Jump to content

AFScienceTime

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    70
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της AFScienceTime Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Παιδιά εγώ είμαι ήδη Πόρτο Γερμενο, και όταν βραδιάσει ανεβαίνω πάνω. Αν κάποιος είναι εκεί θα είναι ωραία. Το μέρος το είδαμε ήδη, ο δρόμος στην αρχή έχει τα χάλια του, αλλά αν κάποιος δεν θέλει να τον περάσει, έχει και ένα μικρό πλατωμα ακριβώς πάνω στο δρόμο που μπορεί ίσως να στήσει εξοπλισμό. Εγώ μάλλον εκεί θα είμαι, και μπορεί να πάω και από κάτω βόλτα.
  2. Τι είναι τούτο; Όπως και να'χει, εγώ εκεί θα είμαι.
  3. Παιδιά, εγώ σήμερα θα είμαι εκεί. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους.
  4. Ωχ αμάν... Τζιπ ναι, αλλά μες τα άγρια μεσάνυχτα, θα μπορούμε να φύγουμε σαν άνθρωποι; Είναι ταλαιπωρία ή είναι εντάξει; Επίσης, θέλω να ξέρω κυρίως αν θα πάει κανένας άλλος. Πώς το βλέπετε; Τις άλλες φορές πάει κανένας; Ελπίζω... Θα ήθελα και να βρώ κανέναν με φίλτρο ΟΙΙΙ ή κάτι τέτοιο για να δώ αν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί δεν μπορώ να βρω το Veil... Αν δεν είναι κανένας εκεί, ο Άγιος Παντελεήμωνας κοντά δεν είναι; Εκει πέρα θα έχει κανέναν;
  5. Το σκέφτομαι να πάω άυριο στον Κιθαιρώνα για τη νέα Σελήνη, σε εκείνη την τοποθεσία κοντά στα Βίλια, αλλά δεν πολυθέλω να πάω εκεί μες την ερημιά μόνος. Θα πάει κανένας άλλος;
  6. Για φίλτρα συμβουλέψου αυτό: http://www.prairieastronomyclub.org/resources/by-dave-knisely/filter-performance-comparisons-for-some-common-nebulae/
  7. Πριν από λίγες μέρες, πήγα στην Μάνη διακοπές με το 10ιντσο Dobsonian, όπου όπως ξέρετε, ο ουρανός είναι ΦΟΒΕΡΟΣ. Το έστησα, όλα ωραία και καλά, και αφού είδα κάτι άλλα, λέω, "Δεν βάζω και το νεφέλωμα Veil για να δω;". Έβαλα το προσοφθάλμιο 32μμ (η χαμηλότερη μεγέθυνση που είχα), έψαξα, έψαξα, δεν έβλεπα τίποτα. Καλά λέω. Μάλλον κοιτάω αλλού. Ανοίγω το βιβλίο, το ψάχνω και στον υπολογιστή, ελέγχω ξανά και ξανά, κοιτάω στο σωστο σημείο. Κοιτάω προσεκτικά, τίποτα απολύτως. Έφαγα κανα μισάωρο. Την επόμενη μέρα, τα ίδια, μόνο που μπορούσα να δω με περιφερειακή όραση και αρκετή φαντασία ένα ελάχιστο και πολύ, πολύ αχνό σύννεφο, ή μάλλον την ΕΝΤΥΠΩΣΗ ότι κάτι υπήρχε εκει, αλλά τίποτα περισσότερο. Την τρίτη μέρα τίποτα απολύτως. Γιατί; Πως είναι δυνατόν με τέτοιο φοβερό ουρανό να μην το βλέπω ούτε με 10ιντσο;;; Κάτι δεν πάει καλά! Το ρώτησα και σε κάτι άλλους στο Cloudy Nights, και κανείς δεν βγάζει άκρη. Δεν είχα φίλτρο, αλλά μου λένε ότι το βλέπουν και με ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ τηλεσκόπια και σε χειρότερους ουρανούς ΧΩΡΙΣ φιλτρο. Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν κάποιος με βοηθούσε. Επι τη ευκαιρία, πότε ακριβώς γίνονται αστροπάρτι τον Σεπτέμβριο;
  8. Παιδιά, είστε σίγουροι; Εγώ απ'τη Νέα Πεντέλη μέσα μπορώ να δω το αστέρι που είναι λίγο πάνω από το γ της Λύρας περίπου πάνω στην ευθεία με το β της Λύρας, που σύμφωνα με το Stellarium ΚΑΙ το Cartes du Ciel είναι mag 5.2!
  9. Φίλε μήπως υπερβάλλεις λίγο; Εγώ από την Πεντέλη βλέπω 4αρια ΣΧΕΤΙΚΑ άνετα. Το καλύτερο που έχω δει είναι 4.3, αλλά με δυσκολία.
  10. Θα ήθελα πολύ, αλλά δεν μπορώ... Σκέφτομαι μήπως πάω με την νέα σελήνη, αλλά δεν ξέρω...
  11. Άστα, δεν πήγα τελικά... με τέτοια συννεφιά... Τέλος πάντων, μπορεί να πάω άλλη φορά, ή να πάω σε καμιά Μεσσηνία για την 28η Οκτωβρίου.
  12. Μπορεί να έχει ΠΟΛΥ Σελήνη, και πολλά σύννεφα προς το παρόν, αλλά αφού βρήκα ευκαιρία, λέω να πάω σήμερα. Ε, θα έχω θέμα με τη Σελήνη, και ελπίζω να φύγουν τα σύννεφα, αλλά τέλος πάντων. Θα διαλέξω πιο εύκολους και φωτεινούς στόχους.
  13. ΣΕ ευχαριστώ πολύ gregohks Θα παρατηρώ 3 φορες το μήνα αντε 4 και ισως αργοτερα και για αστροφωτογραφία εχω και μια dslr 99.9% εδώ πάω προς αγορά http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2568 να δουμε ευχαριστω τους παντες....φιλικα κωνσταντινος Από την εμπειρία μου με παρόμοιους οπτικούς σωλήνες από την SkyWatcher, μπορώ να σου πω ότι: 1) Δεν θα χρειάζεται να ευθυγραμμίζεις τα οπτικά σχεδόν ποτέ. Κρατούν την ευθυγράμμιση ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλά. 2) Δεν θα σου φανεί τίποτα το τρομερό, αλλά αν έχεις χρησιμοποιήσει κατώτερο εστιαστή, θα καταλάβεις πόσο καλός είναι ο Crayford μου προσφέρει. 3) Πολύ ωραία οπτικά. 4) Αν το δείς από κοντά, θα ενθουσιαστείς. Ωραίο, γυαλιστερό, και ποιοτικό. 5) Ένα πρόβλημα: θα ήταν τόσο δύσκολο πια να έχουν και λίγες τρύπες να βιδώσεις ένα Telrad; Σοβαρά τώρα; Βεβαίως και για λίγη ψιλοαστροφωτογράφηση θα ήταν προτιμότερο αυτό που μας δείχνεις. Ωστόσο, εγώ θα προτιμούσα το αντίστοιχο πτυσσόμενο 8ιντσο Dobsonian. Είναι πολύ πιο φορητό, και πιο ευχάριστο να παρατηρείς από αυτό, αφού μπορείς να είσαι καθιστός.
  14. ΣΕ ευχαριστώ πολύ gregohks Θα παρατηρώ 3 φορες το μήνα αντε 4 και ισως αργοτερα και για αστροφωτογραφία εχω και μια dslr 99.9% εδώ πάω προς αγορά http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2568 να δουμε ευχαριστω τους παντες....φιλικα κωνσταντινος Από την εμπειρία μου με παρόμοιους οπτικούς σωλήνες από την SkyWatcher, μπορώ να σου πω ότι: 1) Δεν θα χρειάζεται να ευθυγραμμίζεις τα οπτικά σχεδόν ποτέ. Κρατούν την ευθυγράμμιση ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλά. 2) Δεν θα σου φανεί τίποτα το τρομερό, αλλά αν έχεις χρησιμοποιήσει κατώτερο εστιαστή, θα καταλάβεις πόσο καλός είναι ο Crayford μου προσφέρει. 3) Πολύ ωραία οπτικά. 4) Αν το δείς από κοντά, θα ενθουσιαστείς. Ωραίο, γυαλιστερό, και ποιοτικό. 5) Ένα πρόβλημα: θα ήταν τόσο δύσκολο πια να έχουν και λίγες τρύπες να βιδώσεις ένα Telrad; Σοβαρά τώρα; Βεβαίως και για λίγη ψιλοαστροφωτογράφηση θα ήταν προτιμότερο αυτό που μας δείχνεις. Ωστόσο, εγώ θα προτιμούσα το αντίστοιχο πτυσσόμενο 8ιντσο Dobsonian. Είναι πολύ πιο φορητό, και πιο ευχάριστο να παρατηρείς από αυτό, αφού μπορείς να είσαι καθιστός.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης