Jump to content

Mask

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Mask Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Mask

    Κρόνος 7-8-20

    Κρόνος με Skywatcher 150/750 και κάμερα κινητού
  2. Ακριβώς αυτό που είπε ο Θανάσης. Μέσα από αυτές τις βραδιές μαθαίνεις. Σου στέλνω και τον δωρεάν χάρτη που χρησιμοποιώ στην παρατήρηση. Πολύ χρήσιμος και εύκολος για να μάθεις τα αστροάλματα και σιγά σιγά μετά τους πολύ ωραίους χάρτες για τα αντικείμενα Μεσσιέρ που έστειλε ο Θανάσης,μπορείς να προχωρήσεις στην εύρεση πιο αμυδρών στόχων. http://www.deepskywatch.com/deep-sky-hunter-atlas.html 👍👍👍
  3. Ναι τα στοιχειωδη τα γνωριζω,αστερισμους /εποχη,καταλογους Μεσσιε,NGC κλπ παρατηρησιακα,ασχολουμαι χρονια,απλα τελευταια επικεντρωθηκα στο πρακτικο κομματι με τηλεσκοπιο ωστε να φυγω απο την θεωρια και την παρατηρηση με γυμνο ματι.Το Στελαριουμ εχω εγκατεστημενο,και φυσικα το nightwatch ανα χειρας.Ανεκαθεν με γοητευε η Αστρονομια απλα αργησα λιγο να ασχοληθω πρακτικα και να αγορασω τηλεσκοπιο ωστε πραγματικα να οικοδομησω τη γνωση!Η κοινοτητα του Αστροβοξ ειναι φοβερη! Ευχαριστω και παλι,θα τα λεμε!
  4. Καλημερα σε ολους! Χθες του 'δωσα και καταλαβε,χαχα Πραγματι ξεκαθαρισα πολλα περι προσοφθαλμιων,και αυτα που εχω σε πλανητες ειναι μια χαρα!Λογω Σεληνης δεν καταφερα να βρω νεφελωμα ή την Ανδρομεδα αλλα ιδωμεν! Ναι ειναι πραγματι καλο το 150αρι και ηταν μια καλη αγορα αφου ειχε μαζι τον Barlow και τους 2 φακους 10mm και 25mm! Ναι τα αστρα τα βλεπω σαν καρφιτσες και γενικα απο οταν το πηρα το τηλεσκοπιο εχω το νου μου μηπως και ξε-ευθυγραμμιστει γτ το εχω λιγο αγχος Θα ψαξω και ενα 7,5αρι φακο,ισως και καποιο φιλτρο και που θα παει,ολο και καποιο νεφελωμα θα "τσακωσω"
  5. Μαλιστα...σα να τα ξεκαθαρισα τα περι Plossl τα πραγματα!! Ετσι εκανα,ξεκινουσα απο εντοπισμο και αυξανα ομως εβλεπα θολα και μου κοβοταν η φορα. Οσο μαθαινω τοσο ενθουσιαζομαι!Να'στε καλα!
  6. Ναι το τηλεσκοπιο το αγορασα το 2016 και τα προσοφθαλμια ειναι σουπερ Plossl της SW.Οπως κι ενα 2χ Barlow οποτε ειμαι καλυμμενη και το 5mm Plossl μαλλον ειναι για τον παγκο στην παρουσα φαση αν καταλαβα καλα... Θα ξεκινησω με τα νεφελωματα που μου ειπατε και εννοειται οτι οσο πιο πολυ παρατηρω και το ψαχνω τοσο καλυτερα θα κατατοπιζομαι! Θα κοιταξω να παρω ενα 8αρι Plossl Ευχαριστω! ΥΓ: 7,5mm κανει?
  7. Καλως σας βρηκα! Εχω λιγο διαστημα βεβαια που ασχολουμαι,απλα πολυ αρχαρια ερασιτεχνικα και οχι τοσο θερμα.Πλεον θα παρατηρω συχνοτερα! Εχω ενα skywatcher 150/750 και οποτε εχω στοχευσει σε νεφελωμα,του Ωριωνα πχ το χειμωνα,και σε γαλαξιες,δεν εχω καταφερει να δω καπως "καθαρα".Φιλτρα δεν εχω,με τον 25αρι φακο καλυτερα αλλα θαθελα λιγη λεπτομερεια ακομη.Απ'οτι μελετησα το τηλεσκοπιο δε θελει collimation,επομενως τι χρειαζομαι επιπλεον?
  8. Καλημέρα παρέα! Διαθέτωντας προσοφθάλμια 10,25 και 5mm σε ενα f/5 τηλεσκόπιο πως γίνεται να παρατηρήσω κάπως καθαρά γαλαξίες και νεφελώματα?Ο ουρανός της περιοχής μου είναι αρκετά σκοτεινός αλλά δεν το έχω καταφέρει,ο Μ31 φαίνεται θολός και από νεφελώματα ναδα! Τί κάνω λάθος?Πρεπει να πάρω 32αρι προσοφθάλμιο πχ?
  9. Mask

    Travel scope

    Καλο και το 102 με αζιμουθιακη...
  10. Mask

    Travel scope

    Ναι βλεπω οτι δεν αξιζει τελικα καποιο απλο τραβελ τηλεσκοπιο της σειρας,αν θελω να κανω καλη δουλεια! Θα πεσει μελετη και θα βρω μια σωστη λυση! Ευχαριστω!
  11. Mask

    Travel scope

    Ναι θελω να το μεταφερω με αμαξι κυριως αλλα να ειναι γενικα ευκολοτερο απο το 150αρι που εχω που η αληθεια ειναι δεν το πολυμετακινω.Dobsonian δεν ειχα σκεφτει,αλλα θα το μελετησω σαν επιλογη!Να αξιζει τα λεφτα του θελω και φυσικα να εχω νυχτερινο αποτελεσμα,φωτογραφιες πλανητων,νεφελωματων,οχι επιγεια παρατηρηση.Γι αυτο και κοιτουσα και στο FLO τα 80mm travel! Να στε καλα παιδια,καθε γνωμη πολυτιμη
  12. Mask

    Travel scope

    👍👍👍
  13. Mask

    Travel scope

    χμ...μαλιστα Σ'ευχαριστω! ps:Απο FLO προτεινεις καποιο travel?
  14. Mask

    Travel scope

    Ειδα οτι ειναι πολυ απλα,ομως ηθελα κατι ευκολα φορητο,οικονομικο με ενα καποιο αποτελεσμα,να μην αγορασω τσαμπα. Θα δω αυτο που μου προτεινεις βεβαια Ναι το black diamond εχω
  15. Mask

    Travel scope

    Ξεχασα να πω οτι το Levenhuk με τον 3χ μπαρλοου μου φαινεται καλυτερο ομως δεν ξερω αν θα μπορω να βγαλω φωτογραφιες τους πλανητες και κανενα αστρικο σμηνος ή/και νεφελωμα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης