριστη κατάσταση. τιμή 150ευρώ.
  3. Αθήνα , στο χαλάνδρι. Θα προτιμουσα συναλλαγη χερι με χερι για να γινει ο απαραιτητος ελεγχος.
  4. πωλείται ο οπτικός σωλήνας (κατοπτρικό) της skywatcher black diamond 150/750pds . δίνει εξαιρετικής ποιότητας εικόνα και είναι πολύ ελαφρύ. κατάλληλο για αστροφωτογραφιση . περιλαμβάνει δαχτυλιδια και dovetail σε άριστη κατάσταση. τιμη 220ευρω
  5. πωλείται Dslr Nikon D3100 μαζί με τον φακό kit 18-55mm . Μαζί θα δοθούν : t-ring για σύνδεση σε τηλεσκόπιο φορτιστής και η μπαταριά της θήκη μεταφοράς. χειριστήριο ελέγχου και προγραμματισμού επαναλαμβανομενων λήψεων Από την κάμερα έχει αφαιρεθεί το φίλτρο IR-cut και είναι κατάλληλη για αστροφωτογραφηση. τιμή 180ευρω
  6. ενδιαφερομαι για την asi183 . εχετε πμ
  7. είναι πιο έντονο στα φωτεινά αντικείμενα . ακόμα και στο f10 θα είναι πολύ έντονο, στο f15 κάνεις δουλεία. . Με τα ίδια (ή και λιγότερα χρήματα) παίρνεις ένα αξιόλογο νευτώνιο κατοπτρικό, μην χάσεις χρόνο και χρήμα σε φθηνά διοπτρικά .
  8. Καλημέρα , σε τηλεσκοπια αχρωματικα με εστιακο λογo f5 το χρωματικο σφαλμα είναι πάρα πολυ μεγάλο με αποτελεσμα να το καθηστά ακατάλληλο για φωτογραφιση. Σε εστιακό λογο μεγαλυτερο απο f12 το σφαλμα μειωνεται σημαντικά, αλλα εκει θελεις παρα πολυ καλη στηριξη λόγω του πολυ μεγάλου μηκους και βάρους του ίδιου του τηλεσκοπιου. Τετοια όργανα είναο σπάνια και πιθανότατα πολύ ακριβα. Επομένως εάν θελεις να ασχοληθεις με την φωτογραφιση θα πρεπει να καταφύγεις σε καποιο αποχρωματικό ή και γιατι οχι σε κατοπτρικό τηλεσκοπιο που έχουν αριστα αποτελεσματα. Τα προβλήματα του χρωματικου σφαλματος εξαληφονται βεβαια εάν μιλαμε για narowband φωτογραφιση αλλά είσαι αναγκασμένος να εστιαζεις ξεχωριστά για το κάθε φιλτρο. Ίσως και με φιλτρα RGB να είναι ανεκτό αλλα το σιγουρο ειναι πως ξεχνας τις εγχρωμες κάμερες.
  9. cost_ang

    Κόψιμο barlow

    Η μεγέθυνση που δίνει ο barlow καθορίζεται απο το μήκος του. Εάν τον κοντίνεις θα μικρυνει η μεγεθυνση του ενώ αν τον μακρύνεις (με κάποια επέκταση) θα μεγαλώσει αντίστοιχα η μεγεθυνση.
  10. cost_ang

    Ηλιακές κυλίδες

    ενεργός περιοχη 2645
  11. cost_ang

    Ηλιακές κυλίδες

    ενεργός περιοχή 2644
  12. cost_ang

    Ηλιος (Ηα) 01-Apr-2017

    καταγραφή ηλιακής δραστηριότητας στο Ηα 01-Apr-2017 coronado PST + asi120mm
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης